Aito italialaisherkku vaatii hetken jakamatonta huomiota. Hauduta risotto lempeällä lämmöllä koko ajan sekoittaen ja kanna annokset suoraan pöytään.
Risotto on italialainen klassikko, joka maistuu niin pääruokana kuin lisukkeena esimerkiksi paistetun kalan tai kanan kanssa. Näillä vinkeillä onnistut varmasti.
Valitse risottoon pyöreäjyväistä arborio- tai carnaroli-riisiä. Niissä on enemmän tärkkelystä kuin pitkäjyväisessä riisissä. Ennen nesteen lisäämistä kattilaan kuullota riisi läpikuultavaksi öljytilkassa keskilämmöllä. Sekoita samalla, jotta riisi ei pala. Onnistuneessa risotossa riisin rakenne jää napakaksi.
Kana- tai kasvisliemi sekä kuiva valkoviini ovat risoton pohja. Viinin voi korvata reilummalla määrällä lientä ja sitruunamehua. Risoton valmistuksessa on tärkeää sekoittaa aineksia kypsennyksen aikana. Riisi imee liemestä makua samalla, kun riisistä irtoaa tärkkelystä ja liemi sakenee.
Maku syntyy laadukkaista raaka-aineista. Yksinkertaisimmillaan risotossa maistuvat täyteläinen liemi, hapokas viini, parmesaani ja mustapippuri. Raikas sitruuna ja tuore rosmariini maustavat klassisen risoton. Herkuttelemaan pääset jo puolessa tunnissa.