Pesämuna eli egg in a hole valmistetaan paistamalla pihvit "donitseina", jonka keskelle rikotaan kananmuna. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Pesämuna eli egg in a hole valmistetaan paistamalla pihvit "donitseina", jonka keskelle rikotaan kananmuna. Kuva: Panu Pälviä

Mistä saa Suomen parhaat burgerit? Sinun keittiöstäsi! Jouni Toivasen ohjeita noudatettuasi et koskaan enää tyydy huonoon burgeriin.

Huippukokki Jouni Toivasen ohjeilla teet parhaat burgerit ikinä. Noudata täydellisen burgerin kaavaa ja kokeile reseptejä:

1 Sämpylä

Hampurilaissämpylän pitää olla maukas, pehmeä ja sopivan kokoinen eli laakea ja helposti käsin syötävä. Ruskistettu voi tuo kivan lisän makuun. Anna vastapaistettujen sämpylöiden jäähtyä ja halkaise ja lämmitä ne juuri ennen tarjoamista. Näin niiden rakenne on parhaimmillaan.
Katso täydellisten burgerisämpylöiden ohje täältä.

2 Pihvi

Mureimmissa jauhelihapihveissä on tallessa lihamyllyn tekemät ”syyt”. Älä siis vaivaa taikinaa liikaa, vaan säilytä ”syyt” ehjinä. Kun jätät pihvit lisäksi sisältä roseeksi, saat niistä todella mehukkaat. Paista kuitenkin pintaan kunnon väri, sillä se tuo lihan makuaineet esiin. Jos haluat todellisen premiumburgerin, valitse rasvainen pala hienointa rotukarjaa ja jauha liha itse.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Tässä on elämäsi paras perusburgeri. Kuva: Panu Pälviä

 

Katso elämäsi parhaan perusburgerin ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 Salaatti

Amerikansalaatti kuuluu hampurilaiseen. Upota salaattisuikaleet hetkeksi jääveteen ja kuivaa varovasti pyyhkeen sisällä, niin saat siitä ekstrarapeaa. Kun kokoat burgeria, laita kuumaan pihvin päälle ensin muut kasvistäytteet ja vasta sitten salaatti. Näin se säilyttää raikkautensa mahdollisimman kauan.

Japanin kanaburgeri on sekoitus Amerikkaa ja Japania. Kuva: Panu Pälviä

 

Katso Japanin kanaburgerin ohje täältä.

4 Kurkku

Kaikki ruuat kaipaavat happoa. Hampurilaiseen sitä tuovat esimerkiksi suolakurkut. Suomessa ylitse muiden ovat Myrttisen suolakurkut, koska niiden valmistuksessa maitohappokäyminen tuo kurkkuihin ihan oman makunsa.

5 Sipuli

Sipuli on tärkeä osa hampurilaista, mutta se ei saa peittää alleen muita makuja. Älä siis käytä sipulia raakana, vaan ryöppää se nopeasti. Hampurilaisiin sopii parhaiten miedonmakuinen, vaaleakuorinen hopeasipuli.

Pesämunaan ryöpätään hopeasipulia. Kuva: Panu Pälviä

 

Katso yllättävän pesämunan eli egg in a hole -burgerin ohje täältä.

6 Juusto

Kunnon hampurilainen tarvitsee kunnon cheddarin, ainoan oikean burgerijuuston. Kokeile pitkään kypsytettyä kotimaista cheddaria ja saattaa olla, ettet muita enää vilkaisekaan! Paitsi ehkä fetaa, joka tuo ryhtiä vegeburgeriin – varsinkin viskillä maustettuna!

Kasviskerroksen maun salaisuus on viskillä maustettu feta. Kuva: Panu Pälviä

 

Katso täältä kasvisburgerin ohje.

Artikkeli on julkaistu kokonaisuudessaan aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla