Kuvat
Tuuli Kanerva, Reetta Pasanen, Tuomas Kolehmainen, Ninna Lindström, Piia Arnould, Panu Pälviä

Viisi viikoittain ilmestyvää arki-iltoja sujuvoittavaa reseptiä. Valittu sinua varten, jotta kaikki aika ei menisi reseptejä selatessa. Poimi resepteistä yksi, kaksi tai osta ainekset kaikkiin.

Viiden suoraan valittujen ohjeiden on tarkoitus tarjota helposti lähestyttäviä ideoita ja valmiita reseptejä, jotka sopivat kiireisen arjen pyörteisiin. Valtaosa resepteistä valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa. Osa resepteistä kypsyy uunissa pidempään, mutta aktiivinen kokkausaika jää vain muutamaan minuuttiin.

Arjen ruoanlaittoa helpottavat myös reseptit, joiden raaka-aineiden määrä on rajattu vähäiseksi. Vähäinen määrä aineksia tarkoittaa usein myös edullisempaa hintaa. Mausta ei kuitenkaan tingitä!

Fenkoli-sitruslohi

45 min
Rasvainen kala nauttii hapokkaiden lisukkeiden seurasta. Tämä lohi-sitrusvuoka sopii loistavasti alkuvuoteen, jolloin sitrusten sesonki on parhaimmillaan. Sitruuna on tuttu kalan kaveri, sen kanssa on tässä veriappelsiinia ei kä mikään estä kokeilemasta muitakaan sitruksia. Aniksen makuinen ja rapea fenkoli sopii seuraan täydellisesti, kun sen maku hieman pehmenee uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Tomaattikeitto ja yrttipatongit

35 min
Tomaattikeitto on mauiltaa tuttu ja yksinkertainen. Nopeimmillaan se syntyy vartissa tomaattisäilykkeistä ja mausteista. Tomaatin lisäksi keittoon voi lisätä muitakin punaisia kasviksia, kuten paprikaa ja chiliä. Tämän kyseisen keiton erikoisuus on pari perunaa, jotka tekevät koostumuksesta ihanan paksun ja samettisen. Yrttiset ja kevyesti juustolla kuorrutetut patongit paahdetaan uunissa lämpimäksi.


Tästä reseptiin.

 

Linssipasta

30 min
Hyviä ja nopeita pastareseptejä arjen keskelle ei voi koskaan olla liikaa. Aina ei tarvitse napata kaupasta jauhelihapakettia tomaattikastikeainesten kanssa, vaan kokeilla esimerkiksi punaisia linssejä. Itse keitetyt punaiset linssit antavat kastikkeelle paksumpaa rakennetta, sillä ne hajoavat keitettäessä helposti. Valmiit säilykelinssit pitävät kastikkeessa purutuntumansa.


Tästä reseptiin.

 

Kinkku-juustopiirakka

45 min
Kinkku-juustopiirakka on syystäkin klassikkopiirakka, joka maistuu lähes kaikille. Piirakka luottaa suomalaisten suosikkimakuihin, savustettuun palvikinkkuun sekä keskivoimakkaaseen emmentaliin. Piirakan mehevyys saadaan mustapippurituorejuustosta ja hieman lisämakua kapriksista ja punasipulista. Valmista piirakkapohjaa käyttämällä lämpimän piirakan saa pöytään alle tunnissa.


Tästä reseptiin.

 

Värikkäät pinaattiletut

40 min
Pinaattiletut ovat etenkin lapsiperheissä kovaa valuuttaa, kun pitää saada nopesti jotain ruokaa päiväkotipäivän jälkeen. Välillä kannattaa vaihtaa kaupan letut itsetehtyihin ja hieman leikitellä ruoalla. Kauniin moniväriset pinaattiletutut onnistuvat, kun taikina jaetaan kolmeen kulhoon ja niihin sekoitetaan erivärisiä kasvissoseita. Kokeile punajuurta, mustikkaa ta bataattia ja porkkanaa. 


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla