Mökkipaellaan voi jemmata itselle mieluisia makupaloja. Kuva: <span class="photographer">Pia Inberg.</span>
Mökkipaellaan voi jemmata itselle mieluisia makupaloja. Kuva: Pia Inberg.

Muurinpohjapannu kuuluu ehdottomasti suomalaiseen kesäkeittiöön. Sopan ohjeilla paistat parhaat muurikkaletut ja opit käyttämään muurinpohjapannua myös muiden ruokien valmistamiseen.

Jos paistettu kala maistuu, mutta käry epäilyttää, paista kalat rapsakoiksi muurikassa. Tässä ohjeessa pannulle päätyy kasa muikkuja. Ne saavat maukkaan ruisjauholeivityksen ennen voissa tirisemistä. Annoksen juju on hauska sinihomejuustokastike, jota kannattaa kokeilla myös muiden kesäisten kalaruokien, vaikkapa savukalan, kanssa.

Muikkujen ja sinihomekastikkeen ohjeen löydät tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Brittiläinen pubiruokaklassikko fish & chips onnistuu mainiosti mökkiolosuhteissa. Ongi ahvenet itse tai osta fileet kaupasta. Timjamilla maustetut tikkuperunat ovat hyviä myös pihvin seurana.

Fish ja chipsin ohjeen löydät täältä.

Muurikassa paistettu naudan sisäfilee on vähän fiinimpi mökkiherkku. Paista ensin liha kypsäksi ja jätä se vetäytymään. Kun liha lepää, ehdit keitellä sille maistuvan sienikastikkeen. Paras soosi tehdään tietty itse poimituista kantarelleista.

Muurikkasisäfileen ohjeen löydät tästä.

Suomalaiset ovat ahkeria Espanjan-kävijöitä, joten monella lienee mieluisia ruokamuistoja paellasta. Ja kotimaan oloissahan nimenomaan muurikka on mitä mahtavin paellapannu! Noudata perusreseptiä ja lisää lihaa, äyriäisiä tai kasviksia makusi mukaan.

Paellamuurikan ohjeen löydät tästä.

Kesäkokkauksesta ei voi puhua ilman mainintaa muurinpohjaletuista. Tämä resepti on ihan oikeasti se kaikkein paras, sillä sen laatija on voittanut aikoinaan letunpaiston SM-kisat. Lättyjen seurana syödään tietenkin marjoja ja kermavaahtoa.

Suomen parhaiden muurinpohjalettujen ohjeen löydät tästä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla