Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 3170 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Ranskalainen klassikkoruoka on niin hyvää, että teet tätä useamman kerran.

Etikkakanaa Lyonin tapaan, eli ranskaksi Poulet au vinaigre, on perinteinen lyonilainen ruokalaji, jota on tehty ja tarjottu vuosikymmeniä kodeissa ja bouchoneissa, eli rustiikkisissa bistroissa. Sitä ovat kokanneet niin Paul Bocuse kuin April Bloomfieldkin. Ruuassa hapokas viinietikka ja ranskankerma tekevät kanalle todellisen makuihmeen. Yhdistelmä sopii erityisesti broilerinkoiville, joissa on riittävästi rasvaa.

Lyonin kanan seuraan istuu totta kai paikallinen punaviini Beaujolais'n alueelta. Mehukas ja kypsän hedelmäinen, aavistuksen yrttinen Joseph Drouhin Moulin-à-Vent, 16,98 e, on mainio valinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½t
Vaikeustaso
Helppo

Lyonin kana

Ainekset

800
g
broilerinkoipia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
+ 2 rkl voita
dl
punaviinietikkaa
6
valkosipulinkynttä
1
laakerinlehti
dl
kanalientä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
(200 g) ranskankermaa
½
ruukkua
rakuunaa
Viimeistelyyn
½
ruukkua
rakunaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla ja paista molemmin puolin padassa 2 rkl:ssa voita. Lisää loppu voi ja viinietikka, anna sihahtaa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeasti ja lisää ne laakerinlehden kanssa pataan. Laita pata uuniin ilman kantta 20 minuutiksi.
  2. Ota pata uunista. Nosta koivet hetkeksi syrjään lautaselle ja lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä liedellä, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää ranskankerma ja hienonnettu rakuuna sekä koivet pataan. Nosta takaisin uuniin noin 35 minuutiksi. Älä peitä kannella, jotta broilerit saavat rapean pinnan.
  3. Hienonna lopuksi rakuunaa pinnalle. Tarjoa esimerkiksi paistettujen perunoiden ja kasvisten kera.

Kommentit (65)

Vierailija

Ohjeessa lukee että päälle olisi tulossa korianteria, mutta oletan että rakuunaa?

Vierailija

Eikun korianteria, sille ei ole muuta paikkaa, vaikka on ainesosaluettelossa. Luulisin.

Vierailija

Mitä vois käyttää sipulin tilalla?? perheessämme ei voi käyttää mitään sipulikasvia (allergia).

Saarat

Ei korianteria, vaan kaikki on rakuunaa. Virhe on ainesosaluettelossa.

Vierailija

Tämä oli tosi hyvää myös broilerin paistileikkeistä valmistettuna.

Makuja on jo

Sipulin tilalle ei tarvitse mitään. Jätä sipulit vain pois.

Hermes

Sipulin sijasta voi laittaa hieman hunajaa, tuo makeutta sipulin tavoin.

Janesky

Kokkaus ilman kantta uunissa alusta loppuun?

Vierailija

Onnistuisikohan myös rintafileistä, vai kärsiikö maku? Koivissa on niin vähän syötävää......

Vierailija

Taivaallista!❤

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Hei,

vastauksia kysymyksiin:

Jos koivet eivät maistu, valitsisin paistileikettä tilalle. Rintafileet kuivuvat näin pitkällä haudutuksella.

Kyllä, ilman kantta loppuun asti. Jos ruoka saa väriä, se on vain hyvä!

Vierailija

Pyöräytetäänkö kaikki sekaisin viimeisessä vaiheessa, niin että broikut kostuvat kauttaaltaan?

Aisol

Kyllä tulee maukasta koivista. Niinhän sitä sanotaan, että liha on makeinta luun vieressä. Tämä on huippuhyvää, olen kerran tehnyt ja nyt teen uudelleen.

Tyhmäkö?

Pakko vähän saada tarkennusta, siis ensin koivet ruskistetaan voissa hellalla molemmin puolin, sitten lisätään voi ja etikka, kiehautetaan ja lisätään valkosipuli ja laakerinlehdet ja laitetaan uuniin? Uunissa 20min.

