Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 2003 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Ranskalainen klassikkoruoka on niin hyvää, että teet tätä useamman kerran.

Etikkakanaa Lyonin tapaan, eli ranskaksi Poulet au vinaigre, on perinteinen lyonilainen ruokalaji, jota on tehty ja tarjottu vuosikymmeniä kodeissa ja bouchoneissa, eli rustiikkisissa bistroissa. Sitä ovat kokanneet niin Paul Bocuse kuin April Bloomfieldkin. Ruuassa hapokas viinietikka ja ranskankerma tekevät kanalle todellisen makuihmeen. Yhdistelmä sopii erityisesti broilerinkoiville, joissa on riittävästi rasvaa.

Lyonin kanan seuraan istuu totta kai paikallinen punaviini Beaujolais'n alueelta. Mehukas ja kypsän hedelmäinen, aavistuksen yrttinen Joseph Drouhin Moulin-à-Vent, 16,98 e, on mainio valinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½t
Vaikeustaso
Helppo

Lyonin kana

Ainekset

800
g
broilerinkoipia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
+ 2 rkl voita
dl
punaviinietikkaa
6
valkosipulinkynttä
1
laakerinlehti
dl
kanalientä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
(200 g) ranskankermaa
½
ruukkua
rakuunaa
Viimeistelyyn
½
ruukkua
rakunaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla ja paista molemmin puolin padassa 2 rkl:ssa voita. Lisää loppu voi ja viinietikka, anna sihahtaa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeasti ja lisää ne laakerinlehden kanssa pataan. Laita pata uuniin ilman kantta 20 minuutiksi.
  2. Ota pata uunista. Nosta koivet hetkeksi syrjään lautaselle ja lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä liedellä, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää ranskankerma ja hienonnettu rakuuna sekä koivet pataan. Nosta takaisin uuniin noin 35 minuutiksi. Älä peitä kannella, jotta broilerit saavat rapean pinnan.
  3. Hienonna lopuksi rakuunaa pinnalle. Tarjoa esimerkiksi paistettujen perunoiden ja kasvisten kera.

Kommentit (49)

Vierailija

Ohjeessa lukee että päälle olisi tulossa korianteria, mutta oletan että rakuunaa?

Vierailija

Eikun korianteria, sille ei ole muuta paikkaa, vaikka on ainesosaluettelossa. Luulisin.

Vierailija

Mitä vois käyttää sipulin tilalla?? perheessämme ei voi käyttää mitään sipulikasvia (allergia).

Saarat

Ei korianteria, vaan kaikki on rakuunaa. Virhe on ainesosaluettelossa.

Vierailija

Tämä oli tosi hyvää myös broilerin paistileikkeistä valmistettuna.

Makuja on jo

Sipulin tilalle ei tarvitse mitään. Jätä sipulit vain pois.

Hermes

Sipulin sijasta voi laittaa hieman hunajaa, tuo makeutta sipulin tavoin.

Janesky

Kokkaus ilman kantta uunissa alusta loppuun?

Vierailija

Onnistuisikohan myös rintafileistä, vai kärsiikö maku? Koivissa on niin vähän syötävää......

Vierailija

Taivaallista!❤

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Hei,

vastauksia kysymyksiin:

Jos koivet eivät maistu, valitsisin paistileikettä tilalle. Rintafileet kuivuvat näin pitkällä haudutuksella.

Kyllä, ilman kantta loppuun asti. Jos ruoka saa väriä, se on vain hyvä!

Vierailija

Pyöräytetäänkö kaikki sekaisin viimeisessä vaiheessa, niin että broikut kostuvat kauttaaltaan?

Aisol

Kyllä tulee maukasta koivista. Niinhän sitä sanotaan, että liha on makeinta luun vieressä. Tämä on huippuhyvää, olen kerran tehnyt ja nyt teen uudelleen.

Tyhmäkö?

Pakko vähän saada tarkennusta, siis ensin koivet ruskistetaan voissa hellalla molemmin puolin, sitten lisätään voi ja etikka, kiehautetaan ja lisätään valkosipuli ja laakerinlehdet ja laitetaan uuniin? Uunissa 20min.

Otetaan pata uunista pois ja koivet veks, lisätään kanaliemi ja tomaattipyree ja keitetään hellallako? Ja sitten taas lisätään koivet ja loput ainekset ja uuniin vielä reilu puoleksi tunniksi? 

Vierailija

Kyllä on monimutkainen ja aikaa vievä?

