
Portugalilainen tulinen piri piri -mausteseos sopii erinomaisesti kasvis-makkarapellin jujuksi. Kiireessä voit nopeuttaa ruoan valmistumista esikypsentämällä bataatit mikroaaltouunissa.
Yhdellä pellillä kypsennettävät ruoat käyvät mainiosti syksyiseen arkeen. Samalla pellillä tai laakeassa vuoassa voi paahtaa sekä juureksia että vihanneksia. Peltiruoan höystämiseen sopivat niin maustetut pavut, pekoni kuin fetakin, joiden kaikkien makuun paahtaminen antaa mukavan lisän.
Tämä ohje yhdistää bataatit, mausteisen chorizomakkaran, paprikat ja kirsikkatomaatit herkulliseksi uuniruoaksi. Ainekset lisätään pellille kypsymisjärjestyksessä. Jos valmistusta on tarpeen nopeuttaa, bataatit voi esikypsentää mikroaaltouunissa.
Tämän peltiruoan juju on portugalilaisittain maustetussa tulisessa kastikkeessa, joka surautetaan tehosekoittimella sillä aikaa kun kasvikset paahtuvat uunissa.
Portugalilainen piri piri -chorizopelti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
-
Kuori ja leikkaa bataatit 2 cm:n paloiksi kulhoon. Purista sitruunanpuolikkaan mehu bataattien joukkoon. Lisää öljy, suola ja pippuri. Laita bataatit mikroaaltouuniin noin 6 minuutiksi tai kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
-
Leikkaa sillä aikaa paprikat paloiksi, kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Kaada ne puolikypsien bataattien joukkoon. Lisää öljyä, suolaa ja pippuria. Kaada kaikki vuokaan ja laita uuniin 15 minuutiksi.
-
Tee sillä välin piri piri -kastike. Kuori ja paloittele punasipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit ja revi basilika. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä. Lisää vettä, jos seos on liian paksua.
-
Kuori ja viipaloi chorizo, puolita kirsikkatomaatit.
-
Ota vuoka pois uunista, kääntele joukkoon chorizo, kirsikkatomaatit ja piri piri -kastike. Laita uuniin vielä noin 15 minuutiksi. Hienonna pinnalle tuoretta korianteria.
Hyvää. Varsin kasvispitoista. Uusi makuelämys. Patonkia kylkeen
Tämä oli tosi maukasta! Vaihdoin chorizon vegehyllyn vastaavaan ja hyvin toimi veganisoitunakin. Jatkoon.