Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 121 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Herkullisen mehevä ja runsas kaali-peltileipä käy vaikka lounaasta. Päälle ripoteltava pekoni-auringonkukansiemenmuru antaa leivälle sopivan suolaisen viimeistelyn.

Helppo taikina, hieman pilkkomista ja paistamista. Sitten odottelua, kunnes uunista leviää herkullinen tuoksu. Syksyinen peltileipä kaalitäytteellä ei vaadi muuta.

Taikina on sekoitettava ja se saa jäädä hieman löysäksi eikä vaadi vaivausta. Rakennetta siihen antavat kaurahiutaleet. Kaalitäyte tehdään valkokaalista sekä rapeasta ja raikkaasta kyssäkaalista, josta leikataan ohuita tikkuja. Kaalia paistetaan sipulin kanssa pannulla ja makua saadaan tuoreesta salviasta.

Kohonnut taikina kaadetaan pellille ja täytteet lusikoidaan päälle. Leipä saa kohota vielä uudestaan, ennen kuin se paistetaan. Puolessa välissä paistoa pinnalle lisätään vielä suolainen pekoni-siemenmuru.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
1 h + 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Peltileipä kaalitäytteellä

Ainekset

50
g
hiivaa
5
dl
maitoa kädenlämpöisenä
25
g
voita sulatettuna
tl
suolaa
1
rkl
siirappia
3
dl
kaurahiutaleita
n. 7
dl
vehnäjauhoja
TÄYTE
2
kyssäkaalia (yht. n. 400 g)
5
dl
valkokaalia suikaleina
2
salottisipulia
1
rkl
voita
½
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
PEKONICRUMBLE
150
g
pekonia
½
dl
kaurahiutaleita
½
dl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sulata voi ja lisää nesteeseen suolan ja siirapin kanssa. Sekoita kaurahiutaleet ja jauhot joukkoon. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.

  2. Kuori ja leikkaa kyssäkaalit tulitikun paksuisiksi tikuiksi. Suikaloi valkokaali. Kuori ja hienonna sipulit. Paista kaaleja ja sipulia voissa pannulla 5–7 minuuttia. Mausta suolalla ja hienonna joukkoon salvia.

  3. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Tasoita pinta jauhotetuin käsin. Lusikoi kaaliseos rennosti taikinan päälle. Anna leivän kohota vielä noin 20 minuuttia.

  4. Kuutioi pekoni. Paista se pannulla rapeaksi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja siemenet. Ota pannu pois liedeltä.

  5. Paista leipää 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ota pelti varovasti uunista. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Ripottele pekonicrumble leivän pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (1)

Saskia Smids
Seuraa 
Liittynyt19.10.2017

Mielestäni tämä oli paras peltileipä jota olen tehnyt/syönyt, mutta laitoin 5dl vehnäjauhoja, 1dl ruosjauhoja, 1dl ohrajauhoja ja hieman leseitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kasaa lounasvohvelin päälle avokadoa ja kananmunaa. Jos nälkä on isompi, voi munia paistaa tuplat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty kauravohveli

Ainekset

TAIKINA
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
kauramaitoa
1
kananmuna
1
rkl
öljyä
AVOKADOTAHNA
2
kypsää avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
kananmunaa
paistamiseen öljyä
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
dl
versoja tai ituja
(chilikastiketta kuten Srirachaa tai tabascoa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon kauramaito, muna ja öljy. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisus kulhoon. Muussaa avokado rouheaksi soseeksi haarukalla. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita avokadon joukkoon yhdessä sitruunamehun ja suolan kanssa.

  3. Paista taikinasta kuumalla vohveliraudalla neljä rapeareunaista vohvelia. Paista yhtä aikaa munat pannulla tilkassa öljyä. Ripottele suolaa munille.

  4. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi.

  5. Lusikoi avokadotahnaa lämpimälle vohvelille ja nosta paistettu kananmuna tahnan päälle. Ripottele päälle kevätsipulia, versoja ja chilikastiketta maun mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.