Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 1718 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Ranskalainen klassikkoruoka on niin hyvää, että teet tätä useamman kerran.

Etikkakanaa Lyonin tapaan, eli ranskaksi Poulet au vinaigre, on perinteinen lyonilainen ruokalaji, jota on tehty ja tarjottu vuosikymmeniä kodeissa ja bouchoneissa, eli rustiikkisissa bistroissa. Sitä ovat kokanneet niin Paul Bocuse kuin April Bloomfieldkin. Ruuassa hapokas viinietikka ja ranskankerma tekevät kanalle todellisen makuihmeen. Yhdistelmä sopii erityisesti broilerinkoiville, joissa on riittävästi rasvaa.

Lyonin kanan seuraan istuu totta kai paikallinen punaviini Beaujolais'n alueelta. Mehukas ja kypsän hedelmäinen, aavistuksen yrttinen Joseph Drouhin Moulin-à-Vent, 16,98 e, on mainio valinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½t
Vaikeustaso
Helppo

Lyonin kana

Ainekset

800
g
broilerinkoipia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
+ 2 rkl voita
dl
punaviinietikkaa
6
valkosipulinkynttä
1
laakerinlehti
dl
kanalientä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
(200 g) ranskankermaa
½
ruukkua
rakuunaa
Viimeistelyyn
½
ruukkua
rakunaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla ja paista molemmin puolin padassa 2 rkl:ssa voita. Lisää loppu voi ja viinietikka, anna sihahtaa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeasti ja lisää ne laakerinlehden kanssa pataan. Laita pata uuniin ilman kantta 20 minuutiksi.
  2. Ota pata uunista. Nosta koivet hetkeksi syrjään lautaselle ja lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä liedellä, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää ranskankerma ja hienonnettu rakuuna sekä koivet pataan. Nosta takaisin uuniin noin 35 minuutiksi. Älä peitä kannella, jotta broilerit saavat rapean pinnan.
  3. Hienonna lopuksi rakuunaa pinnalle. Tarjoa esimerkiksi paistettujen perunoiden ja kasvisten kera.

Kommentit (37)

Vierailija

Ohjeessa lukee että päälle olisi tulossa korianteria, mutta oletan että rakuunaa?

Vierailija

Eikun korianteria, sille ei ole muuta paikkaa, vaikka on ainesosaluettelossa. Luulisin.

Vierailija

Mitä vois käyttää sipulin tilalla?? perheessämme ei voi käyttää mitään sipulikasvia (allergia).

Saarat

Ei korianteria, vaan kaikki on rakuunaa. Virhe on ainesosaluettelossa.

Vierailija

Tämä oli tosi hyvää myös broilerin paistileikkeistä valmistettuna.

Makuja on jo

Sipulin tilalle ei tarvitse mitään. Jätä sipulit vain pois.

Hermes

Sipulin sijasta voi laittaa hieman hunajaa, tuo makeutta sipulin tavoin.

Janesky

Kokkaus ilman kantta uunissa alusta loppuun?

Vierailija

Onnistuisikohan myös rintafileistä, vai kärsiikö maku? Koivissa on niin vähän syötävää......

Vierailija

Taivaallista!❤

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Hei,

vastauksia kysymyksiin:

Jos koivet eivät maistu, valitsisin paistileikettä tilalle. Rintafileet kuivuvat näin pitkällä haudutuksella.

Kyllä, ilman kantta loppuun asti. Jos ruoka saa väriä, se on vain hyvä!

Vierailija

Pyöräytetäänkö kaikki sekaisin viimeisessä vaiheessa, niin että broikut kostuvat kauttaaltaan?

Aisol

Kyllä tulee maukasta koivista. Niinhän sitä sanotaan, että liha on makeinta luun vieressä. Tämä on huippuhyvää, olen kerran tehnyt ja nyt teen uudelleen.

Tyhmäkö?

Pakko vähän saada tarkennusta, siis ensin koivet ruskistetaan voissa hellalla molemmin puolin, sitten lisätään voi ja etikka, kiehautetaan ja lisätään valkosipuli ja laakerinlehdet ja laitetaan uuniin? Uunissa 20min.

Otetaan pata uunista pois ja koivet veks, lisätään kanaliemi ja tomaattipyree ja keitetään hellallako? Ja sitten taas lisätään koivet ja loput ainekset ja uuniin vielä reilu puoleksi tunniksi? 

Vierailija

Kyllä on monimutkainen ja aikaa vievä?