Näytä kaikki kommentit (49)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Luuttomista broilerin paistileikkeistä saa tehtyä pikaversion uunibroilerista. Klassikkomausteseos curryjauhe sopii täydellisesti tähän ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Currybroileripelti

Ainekset

600
g
luuttomia broilerin paistileikkeitä
2–3
tl
curryjauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
1
ps (250 g)
varsiparsakaalia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Laita paistileikkeet kulhoon ja hiero curry, suola ja pippuri leikkeiden pintaan.

  3. Levitä gnocchit ja broilerit leivinpaperilla peitetylle pellille ja siirrä uuniin paistumaan 10 minuutiksi.

  4. Siisti sillä aikaa kaalien varret, leikkaa paksuimmat kaalit puoliksi.

  5. Ota pelti uunista ja lisää kaalit ja kirsikkatomaatit pellille. Valuta öljyä kasvisten päälle.

  6. Nosta pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Rouhi valmiin ruuan pinnalle mustapippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tee pikaversio Pekingin ankasta ja tarjoa se seesamiöljyllä sipaistujen lettusten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + tekeytyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hoisin-ankalla täytetyt kiinalaiset letut

Ainekset

Taikina
1
dl
vettä
dl
vehnäjauhoja
1
tl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
n. 2
rkl
seesamiöljyä voiteluun
Hoisin-ankka
3–4
ankanrintaa
1
rkl
rypsiöljyä
dl
hoisinkastiketta
2
tl
agave- tai vaahterasiirappia
½
tl
kiinalaista viismaustetta
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
kevätsipulia, kurkkua ja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi. Sekoita vesi, jauhot, öljy ja suola tiiviiksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan tasaantua 30 minuuttia.

  2. Poista ankoista nahka ja rasva veitsellä, viipaloi lihat. Leikkaa lisukkeiksi tuleva kevätsipuli renkaiksi ja kurkku pitkiksi tikuiksi.

  3. Vaivaa lettutaikina käsin pehmeäksi, muutama minuutti. Muotoile pötköksi ja leikkaa 12 palaan. Pyörittele palat palloiksi, litistä ja kauli mahdollisimman ohuiksi.

  4. Sipaise kuudelle letulle hieman seesamiöljyä ja laita toiset kuusi niiden päälle. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi. Paista kutakin lettuparia molemmilta puolilta noin 20 sekuntia, kunnes pintaan muodostuu ruskeita täpliä. Avaa lettupari, käännä paistopinnat vastakkain ja laita liinan alle odottamaan.

  5. Paista ankkaviipaleet öljyssä pannussa lähes kypsiksi, muutama minuutti. Lisää hoisin, siirappi, viismauste ja pippuri. Anna lämmetä. Tarjoa heti lettujen, kevätsipulin, kurkun ja seesaminsiementen kanssa.

Vinkki Kiinalainen viismauste sisältää sichuaninpippuria, tähtianista, kanelia, neilikkaa ja fenkolinsiemeniä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 202 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Tähän broileripataan lisätään omenoita kahdessa muodossa. Omenapalat kypsyvät muiden kasvisten kanssa ja padan liemeksi lorautetaan omenaista siideriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Siiderinen broileripata

Ainekset

2
isoa salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
8
pienehköä perunaa
300
g
palsternakkaa
4
hapahkoa, pientä omenaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
voita
4
broilerin rintaleikettä
1
plo (0,33 l)
omenasiideriä
noin 2
dl
kanalientä
2
oksaa rosmariinia
1
prk (200 g)
ranskankermaa
1
rkl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja puolita perunat. Kuori ja kuutioi palsternakka. Kuori ja viipaloi omenat.
  2. Kuullota sipuleita voi-öljyseoksessa padassa muutama minuutti. Lisää broilerin rintaleikkeet ja paista niihin väri pintaan. Lisää perunat, palsternakat ja omenat.
  3. Kaada pataan siideri ja kanaliemi. Lisää rosmariini. Kiehauta seos, vähennä keskilämmölle ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia eli siihen asti, kunnes broileri on kypsää. Lisää tarvittaessa enemmän kanalientä.
  4. Lisää pataan ranskankerma ja sinappi. Anna lämmetä.

Kommentit (5)

Käyttäjä203
Seuraa 
Liittynyt1.6.2014

Pettymys. Vai oliko reseptissä tai minussa vikaa? Ei suolaa, ei mausteita, tosi paljon kirkasta lientä. Ei mitään väriä ruoassa, kaikki valkoista.
Ei jatkoon.

