Negronissa yhdistyy makeus ja karvaus. Holittomassa negronissa on hämmentävän aito katkeron maku!
Negroni, etenkin negroni spagliato, on ollut tämän syksyn hittijuoma. Toisaalta myös alkoholinkulutus vähenee, joten tämä holiton negroni sopii vuodenvaihteessa lasiin erinomaisesti.
Mocktailiin saadaan aitoa karvautta, kun verigreippiä, appelsiinia ja muutamaa maustetta keitetään sokeriliemessä hetken aikaan. Hieman kokoon keittynyt makusiirappi saa jäähtyä, ennen kuin se siivilöidään. Halutessaan siirapin voi värjätä punaisemmaksi elintarvikevärillä.
Juoma sekoitetaan shakerissä, ja makusiirapin lisäksi siihen tulee greippimehua ja jääkylmää vettä. Kuten aito negroni, myös holiton versio tarjotaan jäillä. Koristeeksi voi laittaa appelsiiniviipaleen
Holiton negroni
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese ja paloittele greipin puolikas kuorineen ja laita se kattilaan yhdessä appelsiininviipaleen, veden, sokerin ja mausteiden kanssa. Kiehauta ja alenna sitten lämpötilaa. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, painele silloin tällöin mausteita ja hedelmiä pienemmäksi esimerkiksi perunasurvimella. Siirrä liedeltä ja anna jäähtyä.
-
Siivilöi seos, värjää halutessasi elintarvikevärillä ja kaada (kylmään) shakeriin. Lisää greippimehu ja kylmä vesi ja ravista tasaiseksi. Jaa juoma laseihin jäiden päälle. Koristele appelsiinilla.
Mikä on vesimäärän yksikkö? Litra vai dl?
"1¼vettä" ? Siis litraa vai desilitraa?
"Ohje Krista Kupariharju" vaikuttaa käännökseltä ohjeesta https://www.bbcgoodfood.com/recipes/negroni-mocktail jossa vedenkin määrä on kerrottu.
Hei,
kiitos huomioista, veden määrä on desilitroissa. Ohje on nyt korjattu.