Näytä kaikki kommentit (37)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Persimon antaa makeutta marokkolaistyyliseen, herkullisen mausteiseen broileripataan. Lisukkeeksi sopii tavallista ruokaisampi, paahdetuilla kikherneillä höystetty dukkah.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Persimon-broileritagine

Ainekset

1
pkt (600 g)
broilerin paistileikkeitä
3
persimonia
4
rkl
oliiviöljyä
6
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
3
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
1
rkl
ras el hanout -mausteseosta
2
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
kuivattua minttua
Lisäksi
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerit öljyssä pannussa muutamassa erässä kullanruskeiksi. Laita lihat tagine- tai uunipataan.
  2. Poista persimoneista kannat ja leikkaa hedelmät neljään osaan. Kuori sipulit. Hienonna valkosipulit. Kuori ja pilko porkkanat. Lisää persimonit ja kasvikset pataan. Kaada vesi päälle, murenna kanaliemikuutio ja lisää mausteet pataan.
  3. Kypsennä pataa 180-asteisessa uunissa kannella tai foliolla peitettynä 1 tunti. Purista sitruunan mehu pataan ennen ruokailua. Tarjoa kikherne-pähkinädukkahin kanssa (ohje alla).

Kikherne-pähkinädukkah

Ainekset

1
prk (290 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
hasselpähkinöitä
½
dl
seesaminsiemeniä
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
tl
juustokuminaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valuta kikherneet. Hienonna pähkinät. Paahda kikherneitä kuumassa kuivassa pannussa 5 minuuttia. Lisää pähkinät ja paahda 2 minuuttia. Lisää seesaminsiemenet, korianterinsiemet ja juustokumina ja paahda vielä 2 minuuttia.
  2. Kumoa dukkah kulhoon ja mausta suolalla.

Kommentit (1)

KaijaAnneli

Mielestäni persimon muuttui oudon makuiseksi, ikäänkuin olisi luovuttanut kaiken makeutensa pataan ja muuttunut itse karvaaksi.

Hansin reseptit on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Kanacurryn maku perustuu itse tehtyyn punaiseen currytahnaan. Tahnaan tarvitaan monta ainesta, mutta sen valmistus on helppoa. Kun maustetahna on valmis, curry syntyy käden käänteessä. Lisukkeeksi sopii kookosriisi.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Kolmannessa jaksossa puhutaan siitä, mitä Suomi nykyisin syö, ja Hans valmistaa kanacurrya ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punainen kanacurry

Ainekset

400
g
broilerin rintafileetä
1–2
sipulia
1–2
valkosipulinkynttä
100
g
vihreää parsaa
1–2
paksoita
3–4
rkl
öljyä
3–4
rkl
punaista currytahnaa (ks. resepti alla)
4–5
rkl
hyvää kookosmaitoa
3–4
rkl
kalakastiketta
2–3
rkl
tummaa sokeria tai palmusokeria
limetin mehua maun mukaan
4–5
rkl
tuoretta basilikaa tai thaibasilikaa hienonnettuna
3–4
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Paloittele fileet.
  2. Kuori ja leikkaa sipulit siivuiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori parsat ja kiehauta ne nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Pilko parsat. Huuhdo ja pilko paksoit.
  3. Kuumenna öljy isossa pannussa. Lisää öljyn joukkoon sipuli, valkosipuli, vihreä parsa ja currytahna. Kypsennä 1–2 minuuttia. Lisää broilerit ja kypsennä palojen koosta riippuen 1–2 minuuttia tai kunnes broilerit ovat kypsiä..
  4. Lisää kookosmaito, kalakastike ja sokeri. Kuumenna. Purista joukkoon limetin mehua oman maun mukaan. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos seos on liian sakeaa.
  5. Tarkista maku. Lisää lopuksi curryn pinnalle yrtit. Tarjoile kookosriisin kera.

Punainen currytahna

Ainekset

1
punasipuli
1
sitruunaruoho
2–3
punaista chiliä
4–5
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3–4
rkl
tomaattipyreetä
2–3
rkl
ketsuppia
½–1
tl
kuminaa hienonnettuna
5–6
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
ripaus
valkopippuria
3–4
rkl
kalakastiketta
2–3
rkl
hp-kastiketta tai katkaraputahnaa
2–3
rkl
tummaa sokeria
4–5
rkl
kookosmaitoa
2–3
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna punasipuli. Paloittele sitruunaruoho. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.
  2. Sekoita ainekset joko morttelissa tai tahosekoittimessa tasaiseksi massaksi.

