Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 324 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Yotam Ottolenghin kuuluisa zaatar-kana saa makunsa samannimisestä mausteseoksesta ja sitruksisesta sumakista.

Lontoon Upper Streetiltä löytyy ruokakirjoistaan tunnetun kokin, israelilaisen Yotam Ottolenghin, deli-ravintola. Lähi-idän makupaletilla maineeseen noussut Ottolenghi tarjoaa ravintolassaan kanaa synnyinseutunsa hengessä. Lintu maustetaan kirpeän sitruksisella sumakilla ja zaatar-mausteseoksella ja se saa ylleen lehtipersiljaa ja sitruunaa. Seurakseen Ottolenghin zaatar-kana ei kaipaa kuin kenties riisiä, pitaleipää ja valkosipulista tai tahinipohjaista kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t + marinoituminen 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ottolenghin zaatar-kana

Ainekset

2
punasipulia
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan mehu
1
kg
nahallisia ja luullisia broilerin rintaleikkeitä
2
dl
kanalientä
1
rkl
sumakkia (esim. Al'Fez tai Sevan)
1
tl
kanelia
1/2
tl
maustepippuria
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
oliiviöljyä
PAISTAMISEEN
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
voita
PÄÄLLE
2
rkl
zaatar-mausteseosta
LISÄKSI
25
g
voita
50
g
pinjansiemeniä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi punasipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta mehu. Sekoita broilerinrintaleikkeet, sipulit, sitruunamehu, kanaliemi, mausteet ja oliiviöljy suuressa kulhossa. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuumenna voi ja öljy isossa pannussa. Paista broilereihin nopeasti rapea pinta ensin nahkapuoli alaspäin. Laita broilerit nahkapuoli ylöspäin uunivuokaan ja nosta marinadin sipulit viereen. Pirskota muutama ruokalusikallinen marinadia päälle. Ripottele zaatar päälle. Paista uunissa noin 40 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
  3. Sulata voi pannussa ja lisää pinjansiemenet, suola ja pippuri. Paista sekoittaen keskilämmöllä, kunnes pinjansiemenet ovat kullanruskeita. Valuta pinjansiemenet talouspaperin päällä.
  4. Ripottele pinjansiemenet broilereille. (Lisää halutessasi myös zaataria ja sumakkia.) Lorauta päälle öljyä. Hienonna pinnalle lehtipersiljaa.

Vinkki! Voit tehdä myös itse zataarin: paahda 2 rkl seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa ja ja sekoita joukkoon 1 rkl oreganoa, 1 rkl timjamia, 1 rkl juustokuminaa, 2 rkl sumakkia ja 1 tl suolaa.

Kommentit (3)

Grace
Seuraa 
Liittynyt16.4.2015

Tämä on palestiinalainen perinneruoka. Israelilaisille ei näy riittävän palestiinalaisten maiden varastaminen, sen lisäksi omiltaan ruoat, musiikki jne.

Vierailija

Ottolenghi ei omi ruokia. Tutustu asiaan ennen kuin valitat. Hyvän ruoan luulisi yhdistävän ihmisiä ei aiheuttavan aggressioita.

Vierailija

Ottolenghi omistaa ravintolansa yhdessä tunnetun palestiinalaiskokin Sami Tamimin kanssa. Tamimi on kirjoittanut itse ja osallistunut usean keittokirjan tekoon Ottolenghin kanssa. Palestiinalaisruokaohjeita on ennen kaikkea kirjoissa Jerusalem ja Filistin (Palestiina). Suosittelen näitä keittokirjoja palestiinalaisesta keittiöstä kiinnostuneille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.