Päivä Tallinnassa hujahtaa nyt vaikka thairuokaa kokkaillen.

Kaukoidän maut tulevat Tallinnaan. Uudistuvan ruokakaupungin kiinnostavin kortteli on Rotermann, josta löytyy mm. taiwanilainen teehuone Tea Wan ja japanilaisia ja thaimaalaisia annoksia tarjoava Taste of Asia.

– Japanilaisia ravintoloita on noussut kaupunkiin eniten viime vuosina. Samalla on huomattu, että matkailijoita kiinnostaa myös muu aasialainen ruoka, sanoo Mall Oja Tallinnan kaupungin matkailusta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tallink Silja tarttui nousevaan trendiin perustamalla kaupunkiin oman ensimmäisen kivijalkaravintolansa, thaimaalaista ruokaa tarjoavan NOK NOKin. Nimi tarkoittaa thai-kielellä lintuja. Vanhankaupungin kulmalla sijaitsevan ravintolan tunnistaa kahdesta julkisivua vartioivasta pöllöstä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sokkeloiseen vanhaan rakennukseen perustetussa ravintolassa on pieniä ruokasaleja, joita on mahdollista yhdistää ja erotella verhoilla seurueiden koon mukaan. Ruokasaleista houkuttavin on nojatuolimaisin mattoistuimin sisustettu Kantok-huone.

NOK NOKissa toimii ravintolan ja drinkkibaarin ohella kokkikoulu, josta voi varata seurueelle neljän tunnin kokkikurssin. Kurssin sisältö on rakentumassa, mutta tarkoituksena on, että keittiömestarin opastuksella valmistetaan neljä ruokalajia, alkuruoasta jälkiruokaan. Ohjelma sopii sellaiselle, joka kaipaa toiminnallisuutta tai yhteisöllistä ohjelmaa Tallinnan-matkalleen.

– Kurssilla opetellaan tekemään tavallisia ruokia, joita ihmiset tekevät Thaimaassa kotona tai joita syödään kaduilla, kertoo pääkeittiömestari Pensiri Pattanaechaeng (kuvassa).

Pensirin opastuksella koekokkauksessa valmistui Pad kra-pow gai, eli jauhettua kanankoipea valkosipulin, chilin ja osterikastikkeen kanssa. Opetuskeittiössä tehtäväksi jäi esivalmisteltujen ainesten kypsentäminen. Monivaiheisemmat, autenttisen tuliset ruokalajit, kuten Laab pla -kalasalaatti ja Tod man goong -rapukakut saatiin tällä kertaa nauttia pöytiin tarjoiltuna.

NOK NOK, Vana-Posti 7. noknok.ee

Taste of Asia, Rotermanni 2. toa.ee

Tea Wan, Rotermanni 2.

Sisältö jatkuu mainoksen alla