Ranskalainen klassikkoruoka on niin hyvää, että teet tätä useamman kerran.
Etikkakanaa Lyonin tapaan, eli ranskaksi Poulet au vinaigre, on perinteinen lyonilainen ruokalaji, jota on tehty ja tarjottu vuosikymmeniä kodeissa ja bouchoneissa, eli rustiikkisissa bistroissa. Sitä ovat kokanneet niin Paul Bocuse kuin April Bloomfieldkin. Ruuassa hapokas viinietikka ja ranskankerma tekevät kanalle todellisen makuihmeen. Yhdistelmä sopii erityisesti broilerinkoiville, joissa on riittävästi rasvaa.
Lyonin kanan seuraan istuu totta kai paikallinen punaviini Beaujolais'n alueelta. Mehukas ja kypsän hedelmäinen, aavistuksen yrttinen Joseph Drouhin Moulin-à-Vent, 16,98 e, on mainio valinta.
Lyonin kana
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla ja paista molemmin puolin padassa 2 rkl:ssa voita. Lisää loppu voi ja viinietikka, anna sihahtaa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeasti ja lisää ne laakerinlehden kanssa pataan. Laita pata uuniin ilman kantta 20 minuutiksi.
- Ota pata uunista. Nosta koivet hetkeksi syrjään lautaselle ja lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä liedellä, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää ranskankerma ja hienonnettu rakuuna sekä koivet pataan. Nosta takaisin uuniin noin 35 minuutiksi. Älä peitä kannella, jotta broilerit saavat rapean pinnan.
- Hienonna lopuksi rakuunaa pinnalle. Tarjoa esimerkiksi paistettujen perunoiden ja kasvisten kera.
Ohjeessa lukee että päälle olisi tulossa korianteria, mutta oletan että rakuunaa?
Eikun korianteria, sille ei ole muuta paikkaa, vaikka on ainesosaluettelossa. Luulisin.
Mitä vois käyttää sipulin tilalla?? perheessämme ei voi käyttää mitään sipulikasvia (allergia).
Ei korianteria, vaan kaikki on rakuunaa. Virhe on ainesosaluettelossa.
Tämä oli tosi hyvää myös broilerin paistileikkeistä valmistettuna.
Sipulin tilalle ei tarvitse mitään. Jätä sipulit vain pois.
Sipulin sijasta voi laittaa hieman hunajaa, tuo makeutta sipulin tavoin.
Kokkaus ilman kantta uunissa alusta loppuun?
Onnistuisikohan myös rintafileistä, vai kärsiikö maku? Koivissa on niin vähän syötävää......
Taivaallista!❤
Hei,
vastauksia kysymyksiin:
Jos koivet eivät maistu, valitsisin paistileikettä tilalle. Rintafileet kuivuvat näin pitkällä haudutuksella.
Kyllä, ilman kantta loppuun asti. Jos ruoka saa väriä, se on vain hyvä!
Pyöräytetäänkö kaikki sekaisin viimeisessä vaiheessa, niin että broikut kostuvat kauttaaltaan?
Kyllä tulee maukasta koivista. Niinhän sitä sanotaan, että liha on makeinta luun vieressä. Tämä on huippuhyvää, olen kerran tehnyt ja nyt teen uudelleen.
Pakko vähän saada tarkennusta, siis ensin koivet ruskistetaan voissa hellalla molemmin puolin, sitten lisätään voi ja etikka, kiehautetaan ja lisätään valkosipuli ja laakerinlehdet ja laitetaan uuniin? Uunissa 20min.
Otetaan pata uunista pois ja koivet veks, lisätään kanaliemi ja tomaattipyree ja keitetään hellallako? Ja sitten taas lisätään koivet ja loput ainekset ja uuniin vielä reilu puoleksi tunniksi?
Kyllä on monimutkainen ja aikaa vievä?