Otetaan pata uunista pois ja koivet veks, lisätään kanaliemi ja tomaattipyree ja keitetään hellallako? Ja sitten taas lisätään koivet ja loput ainekset ja uuniin vielä reilu puoleksi tunniksi? 

Vierailija

Kyllä on monimutkainen ja aikaa vievä?

Metsäläinen

Perheeni on tykästynyt tähän ja mieheni kysyy aina mitä lihaa tämä on, teen yleensä paistileikkeestä.
Olen vähän muunnelut tekotapaa, paistan lihat paistinpannulla ja siirrän ne uunivuokaan, teen liemen ja kastikkeen myös paistinpannulla, josta kaadan ne uunivuokaan. Käytän myös kuivattua rakuunaa, kun tuoretta ei löydy lähikaupasta. Kyllä onnistuu näinkin.

Vierailija

Tehtiin reseptin mukaan ja tuli tosi hyvää! Korvattiin tosin tuore rakuuna kuivatulla, kun kaupasta ei tuoretta löytynyt. Tällä ohjeella tehdään varmasti jatkossakin!

aakko

Erittäin hyvää! 5/5

sanna-sisko
Seuraa 
Liittynyt28.2.2018

Mielettömän täyteläinen makuyhdistelmä! Oli pakko kaapia padan soosijämät lusikalla ennen tiskausta.

Vierailija

Helppo ja hyvä! Avuttomat ei osaa vaikka resepti on nenän edessä.

M bistro

Kyllä on tässä reseptissä maut kohillaan.😊 Itse olen käyttänyt paistinleikkeitä, niissä on sopivasti rasvaa ja samaa koipea ne ovat koipireiden kanssa. 10/10

Käyttäjä49436
Seuraa 
Liittynyt2.2.2020

Huippuruoka 5/5.
Paistileike käy loistavasti, kuivattua rakuunaa 2tl tuoreen sijaan toimii.
Jatkoon.

Vierailija

Sipulin korvaajaksi käy porkkana+varsiselleri, porkkana tuo makeutta ja selleri hieman potkua.  Tai esim. fenkoli.

Mando988

Kovin etikkainen maku häiritsee minua

M Bistro

Jos on kovin etikkainen maku niin etikan 'sihautus ei lienee ollut kovin kova eikä etikan maku pyöristynyt riittävästi, mene tiedä, tai sitten tämä taivaallinen herkku ei vaan maistunut. Tätä kirjoittaessa uunissa muhii jälleen Lyon.

Koskiniva

Liian hätäinen ohje vaikka muuten hyvä. Pari tuntia uunissa 150-175c oma suositus.

-teepee-

Teiniperheen suosikkiruoka. Meillä 4 kranttua teiniä. Varmaan kerran kuussa tehdään. On ehdoton herkku kaikille.

Justiina72

Laitoin ruokaan ohjeessa olleen 1,5 dl punaviinietikkaa, jonka tuloksena mausta tuli erittäin etikkainen.
Olikohan määrässä virhe tai onko tarkoitus lisätä jotain tietyn merkkistä punaviinietikkaa?
Tästä ei nyt tullutkaan herkullista vaan etikkaista.

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kommentista! Lyonin kanan toinen nimi on etikkakanaa Lyonin tapaan, joten etikkaa tosiaan tulee 1,5 desilitraa ja ruoka maistuu hapokkaalta. Etikan on tarkoitus antaa sihahtaa, sillä kuohauttamalla siitä lähtee terävin kärki. Jos haluaa, niin etikan määrää voi myös vähentää oman maun mukaan.

Master zeff

Testasin tämän reseptin ja tuli todella hyvää. Sihautin etiikan kunnolla rautapadassa. Ei tullut liian väkevää. Resepti menee jatkoon ja ehkäpä vierastarjoiluksi. Pientä hienosäätöä ehkä, mutta maku oli kyllä kohdillaan. 👍😋

Vierailija

Ohje on tarpeettoman monimutkainen, mitä monet on täälläkin ihmetelleet. Onneksi näitä ei tarvi noudattaa orjallisesti. Ei muutaku koipien ruskistus pannulla, sekaan ensin sipulit (ohjeessa on vain valkosipuli mutta laittaisin ehkä myös sipulia, sopinee hyvin). Sitten muut aineet ja uuniin ilman kantta.

