Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Mitra Matouf ja Marja Samuli KUVA Marja Samuli

Täydellisesti kypsennetty peuranliha sopii persialaisen tilliriisin kylkeen. Folioon käärittynä mausteet ja voi eivät karkaa lihan ympäriltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Peuraa folionyytissä

Ainekset

400–500
g
peuran tai kauriin lihaa (fileetä tai paistia)
100
g
voita
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

  2. Ruskista voi valurauta- tai hiiliteräspannulla. Laita huoneenlämpöinen liha pannulle. Ruskista liha kauttaaltaan kauniin väriseksi.

  3. Ota foliopala, jonka sisään lihapala mahtuu helposti. Jos lihapaloja on useampi, varaa jokaiselle palalle oma folionsa.

  4. Nosta lihapala folion keskelle ja taivuta folio lihan ympärille avoimeksi nyytiksi. Kaada pannulla oleva ruskistettu voi lihan päälle nyytin sisään. Mausta liha nyytissä kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla.

  5. Sulje folio tiiviisti. Pese pannu ja nosta takaisin liedelle. Laita lihanyytit pannulle. Säädä lämpö kohtuullisen kuumalle ja anna lihan kypsyä foliossa noin 3–5 minuuttia lihan paksuudesta riippuen.

  6. Avaa folio pannulla ja tarkista kypsyys leikkaamalla lihapalaan viilto. Lihan tulisi olla sisältä punertavaa.

  7. Leikkaa liha annospaloiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoa tilliriisin ja palster- nakka-pinaattilisukkeen kanssa.

Tilliriisi

Ainekset

4
dl
basmatiriisiä
1
rkl
suolaa
1
ruukku tilliä
250
g
kypsiä soijapapuja (pakaste) tai härkäpapuja (säilyke)
LISÄKSI
1–2
rkl + 1⁄2 dl
oliiviöljyä
1
tortillalätty
1
dl
vettä
1
rkl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese riisi kääntelemällä sitä kädenlämpöisessä vedessä käsin. Lisää suola. Jätä riisi veteen turpoamaan noin 1–2 tunniksi.

  2. Valuta liotusvesi pois ja kumoa riisi kattilaan. Lisää vettä, kunnes riisi juuri ja juuri peittyy. Anna kiehua hiljaa poreillen, kunnes riisi on al dente (lähes kypsää).

  3. Hienonna tilli ja sekoita se riisin joukkoon papujen kanssa. Kaada riisiseos heti siivilään ja valuta ylimääräinen neste pois.

  4. Pese ja kuivaa kattila. Lisää kattilaan reilusti oliiviöljyä ja tortillaleipä. Käännä tortilla niin, että oliiviöljyä on tasaisesti leivän molemmilla puolilla. Lisää tilliriisi tortillan päälle.

  5. Kiehauta1 dl vettä, ½ dl öljyä ja 1 rkl suolaa erillisessä kattilassa. Kaada seos kuumana tilliriisin päälle.

  6. Nosta riisikattila liedelle, peitä se tiiviisti foliolla ja kannella. Hauduta hyvin miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia, kunnes riisit ovat muuttuneet ”hattivateiksi”, jotka seisovat kattilassa. Tarjoa riisi peuranlihan kanssa.

Vinkki Tortilla syödään riisin seassa.

Palsternakka-pinaattilisuke

Ainekset

1
iso palsternakka
3–4
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1–2
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
1
tl
soijakastiketta
1
ps (100 g)
babypinaattia
½
sitruunan mehu
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa palsternakka ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna inkivääri.

  2. Kuumenna öljy pannulla ja paista palsternakka siinä kypsäksi. Mausta soijakastikkeella.

  3. Yhdistä pinaatti, paistettu palsternakka ja hienonnettu inkivääri tarjoilukulhossa. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa paistetun lihan lisukkeena.

Kommentit (1)

Ei lisä myrkkyjä ruokiin

" Ota foliopala, jonka sisaan lihapala mahtuu helposti."

Miksi jtk käskevät laittamaan foliota kuuman ruoanpäälle? Folio sisältää alumiinia.

Minulle opetettiin keittiöllä, että folio ei saa koskaan koskettaa kuumaaruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Japanilainen teriyakikastike ja helppo paistaminen on varma ja nopea tapa saada tofusta rapeaa ja ihan tajuttoman hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea teriyakitofu

Ainekset

300
g
kiinteää maustamatonta tofua
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
pankojauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
tl
seesaminsiemenöljyä
LISÄKSI
2
rkl
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä viipaleet leikkuulaudalle, aseta päälle talouspaperia ja painoksi toinen leikkuulauta. Pidä painon alla 30 minuuttia.

  2. Leikkaa tofuviipaleet sentin paksuisiksi tangoiksi ja pyörittele teriyakikastikkeessa. Anna maustua 10 minuuttia. Pyörittele tofut pankojauhoissa ja seesaminsiemenissä.

  3. Kuumenna pannulla öljyt, ja paista tofutankoja keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes tofut ovat kauniin ruskeita. Kuori ja raasta päälle piparjuurta.

Vinkki! Voit korvata tofun tempellä. Tempessä on kiinteämpi rakenne, ja sen voi valmistaa ilman painon alla pitämistäkin.