Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tästä piirakasta löytyy rapeutta ja pehemyttä sopivassa suhteessa. Rapea ja lehtevä pohja, pohjan päälle levitettävä hillo ja päältä karamellisoituneet persimonviipaleet muodostavat ihanan talviherkun.

Persimonit ovat yksi talven parhaimmista hedelmistä, joiden sesonki on yllättävän lyhyt. Niistä kannattaakin nauttia täysin rinnoin niin kauan kun niitä on saatavilla.

Persimonit, jotka tunnetaan myös nimellä khaki ja sharon, sopivat makeutensa ansiosta erinomaisesti jälkiruokiin. Tämä piirakka on helppoakin helpompi, sillä aineksia on vain kourallinen ja pohjana toimii valmis voitaikina.

Piirakassa on monta pientä asiaa, jotka tekevät siitä koukuttavan herkullisen. Pohjalle levitetään herkullinen maustettu viikunahilloseos, jonka päälle ladotaan viipaloidut persimonit. Persimonien päälle ripotellaan maustettua sokeria, joka tekee valmiin piirakan pinnasta ihanan rapean.

Lisäksi piirakka paistetaan uunissa etukäteen kuumennetulla pellillä, jolloin myös pohja on takuulla rapea ja kypsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 ISO TAI 2 PIENTÄ
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Persimoni-viikunagalette

Ainekset

1
pkt (500 g)
esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa
dl
viikunahilloa
50
g + 25 g
voita
½
dl + ¼
sokeria
½
tl + ½ tl
piparkakkumaustetta
2 + 1
keltuaista
4
isoa persimonia

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa kahteen osaan, jos haluat tehdä kaksi pienempää galettea. Kuumenna uuni (ja pelti) 200 asteeseen.

  2. Mittaa viikunahillo, 50 g voita, ½ dl sokeria ja ½ teelusikallista piparkakkumaustetta kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes tahna on tasaista. Siirrä jäähtymään siksi aikaa, että teet loput työvaiheet.

  3. Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla yksi iso ympyrä tai ovaali tai kaksi pienempää. Nosta leivinpaperin päälle. Viipaloi persimonit.

  4. Vatkaa 2 keltuaista viikunahillo-voiseokseen. Levitä taikinan päälle, jätä 1,5 cm reunoista vapaaksi. Nosta persimoniviipaleet päälle.

  5. Sekoita ¼ dl sokeria ja ½ tl piparkakkumaustetta keskenään. Ripottele seos galeten päälle. Kuutioi loppu 25 g voita ja nosta nokareet galeten pinnalle. Taita galeten reunat. Riko keltuaisen rakenne ja voitele reunat keltuaisella. Nosta kuuma pelti uunista ja liu’uta galette varovasti kuumalle pellille. Paista noin 25 minuuttia, kunnes galette on kullanruskea.

  6. Anna jäähtyä ja tarjoa esimerkiksi jäätelön tai vaahdotetun ranskankerman kanssa.

Kommentit (3)

Vierailija

Teidän ohjeissanne on niin paljon aina aineita, että tuskin kenenkään kaapista heti löytyy.

Vierailija

Käy kaupassa!

Vierailija

Aika hölmöä julkaista tammikuussa resepti, jota ei voi valmistaa ennen kuin taas ensi syksynä. Persimonien aika meni jo. Eikö reseptinlaatijat tiedä että ne on kausihedelmiä?!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Paksulla vaniljakastikkeellä täytetyt karviaispullat hurmaavat makean ja kirpeän yhdistelmällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karviaispullat

Ainekset

dl
maitoa
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
7–7½
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää leivontamargariinia
TÄYTE
4
dl
maitoa
2
ps (à 63 g)
vaniljakastikejauhetta
3
dl
punaisia karviaisia
3
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja
VOITELUUN
1
muna
(raesokeria)

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva desilitraan jauhoja ja vatkaa maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.

  2. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.

  3. Valmista vaniljakastike. Kaada maito kulhoon ja vatkaa kastikejauhe joukkoon. Laita kastike tekeytymään jääkaappiin.

  4. Muotoile kohonnut taikina tangoksi. Leikkaa tangosta 12 palaa. Pyörittele palat pikkupulliksi kahden leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.

  5. Laita karviaiset, sokeri ja perunajauho kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.

  6. Ota juomalasi tai muki, jonka pohjan halkaisija on 6–7 cm. Kasta lasin pohja jauhoissa ja paina sillä pulliin syvennys. Toista painallukset, ja voitele pullien reunat munalla.

  7. Jaa syvennyksiin vaniljakastiketta ja annostele päälle karviaisia. Koristele halutessasi raesokerilla.

  8. Paista pullia 200 asteessa 12–14 minuuttia.

ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.