Vierailija

Ihan sama lopputulos kuin edellisellä kokilla! Täyslitkua joka ei maistunut miltään. Tai maistui siideriltä joka ei ollut hyvä idea. Jäin miettimään miten tuolla ajalla ja hiljaisella kiehutuksella saa noin kauniin kuvanlaisen annoksen ..Ei jatkoon!

Vierailija

Ihan kelvollinen, kunhan kanaan ja kasviksiin paistaa kunnon pinnan ennen nestettä. Ei jää valkoiseksi. Nestettä on aivan liikaa! Seuraavalla kerralla teen seuraavat muutokset: kanan maustaminen, omenat joukkoon vasta lopuksi ja nestettä vähennän / paistaminen ilman kantta.

Vierailija

Oli todella hyvää! Suosittelen.

Itsellä ei ainakaan ollut yhtään liikaa liemeä vaan juuri ja juuri sain kaikki ainekset mahtumaan isoon teräksiseen paistinpannun ja lisäsin ekstra desin kanalientä, että perunat peittyy tarpeeksi liemeen. Itsellä oli kuivaa siideriä ja valmiiksi marinoitua kevätsipuli broileria. Liemi tässä ruoassa parasta oli.

Lehtien ruokakuviin nyt harva kotikeittiössä pääsee ja jos katsot kuvaa tarkasti niin huomaat ettei siinä ole käytetty ohjeen mukaista rintaleikettä vaan koipea ja kaikki tietenkin aseteltu kuvaa varten.

Vierailija

Kannattaa reippaasti maustaa itse lisää. Lisäsin kanelia, kurkumaa ja pippuria. Toimi hyvin. Liemen keitin lopuksi kasaan.  Ilman extra-maustamista jäi vaisun makuiseksi ja siideri peitti kanaliemen maun alleen.

Helsingin Sanomat on lisännyt 202 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Kardemumma sopii mainiosti myös broilerin maustamiseen. Tässä kanapadassa mausteita on reilusti, mutta maku on silti lempeä ja aromikas.

Rouhittua kardemummaa on usein maustekaapin kätköissä pullaa varten. Mutta entä jos käyttäisit sitä broilerin maustamiseen?

Tähän herkullisen mausteiseen kanapataan käytetään kardemumman lisäksi muitakin leivonnasta tuttuja mausteita, kuten kanelia ja inkivääriä. Chiliin ja kurkumaan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kardemummainen kanapata

Ainekset

500
g
broilerin rintafileetä paloiteltuna
3
tl
rouhittua kardemummaa
2
tl
kurkumaa
1
tl
chiliä
1
tl
neilikkaa
1
tl
inkivääriä
2
tl
kanelia
2
tl
suolaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä tai voita paistamiseen
500
g
tomaattimurskaa

Työvaiheet

  1. Sekoita mausteet keskenään ja hiero ne broileripalojen pintaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Lämmitä öljy tai voi kannellisessa laakeassa paistinpannussa tai padassa. Lisää silputtu sipuli ja anna niiden paahtua hitaasti. Älä kuitenkaan ruskista niitä. Lisää valkosipuli ja anna hetken aikaa pehmetä pannulla. Varo, ettei valkosipuli pääse ruskistumaan.
  4. Lisää broileripalat sipuleiden joukkoon ja ruskista niiden pinta.
  5. Lisää tomaattimurska, huuhtaise purkki pienellä määrällä vettä ja lisää sekin pannulle. Sekoita hyvin ja anna hautua vähintään puolisen tuntia.
  6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (2)

Esa Haapa

Ohjeessa on väärä järjestys. Jos kuullotettuihin sipuleihin lisää kanapalat ruskistumaan, sipuli, ja varsinkin valkosipuli palaa.

Käyttäjä1586
Seuraa 
Liittynyt14.5.2017

Olipas muhkeat tuoksut ja maut! Täydellinen pataruoka rentoihin kevättalven viikonloppuihin. Ja ohjetta kun noudattaa ja malttaa kuullottaa ensin sipulit rauhassa, sitten lisää kananpalat ja paistaa pinnat kiinni (ei siis paista kypsäksi asti) mutta ei nosta lämpötilaa niin sipulit ei pala, vaan myös sipulit saa mausteseoksesta uskomattoman upeat maut imeytyä itseensä ennen kuin lisää tomaattimurskan. Haudutin 1,5 h ja maku oli myös sen mukainen, eli taivaallinen! Ehdottomasti suosittelen niin suolan kuin mustapippuria lisäämistä heti tomaattimurskan laittamisen jälkeen. Tästä tulee yksi suosikki reseptistä talven pataruuaksi! Kiitos!