
Kookoksen ystävä rakastuu appelsiinilla maustettuihin ruotsalaisiin kookoshuippuihin.
Vain muutama aines, ei vaikeita työvaiheita eikä hippustakaan jauhoja. Nämä kookoshuiput sopivat vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.
Taikina syntyy vaivattomasti kaikki ainekset sekoittamalla. Raastettu appelsiininkuori maustaa nämä mehevät trooppisen makuiset leivokset. Lisäksi tarvitaan voita, kananmunaa, sokeria ja kookoshiutaleita. Sekoitetun taikinan täytyy antaa tekeytyä, jotta se pysyy kasassa muotoilua varten.
Helpointa on nostella ja muotoilla taikinasta kostutetuilla lusikoilla kartion muotoisia kasoja pellille. Kookoshuippuja paistetaan reilu kymmenen minuuttia. Jäähdyttyään ne ovat valmiita koristeltavaksi sulalla suklaalla tai syötäväksi sellaisenaan.
Kookoshuiput
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Pese appelsiini ja raasta puolet oranssista kuoresta, noin 1 rkl.
- Riko munat kulhoon ja sekoita sokeri joukkoon. Lisää sulatettu voi, kookoshiutaleet ja appelsiininkuoriraaste. Anna taikinan tekeytyä 20 minuuttia.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Muotoile kahden kostutetun lusikan avulla kartion muotoisia leivonnaisia leivinpaperin päälle.
- Paista kookoshuippuja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kasta kookoshuiput suklaaseen ja anna jähmettyä. Voit tarjoilla kookoshuiput myös ilman suklaakoristelua.
Tätä täytyy kokeilla. Aina pitää pähkäillä gluteenittomia ja maidottomia jälkiruokia.