SariY

Minusta ohje vaikutti ensilukemalta monimutkaiselta, mutta on todella yksinkertainen ja helppo valmistaa. Tästä onkin tullut perheemme suosikki ruokaa. Tämä resepti on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Vierailija

On tehty muutaman kerran, uusi suosikki! Tänään kokeiltiin huvikseen tehdä karjalanpaistilihoista ja annettiin olla sen 3 tuntia uunissa. Toimii!

Willebrant

Ehkä yksi parhaista ruoista mihin tulee kanaa. Kannattaa kokeilla! Itse tarjoilin uunijuuresten (peruna ja porkkana), sekä broccolinin kanssa.

LauraKa
Seuraa 
Liittynyt14.10.2020

Ei ollenkaan monimutkainen. Luulin itsekin niin, mutta päätin silti kokeilla. Kannatti Lopputulos oli taivaallisen hyvää.

Pauli Isoaho

Tehtiin toisen kerran, tällä kertaa valurautapadassa, todella hyvää, tuli vakioresepteihin.

Jotkut täällä valittavat etikkaisuudesta, ei meillä kummassakaan kertaa, voisiko olla jäänyt "sihahdus" pois, meillä ainakin sihahti ja kunnolla.

PS kattila nuoltu, jo toisen kerran

Pitkänhuiskee

Vähän joutui kikkailemaan kun ei induktioliesi tunnistanut pataa. Piti sitten välpätä aineksia paistinpannun ja padan väliä.
Rakuunaa en myöskään tuoreena mistään löytänyt, niin käytin kuivattuna.

Vierailija

Ihan sairaan hyvää!!!!!

Vesa

Erinomainen herkku! Riisin kanssa tehdään ja tätä pyytää 8v tyttö aina kun kysytään mitä sais olla ruuaksi.

Vierailija

Todella hyvä resepti, tehty jo useamman kerran ja koko perhe tykkää!!! Käytämme paistileikkeitä koipien sijaan, niin on vähän enemmän syötävää.

Vierailija

Voiko punaviinietikan korvata valkoviinietikalla?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Valkoviinietikalla mausta tulee hieman miedompi ja väristä vaaleampi, mutta onnistuu varmasti muuten yhtä lailla!

Sipi

Älyttömän hyvää tuli!!

Pikkukarhu

Onko kastikkeen keittämisellä määrällisesti puoleen vaikutusta etikkaiseen makuun? Eli jos ei ihan puoleen keitä, onko silloin etikkaisempi maku?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Etikkaista makua pehmentää enemmän se, että etikan antaa kunnolla sihahtaa ja kuohahtaa pannulla ennen lisäämistä pataan. Kokoon keittäminen vaikuttaa lähinnä kastikkeen koostumukseen.

Pikkukarhu

Ok. On kyllä todella hyvää, vaikka hieman olen etikan määrää vähentänyt. Kehuja on tullut kovasti.

Vierailija

Puoli teelusikallista mustapippuria? Eikös sen samantien voisi jättää pois kun ei kyseinen määrä vaikuta makuun? Itse laitoin noin nelinkertaisen määrän

Vierailija

Hyvä resepti, oli herkkua. Käytin luomu broilerinkoipia, jotka mahtuivat hyvin teräksiseen paistinpannuun, jossa koko ruoka valmistui (en omista liedellä käytettävää pataa). Ei maistu palanneelle vaikka lopputulos oli saman näköinen kuin kuvassa. Tuore raakuna oli omasta mielestä mautonta ja sen lisäarvo reseptiin kyseenalainen.

Vierailija

Olen kokannut tätä muutaman kerran, etikan + ranskan kerman makumaailma on aivan uusi! Tuoreen ja kuivatun rakuunan välinen makuero on kyllä yllättävä - tuoretta laitan yleensä koristeeksi, jos löydän kaupasta.

Vierailija

Loistava resepti, joka muuttaa käsityksen kanaruoista. Koipireisi on mehukkaimpana broilerin osana ehdoton. Kuivaa rintaa ei tähän kannata käyttää.