Kookosriisi

Ainekset

8
dl
jasmiiniriisiä
8
dl
vettä
2
dl
kookosmaitoa
2
tl
suolaa
3
tl
sokeria
1–2
limetin kuori hienoksi raastettuna
seesaminsiemeniä paahdettuna

Työvaiheet

  1. Mittaa riisi tiheään siivilään ja huuhdo se huolellisesti juoksevan veden alla siten, että ylimääräinen tärkkelys irtoaa.
  2. Kaada riisit kattilaan. Lisää vesi, kookosmaito ja suola sekä sokeri. Keitä riisi kypsäksi kannen alla. Pidä lämpimänä, kunnes curry on valmista. Mausta limetinkuoriraasteella ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Täytteessä sen salaisuus! Ilmakuivatusta kinkusta, vahvasta juustosta ja lehtipersiljasta valmistetty seos mehevöittää ja maustaa broilerinrinnat. Klassinen velouté-kastike pyöristää maut yhteen.

Viiinisuositus: Upea veloutékastike silottelee broilerin maun täyteläiseksi kokonaisuudeksi, jolloin viiniksi sopii Klumpp Grauburgunder 2018, 14,98 e. Viinissä on yhtä aikaa pirteyttä ja leveyttä. Sen raikkaus ja kevyt hunajaisuus muodostavat suuta hyväilevän  kokonaisuuden....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetyt broilerinrinnat

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä
Täyte
80
g
ilmakuivattua kinkkua
1
ruukku
lehtipersiljaa
¾
dl
pähkinöitä tai siemeniä hienonnettuna
50
g
maukasta juustoa (esim. kypsytettyä goudaa)
Lisäksi
voita ja öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi rintafileet talouspaperilla. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Leikkaa fileisiin taskumainen viilto.

  2. Hienonna kinkku, lehtipersilja ja pähkinät. Raasta juusto. Sekoita täytteen aineet keskenään ja lusikoi fileiden sisään. Kiinnitä halutessasi cocktailtikulla tai paistinarulla.

  3. Paista fileiden pintaan kaunis väri pannussa voi-öljyseoksessa. Kypsennä niitä sitten uunissa noin 10 minuuttia. Voit tarkistaa lihan kypsyyden paistolämpömittarilla lihan paksuimmasta kohdasta. 70-asteinen broileri on kypsää.

  4. Valmista veloutékastike ja tarjoa broilerinrintojen kanssa.

Veloutékastike

Ainekset

30
g
voita
3
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
kanalientä
¾
dl
kuohukermaa
2
tl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria

Työvaiheet

  1. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja kypsennä sekoitellen, mutta varo jauhojen ruskistumista.

  2. Kaada kanaliemi jauhoseokseen koko ajan hyvin sekoittaen. Anna kiehua 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä poreillen ja koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.

  3. Sekoita kerma kastikkeeseen ja mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

CookRose on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Testaus jatkuu joten tänään Kanalla ja maissilla. Edelleenkin painekattilassa.
Ehkä vähän oppineena(?) ei heti syödäkkään vaan annetaan rauhassa levätä...Kyllä, vaikeaa mulle:D

Testi IV.
Tälläkertaa jätän tuon sauvasekoittimen rauhaan ja ihan vain keittoperiaatteella mennään.
Raaka-aineet helpot, eikä aikaakaan mene. Nyt hieman oppineena mausteita PALJON! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20

MaissiKana (painekattila)

Ainekset

1
kpl
Porkkanaa
1
kpl
Peruna (Jauhoinen)
1
Kpl
Kanankoipi
1
pussi
maissia, nyt laitoin pirkka maissi pakastepussin
Mausteet
n 10
kpl
korianteria -Morttellilla sileäksi
3
kpl
Maustepippuria -Morttelilla sileäksi
1
Ruokalusikallinen
Tinjamia ( käytin kuivattua )
1
Teelusikallinen
Rosmariinia
1-2
Teelusikallista
Merisuolaa, toki lisää lopuksi maun mukaan
2
ruokalusikallinen
Chiliöljyä ( käytin Lee Kum Kee nimistä )
1/2
teelusikkaa
Savustettua paprika maustetta
2-3
Kpl
valkosipulin kynttä

Työvaiheet

Tuttuun tapaan kaikki painekattilaan. Perunan ja porkkanan laitoin vähän pienemmäksi.
Vettä juuri ja juuri peittämään kaikki.
Painekattilaan aika 20 min. Lämpö automaattinen.
Poikkeuksena annoin olla ohjelman jälkeen ainakin 40 min rauhassa lepäillen.
Kana pois, irrotin lihat lautaselle ja kalastellen muut raaka-aineet mukaan. Lientä perään tarvittava määrä.

DADAA!!! mitä ihmettä, teinks mä muka noin hyvää :D vaikka itse sanonkin. Maistuu hyvälle.
Toki hienosäätäisin vähän laittamalla esim hunajaa tms tuomaan makeutta, mutta ehkä ensikerralla.

Kommentit (0)