Kahvila kuin kahvila, ovella tuoksuu mantelicroissant! Kestohitin supersimppeli kotiversio syntyy valmistaikinasta ja nopsaan sekoitettavasta täytteestä. Leivonnainen maistuu parhaalta melko pian uunista tultuaan.
Mantelicroissant oli alkuvuoden ehdoton leivonnaishitti, joka loppui monesta kahvilasta jo iltapäivään mennessä. Tällä ohjeella saat tehtyä helpon peltiversion isommallekin porukalle nopeasti.
Mantelicroissantin juju on tietysti tahmeassa ja makeassa mantelitäytteessä. Tarvitset siihen mantelijauhetta, tomusokeria, voita, kananmunaa sekä halutessasi karvasmanteliaromia vahvistamaan makua. Täytteen ainekset sekoitetaan keskenään tasaiseksi tahnaksi, joka on helppo levittää.
Valmiscroissanttaikinaa tarvitaan kaksi purkkia. Toinen niistä nipistellään pellille pohjaksi, jonka päälle levitetään suurin osa täytteestä. Loput täytteestä jaetaan toisen purkin croissanttien sisään, ja ne asetellaan pohjan päälle. Sitten vielä kananmunalla voitelu ja mantelilastuilla viimeistely ennen uunia.
Pelticroissant
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi.
-
Avaa yksi croissantpurkki ja irrota siinä oleva taikina katkoviivoja pitkin kolmeksi kahden croissantkolmion palaksi. Nipistele kaksi palaa pitkiltä sivuiltaan yhteen ja laita kolmas taikinapala näiden päätyyn pitkittäin, jolloin lopputuloksena on suorakaiteen muotoinen levy. Nipistele vielä kaikki näkyvissä olevat katkoviivat kiinni, niin että levystä tulee yhtenäinen ja tiivis.
-
Levitä 2/3 mantelitäytteestä pohjalle niin, että reunoille jää kauttaaltaan 1½ cm:n täyttämätön kaistale. Nostele reunat keskustaa kohden ja painele ne kevyesti sormin kiinni täytteeseen. Sivele reunat munalla.
-
Avaa toinen croissantpurkki ja irrota taikina 6 croissantiksi. Leikkaa jokainen kolmio edelleen puoliksi joko saksilla tai taikinapyörällä niin, että saat 12 pitkää ja kapeaa kolmiota. Jaa loppu täyte kolmioiden leveään päähän lusikalla. Rullaa kolmiot sarviksi. Sivele jokainen minicroissant munalla ja nosta sitten pohjalle mantelitäytteen päälle. Jätä croissanttien väliin noin 2–3 cm kohoamisvaraa. Ripottele mantelilastuja minicroissanttien päälle.
-
Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pelticroissant on kauniin ruskea ja kypsä. Tarjoa vastapaistettuna.
Voisko tästä tehdä korvapuusteja?
Moikka,
onnistuu varmasti myös korvapuustin mauilla. Kerro jos kokeilet!
Kyllä nyt taas Ranskalaiset nauraa tai itkee tälle älynväläykselle:):):)
Söin tätä ystävän luona ja oli hyvää! Kiitos ihanasta ohjeesta!