Vierailija

Kastike kärähti mustaksi mössöksi näillä kypsennysajoilla tai sitten liian korkea uunin lämpötila reseptissä.

Käyttäjä6606
Seuraa 
Liittynyt28.11.2017

Niin hyvää😍 Yks meidän perheen TOP 3 broitsuruokiin suosikeista ja taas tein. Tällä ohjeella parasta. Reseptiä on myös tullut suositeltua useammalle ystävälle..

Vierailija

Ihastuin tähän reseptiin ja olen tehnyt sitä paistileikkeistä monesti, maku on koukuttava. Nyt kokeilin ensimmäistä kertaa ns vegenä eli kanan tilalla vegetarian butcherin chunky chicken tms. Etikka jäi tällä kertaa liian pistäväksi mauksi päällimmäiseksi. Voiko olla, että soija ei vaan sovi punaviinietikan kanssa? Onko kellään kokemusta? Ensi kerralla ehkä kokeilen valkoviinietikalla. Tekstuurin puolesta tuo soijavalmiste toimi oikein hyvin

Vierailija

Ihan parasta! Koko perhe tykkää, olemme tehneet tätä jo useasti. Mekin käytämme paistileikkeitä koipien sijaan.

Homecook

Nopea ja helppo. Lämpötila ja nesteen määrä ei ihan kohdallaan. Seuraavan kerran vähemmän aikaa ja hiukan enemmän kanalientä (1,5-2.5 dl)

Vierailija

Jos tuore rakuuna maistuu mauttomalta, se on väärää lajiketta. Kaupoissa on kahta eri rakuunaa. Toinen on ranskalainen, joka oikein nimeltä mainitaan ruukun kyljessä "ranskalainen rakuuna". Toinen on tavallinen eli venäläinen rakuuna, joka maistuu ja tuoksuu suunnilleen saman verran kuin vihreä paperisuikale. Kannattaa aina tarkistaa että ostaa ranskalaista rakuunaa. Jos sitä ei ole kaupassa, niin sitten käytetään kuivattua rakuunaa.

Vierailija

Olen tehnyt myös wingseistä, tuli hyvää. Muutoin paistileikkeistä tai Koivisto. Teen isomman erän kerralla ja loput pakasteeseen kerta-annoksina.736

Vierailija

Siis ei Koivisto vaan koivista. On nämä ennakoivat tekstit mukavia

Mariann

Minulla on suuri määrä paistileikkeitä, joista aion tehdä Lyonia, kun tulee paljon vieraita. Miten kastikkeen määrä, teenkö 2-kertaisen (eli esim etikkaa 3 dl) vai miten, että riittää kaikille?

Vierailija

Ei ole monimutkainen eikä aikaa vievä. Maku on ruoassa olennaista. Vaihtoehto on toki kypsentää hunajamarinoituja broilerinsuikaleita mikrossa.  

Rear

Tämä on koko perheen herkku! Uuni hoitaa suurimman osan.

Jsk86

Ihanaa! Ja maistui myös nirsolle 4-vuotiaalle 👍🏼 tätä tehdään toistekin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Perhosbroileri leikataan halki, maustetaan ja grillataan mahtavan mehukkaaksi. Ota avuksi lihalämpömittari: kypsä kana on 75-asteista. Hedelmäinen kirsikkakastike maistuu kanan ja kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + 4–24 t
Vaikeustaso
Helppo

Perhosbroileri

Ainekset

1
(n. 1,5 kg)
broileri
Marinadi
1
sitruunan mehu
4
valkosipulinkynttä
1
dl
rypsiöljyä
2
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Glaseerauskastike
1
sitruunan mehu
½
dl
rypsiöljyä
3
rkl
hunajaa
2
tl
chipotlechilijauhetta (esim. Santa Maria)

