Vähemmän mutta parempaa. Tällä kaavalla valitut kolme kuohuviiniä antavat hienon lähdön uudellevuodelle.

Tuplasti trendikäs

Rosee ja kuplat ovat olleet vuoden 2019 kovimpia viinitrendejä, joten mikä olisi osuvampi juoma kuin pinkki kuohuviini uudenvuoden juhlintaan. Ranskan Loiresta tuleva Gratien & Meyer Crémant de Loire Cuvée Rosé Brut, 13,98 e, on kuiva, raikas ja mukavan paahteinen maultaan. Punaisten marjojen lisäksi maussa on lempeää hedelmäisyyttä. Toimii hyvin esimerkiksi fetasalaatin, katkarapujen, suolaisten piirakoiden ja marinoitujen kasvisten kanssa.

Löytöretkeilijän herkku

Sveitsin ja Ranskan välisellä rajalla sijaitseva Jura kuuluu Ranskan pienimpiin ja persoonallisimpiin viinialueisiin. Sieltä tuleva Domaine Rolet Crémant de Jura, 24,80 e, on vivahteikas kuohuviini, jossa on ripaus samppanjamaista hienostuneisuutta. Raikkaan sitruksisuuden lisäksi maussa on kypsää omenaa ja mehukasta persikkaa. Ylellinen maljajuoma, joka loistaa esimerkiksi sushin, savukalasalaatin ja blinipannarin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Samppanja ”look-alike”

Jos proseccosta tulee ensimmäisenä mieleen edullinen päärynäjuoma, Alkon uutuus, legendaarisen proseccotuottajan Nino Francon Rustico Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut, 21,98 e, auttaa kääntämään takin vikkelästi. Hinta on proseccoksi korkea, mutta niin on laatukin. Kuplat ovat intensiiviset. Raikkaassa, eloisassa maussa on hapokasta omenaa, sitruksia ja kukkeaa hedelmäisyyttä. Mainio aperitiivi ja juhlajuoma. Tarjoa ilmakuivatun kinkun, pehmeiden juustojen tai vaikka toast skagenin kanssa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla