Ringen-kauppakeskuksen ravintolamaailmassa istutaan kuin teatterissa.
Ringen-kauppakeskuksen ravintolamaailmassa istutaan kuin teatterissa.

Tukholman parhaat ravintolat kauppakeskuksessa ja trendiruokaa tarjoavat kioskit ovat ruokaa rakastavan matkailijan kiirepelastus. Kun haluat nopeasti hyvää ja ajankohtaista, kokeile näitä pikaversioita!

Tukholmassa pitää syödä hyvin, sillä kiinnostavia ravintoloita on paljon. Joihinkin huippuravintoloihin pöytävaraus on vain tehtävä viikkoja aikaisemmin, eikä ex tempore -matkailijalla ole mitään saumaa saada pöytää. Onneksi pikaruokatrendi on saanut myös huiput innostumaan ja parhaiden ravintoloiden herkuista pääsee nauttimaan muun muassa kauppakeskuksessa ja "nakkikioskilla". Lisäksi pikaruokamaailma ei tosiaankaan nykyisin ole pelkkää hampurilaisravintolaa, vaan tarjolla on kiinnostavia makuelämyksiä maailmalta. Tässä ovat Tukholman parhaat ravintolat "pikana":

1 Tähdet ostarilla

Korealaista ruokaa tarjoavasta Nookista ei ole helppo saada pöytää, ja Fävikeniin pääseminen on jo lähes mahdotonta. Siksi on ilahduttavaa, että näiden ravintoloiden kokit ovat mukana Tukholman Ringen-kauppakeskuksessa pikaruokapisteillään. Fävikenin Magnus Nilssonin nakkisämpylä Korvkioskissa  ja Nookin Claes Grännsjön lohella täytetty bao-sämpylä eivät ole fine dinigia, mutta niin herkullisia, että tuntee syövänsä tähtiruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2 Ramenia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tukholman pikaruokamaiseman vahvin menestyjä on tällä hetkellä japanilainen ramen. Syvänmakuinen liemi ja sitkaat nuudelit maistuvat muun muassa Ringen-keskuksen Raamenissa. Mutta jo nyt ruualle veikataan perijää. Ruokatoimittaja Tove Nilsson uskoo seuraavankin muotiruuan tulevan Japanista. Se on okonomiyaki-munakas.

Kokeile okonomiyaki-munakasta kotona, ohje löytyy täältä!

Ramenin ohje on tässä.

3 Sushirulla on uusi makkara

Kun Suomessa oli vasta muutama sushiravintola, Tukholmassa sushibaareja oli jo pari sataa. Nyt etikkaisen riisiherkun asema on naapurissa niin vahva, että burriton tapaan rullana syötävän sushin sanotaan nousseen makkaran asemaan. Sushirullaa pääsee maistamaan muun muassa Sergelin torin Sushirullen-kioskissa.

Tee sushiburrito itse, ohjeen löydät täältä!

Kuva: Sami Repo

 

Juttu on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä. Teksti Katja Nordlund.

Sisältö jatkuu mainoksen alla