Työvaiheet

  1. Leikkaa broileri perhoseksi: Laita lintu rintapuoli alaspäin leikkuu- laudalle. Leikkaa keittiösaksilla pyrstön kumminkin puolin selkäranka irti koko matkalta, jotta broileri avautuu litteäksi.
  2. Purista sitruunan mehu paksuun suljettavaan muovipussiin. Kuori valkosipulit ja raasta ne mehuun. Lisää öljy ja mausteet. Laita broileri marinadiin ja anna maustua kylmässä 4–24 tuntia.
  3. Ota kana marinadista ja kuivaa liha talouspaperilla. Levitä broileri työalustalle. Paina lihan läpi ristikkäin muutama iso grillitikku, jotta sitä on helpompi kääntää.
  4. Yhdistä pienessä kattilassa glaseerauskastikkeen ainekset. Keitä viisi minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen.
  5. Kuumenna grilli noin 175 asteeseen. Laita liha suoralle lämmölle. Grillaa kumpaakin puolta noin 10 minuuttia niin, että broileri saa kunnolla väriä. Sivele välillä pintaan glaseerauskastiketta.
  6. Siirrä broileri epäsuoralle lämmölle. Grillaa 30–40 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Kääntele broileria usein, jotta liha kypsyy tasaisesti. Sivele välillä pintaan kastiketta.

Vinkki! Voit testata kypsyyden pistämällä veitsellä tai terävällä tikulla reiden paksuun osaan. Kypsästä broilerista tihkuu kirkasta nestettä.

Purjotapakset

Ainekset

4
purjoa
1
pss (200 g)
padron-paprikoita
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Kastike
2
dl
pakastettuja kirsikoita
1
salottisipuli
1
dl
rypsiöljyä
3
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike maustumaan. Sulata kirsikat mikrossa ja pilko ne kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kirsikoiden joukkoon sipulit ja loput kastikkeen ainekset.
  2. Lämmitä grilli tai kuumenna hiillos. Levitä hiilet grillin toiselle laidalle.
  3. Grillaa purjoja suoralla lämmöllä 10 minuuttia. Kun pinta on tummunut, siirrä purjot epäsuoraan lämpöön ja kypsennä pehmeiksi eli noin 10 minuuttia.
  4. Grillaa paprikat nopeasti kuumalla lämmöllä molemmin puolin.
  5. Poista purjojen uloin kerros ja leikkaa sisus muutamaan osaan. Laita purjot ja paprikat kulhoon, lisää tilkka öljyä ja suolaa. Tarjoile kirsikkakastikkeen kanssa.
Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Pho-keitto on tunnetuin vietnamilainen ruoka. Liemipohjainen nuudelikeitto on täynnä soluja suojaavia antioksidantteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t (liemi) + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-pho

Ainekset

LIEMI
l
vettä
1
pkt (800 g)
broilerinkoipia
2
keltasipulia
50
g
inkivääriä
5
neilikkaa
4
kardemumman kotaa
1
kanelitanko
1
tl
kokonaisia mustapippureita
4
tähtianista
1
rkl
sokeria
1
rkl
suolaa
3
rkl
kalakastiketta
LISUKKEET
lihat liemeen käytetyistä broilerinkoivista
125
g
riisinuudelia
2
kevätsipulinvartta
1
iso tai 4 pientä paksoita
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
ruukku korianteria
1
ruukku minttua
1
ruukku herneenversoja
1
limetti
+ paahdettuja sipuleita

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi kattilaan ja laita broilerinkoivet veteen. Kuumenna kiehuvaksi. Halkaise sipulit kuorineen, viipaloi inkivääri isoiksi paloiksi ja lisää veteen.

  2. Paahda mausteita kuivalla kuumalla pannulla parin minuutin ajan ja lisää ne liemeen. Sekoita joukkoon sokeri ja suola. Keitä lientä pienellä lämmöllä 30–40 minuuttia, kunnes liha irtoaa luista. Kuori vaahto pois tarpeen mukaan.

  3. Nosta koivet liemestä. Anna jäähtyä hetki ja riivi liha irti luista. Laita lihat sivuun odottamaan annosten kokoamista ja laita luut takaisin liemeen porisemaan vielä tunniksi.

  4. Kun liemi on kiehunut ja keittynyt kasaan, siivilöi se ja laita takaisin kattilaan kananlihan kanssa. Mausta kalakastikkeella ja kuumenna.

  5. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko kevätsipuli, paksoit ja sokeriherneet. Hienonna yrtit. Lohko lime neljään osaan.

