Oranssien lettujen salaisuus on valmis porkkanasose.
Oranssien lettujen salaisuus on valmis porkkanasose.
Ravitsemussuosituksetkin siitä muistuttavat: meille jokaiselle on hyväksi syödä reilusti kasviksia. Paljon muitakin keinoja on kuin ensin mieleen tulevat rouskuteltavat salaatit. Näillä resepteillä lisäät kasvisten osuutta arkiruuassa kuin huomaamatta.

Samalla, kun paistat uunissa lohta, lihapullia tai broileria, kannattaa uunipelti reunustaa suunnilleen samassa ajassa kypsyvillä kasviksilla. Koko ateria syntyy samalla vaivalla.

Samaa logiikkaa noudattaa ylenpalttinen falafelpelti, jonka kruunaa tahinikastike. 

Porkkanalettujen taikinasta iso osa voi olla valmiina myytävää porkkanasosetta. Letut saavat iloisen oranssin värin ja mukavasti makua. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myös sämpylätaikinaan voi kätkeä kasviksia. Palsternakan raastaminen taikinaan tekee leivistä tavallista herkullisempia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kasvisten joukossa varsinaisia supersankareita ovat palkokasvit, joita saa myös helposti purkista. Lempeän lämpimän kikhernemuhennoksen maun takaavat inkivääri, paprika ja ripaus chiliä. Mehevien kikherneiden lisäksi pataan kannattaa nakata kirsikkatomaatteja.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla