Kuvat
Tuuli Kanerva, Mikko Hannulla, Lasse Lecklin, Elvi Rista

Viisi viikoittain ilmestyvää arki-iltoja sujuvoittavaa reseptiä. Valittu sinua varten, jotta kaikki aika ei menisi reseptejä selatessa. Poimi resepteistä yksi, kaksi tai osta ainekset kaikkiin.

Viiden suoraan valittujen ohjeiden on tarkoitus tarjota helposti lähestyttäviä ideoita ja valmiita reseptejä, jotka sopivat kiireisen arjen pyörteisiin. Valtaosa resepteistä valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa. Osa resepteistä kypsyy uunissa pidempään, mutta aktiivinen kokkausaika jää vain muutamaan minuuttiin.

Arjen ruoanlaittoa helpottavat myös reseptit, joiden raaka-aineiden määrä on rajattu vähäiseksi. Vähäinen määrä aineksia tarkoittaa usein myös edullisempaa hintaa. Mausta ei kuitenkaan tingitä!

Hummus paahdetun kukkakaalin ja munien kera

35 min
Hummus on loistava hätävara jääkaappiin, sillä se on proteiinipitoista, terveellistä ja täyttävää. Kun hummuksen levittää lautaselle, kokoaa päälle erilaisia höysteitä ja tarjoaa sivussa leipää, muodostuu aivan täysipainoinen ateria. Höysteeksi kelpaavaat mainiosti esimerkiksi uunissa paahdetut kasvikset, kuten kukkakaali tai porkkanat. Lisäksi keitetyt kananmunat tai esimerkiksi valmisfalafelit tekevät annoksesta entistä ruokaisamman.
Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siskonmakkarakeitto

30 min
Arkiruokien klassikko siskonmakkarakeitto maistuu vauvasta vaariin. Keittojuureksia hyödyntämällä pilkkominen jää vain perunoihin eikä aikaa kulu tuhottomasti. Siskonmakkarapallurat kypsyvät hyvin nopeasti ja kannattaa muistaa, että ne hieman turpoavat kuumassa keittoliemessä. Keitto viimeistellään perinteisesti tuoreella persiljalla.

Tästä reseptiin.

 

Sieni-bataatticarbonara

15 min
Bataattia ei välttämättä miellä ainekseksi, josta valmistuu pikainen pasta. Mutta kun sen pilkkomisen sijaan raastaakin kartioraastimella ja paistaa pannulla öljyssä ei aikaa kypsymiseen tarvitakaan kuin viitisen minuuttia. Bataattiraasteen joukkoon lisätään sieniä ja keitettyä pastaa. Kastikkeen tämä täyttävä kasvispasta saa kananmunankeltuaisista ja parmesaaniraasteesta carbonaran tapaan.

Tästä reseptiin.

 

Sitruunainen uunimade

30 min
Madekausi alkaa tammi-helmikuun vaihtessa ja siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Made on usein suhteellisen edullista kotimaiseksi kalaksi ja siitä voidaan hyödyntää myös mäti ja maksa. Kokonainen nyljetty made valmistuu uunissa ihan yhtä helposti kuin tavallinen lohifileekin. Ruodotkin lähtevät helposti kypsästä kalasta irti. Sitruunainen kermakastike saa makua ja väriä tuoreista yrteistä.

Tästä reseptiin.

 

Härkis-sienipyörykät

30 min
Lihapullat ovat arkiruokaa, jotka on helppo tehdä myös kasvisversiona. Esimerkiksi härkistä tai nyhtökauraa voi hyödyntää pyörykkämassan tekoon. Ne ovat usein aavistuksen kuivia, joten joukkoon kannattaa lisätä tuoreista sienistä tehtyä hakkelusta. Sieniä paistetaan pieni hetki pannulla, ei kuitenkaan niin kauaa, että nesteet pääsisivät haihtumaan. Ainekset yhdistetään, ajetaan monitoimikoneella tasaiseksi ja siitä pyöritetyt pullat paistetaan pinnaltaan rapeiksi.

Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla