Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 205 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Portugalilainen tulinen piri piri -mausteseos sopii erinomaisesti kasvis-makkarapellin jujuksi. Kiireessä voit nopeuttaa ruoan valmistumista esikypsentämällä bataatit mikroaaltouunissa.

Yhdellä pellillä kypsennettävät ruoat käyvät mainiosti syksyiseen arkeen. Samalla pellillä tai laakeassa vuoassa voi paahtaa sekä juureksia että vihanneksia. Peltiruoan höystämiseen sopivat niin maustetut pavut, pekoni kuin fetakin, joiden kaikkien makuun paahtaminen antaa mukavan lisän.

Tämä ohje yhdistää bataatit, mausteisen chorizomakkaran, paprikat ja kirsikkatomaatit herkulliseksi uuniruoaksi. Ainekset lisätään pellille kypsymisjärjestyksessä. Jos valmistusta on tarpeen nopeuttaa, bataatit voi esikypsentää mikroaaltouunissa.

Tämän peltiruoan juju on portugalilaisittain maustetussa tulisessa kastikkeessa, joka surautetaan tehosekoittimella sillä aikaa kun kasvikset paahtuvat uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Portugalilainen piri piri -chorizopelti

Ainekset

600
g
bataattia
½
sitruunan mehu
1 rkl + 1 rkl
öljyä
½ tl + ½
tl
suolaa
½ tl + ½
tl
rouhittua mustapippuria
1
punainen paprika
1
keltainen paprika
1
vihreä paprika
3
valkosipulinkynttä
Piri piri -kastike
1
punasipuli
4
valkosipulinkynttä
1
punainen paprika
2
punaista tulista chiliä
1
ruukku basilikaa
rkl
punaviinietikkaa
4
tl
jauhettua savupaprikaa
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
suolaa
½
sitruunan mehu ja kuoriraaste
vettä
Lisäksi
1
pötkö chorizomakkaraa (200 g)
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
½
ruukkua
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  2. Kuori ja leikkaa bataatit 2 cm:n paloiksi kulhoon. Purista sitruunanpuolikkaan mehu bataattien joukkoon. Lisää öljy, suola ja pippuri. Laita bataatit mikroaaltouuniin noin 6 minuutiksi tai kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

  3. Leikkaa sillä aikaa paprikat paloiksi, kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Kaada ne puolikypsien bataattien joukkoon. Lisää öljyä, suolaa ja pippuria. Kaada kaikki vuokaan ja laita uuniin 15 minuutiksi.

  4. Tee sillä välin piri piri -kastike. Kuori ja paloittele punasipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit ja revi basilika. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä. Lisää vettä, jos seos on liian paksua.

  5. Kuori ja viipaloi chorizo, puolita kirsikkatomaatit.

  6. Ota vuoka pois uunista, kääntele joukkoon chorizo, kirsikkatomaatit ja piri piri -kastike. Laita uuniin vielä noin 15 minuutiksi. Hienonna pinnalle tuoretta korianteria.

Kommentit (2)

Vierailija

Hyvää. Varsin kasvispitoista. Uusi makuelämys. Patonkia kylkeen

Vierailija

Tämä oli tosi maukasta! Vaihdoin chorizon vegehyllyn vastaavaan ja hyvin toimi veganisoitunakin. Jatkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Japanilainen teriyakikastike ja helppo paistaminen on varma ja nopea tapa saada tofusta rapeaa ja ihan tajuttoman hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea teriyakitofu

Ainekset

300
g
kiinteää maustamatonta tofua
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
pankojauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
tl
seesaminsiemenöljyä
LISÄKSI
2
rkl
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä viipaleet leikkuulaudalle, aseta päälle talouspaperia ja painoksi toinen leikkuulauta. Pidä painon alla 30 minuuttia.

  2. Leikkaa tofuviipaleet sentin paksuisiksi tangoiksi ja pyörittele teriyakikastikkeessa. Anna maustua 10 minuuttia. Pyörittele tofut pankojauhoissa ja seesaminsiemenissä.

  3. Kuumenna pannulla öljyt, ja paista tofutankoja keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes tofut ovat kauniin ruskeita. Kuori ja raasta päälle piparjuurta.

Vinkki! Voit korvata tofun tempellä. Tempessä on kiinteämpi rakenne, ja sen voi valmistaa ilman painon alla pitämistäkin.