  6. Kasaa annokset: jaa nuudelit neljään kulhoon. Ripottele päälle kevätsipuleita, paksoita, reilusti yrttejä ja herneenversoja. Kaada päälle kiehuvan kuumaa lientä ja jaa kananlihapalat kulhoihin.

  7. Koristele keitto muutamilla yrttilehdillä, limetinlohkolla ja paahdetuilla sipuleilla. Tarjoile heti höyryävän kuumana.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sämpylöiden täytteeksi lastataan helppoa nyhtöbroileria ja kesäisiä hölskykurkkuja.
Sämpylöiden täytteeksi lastataan helppoa nyhtöbroileria ja kesäisiä hölskykurkkuja.
Helpot hölskykurkut ja inkiväärillä maustettu majoneesi viimeistelevät kanahampurilaiset. Hampurilaissämpylät voit ostaa valmiina tai leipoa itse.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia + 1½ tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtökanahampurilaiset ja minttukurkut

Ainekset

4 - 6
sämpylää
1
pkt (600 g)
kananpojan paistileikkeitä
Marinadi
1
dl
bbq-kastiketta (esim. Santa Maria Smoky Hickory)
1
rkl
sriracha-chilikastiketta
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
4
valkosipulinkynttä
Hölskytettävät minttukurkut
½
kurkku
2
limettiä
1
dl
mintun lehtiä
½
tl
chilihiutaleita
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
Inkiväärimajoneesi
3
dl
majoneesia
3
rkl
inkiväärimurskaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pyyhi broilerin paistileikkeet talouspaperilla ja lado ne uunivuokaan. Sekoita marinadiainekset. Silppua joukkoon maun mukaan valkosipulia. Kaada marinadi leikkeiden päälle.
  2. Pyöräytä niin, että marinadi tarttuu lihoihin kauttaaltaan. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa noin 1½ tuntia.
  3. Revi kypsä broileri kahdella haarukalla pieniksi rihmoiksi.
  4. Valmista broilerin paistuessa minttukurkut. Raasta yhden pestyn limetin kuori. Purista molemmista limeteistä mehu. Silppua minttu. Yhdistä limetinmehu, minttu ja mausteet.
  5. Viipaloi kurkku. Laita viipaleet ja liemi kannelliseen purkkiin. Hölskytä purkkia pari minuuttia.
  6. Mausta valmis majoneesi inkiväärimurskalla.
  7. Tarjoa nyhtöbroileri, minttukurkut ja inkiväärimajoneesi sämpylöiden välissä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Ina Niiniketo KUVA Ninna Lindström

Alkuperäinen caesarsalaatti luottaa maukkaan kastikkeen, krutonkien ja parmesaani­lastujen voimaan. Kastiketta kuuluu olla mukana sen verran, että se voitelee lehdet herkullisiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Klassinen caesarsalaatti

Ainekset

2
ruukkua roomansalaattia
1
dl
parmesaania lastuina
KRUTONGIT
200
g
vaaleaa hapanjuurileipää
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
3
sardellifileetä
1
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
1
sitruuna
2
keltuaista
1
rkl
dijoninsinappia
2
dl
rypsiöljyä (huoneenlämpöisenä)
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
(tilkka vettä)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna sardellifileet. Raasta parmesaani hienoksi. Purista sitruunamehu.

  2. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää valkosipuli, sardellit ja sinappi. Vatkaa aineksia vispilällä ja lisää samalla ryp­siöljy ohuena nauhana. Jatka vatkaa­mista ja lisää oliiviöljy.

  3. Lisää parmesaaniraaste ja sitruu­namehua makusi mukaan. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Jos haluat ohentaa kastiketta, voit lisätä joukkoon tilkan vettä.

  4. Valmista krutongit. Leikkaa leipä 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Lisää päälle oliiviöljy ja sormisuola. Paahda 200­-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Anna krutonkien jäähtyä.

  5. Leikkaa salaatti poikittain noin 1½ cm:n levyisiksi suikaleiksi. Leikkaa parmesaani lastuiksi.

  6. Sekoita salaatti laakeassa kulhossa juuri ennen tarjoilua. Nostele salaatti, krutongit, parmesaanilastut ja kastike sekaisin. Laita caesarsalaatti tarjolle vadille tai annostele suoraan kulhoihin.