
Helppo halloumi-tomaattipannu onnistuu vaikka retkellä. Tarjoa se bulgurin, ohran tai vaikka hyvän leivän kanssa.
Valkosipulinen halloumi-tomaattipannu
Ainekset
Työvaiheet
- Valuta halloumit ja leikkaa kumpikin neljäksi samankokoiseksi palaksi. Kuumenna pannussa 1 rkl oliiviöljyä ja paista juustopaloihin kauttaaltaan kaunis väri ja rapea pinta. Siirrä pois pannusta.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää loppu öljy, valkosipulit ja miniluumutomaatit pannuun. Kuullota hitaasti käännellen noin 5 minuuttia. Lisää molemmat tomaattisäilykkeet, vesi ja hienonnettu korianteri.
- Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Lisää halloumit ja anna poreilla hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos kuivuu liikaa.
Vinkki Hienonna korianteri kotona valmiiksi rasiaan.
Varmaan yhtä maukasta kuin punajuurikeitto.
Mielenkiinnolla olen seurannut tätä aterioiden kirjoa ja ulkonäköä.
Liekö tarkoitus näyttää, että kaikilta onnistuu.
Kehopositiivinen.
Tuo kuullostaa aivan kun söisi lämmitettyä maustettua tomaattimurskaa? Missä ovat kasvikset, kana, kala tai pekoni?
Ei tuo nyt niin "pahalta" kuulosta kuin edellisistä kommenteista uskoisi. Itse laittaisin sekaan hyviä papuja. Kunnolla mausteita, vaikka vähän tuoretta chiliä tai cayennepippuria tai pul biberiä. Laittaisin lopuksi päälle runsaasti persiljaa. Sopii muutenkin ehkä paremmin kuin korianteri.
Grillissä halloumi ja jauhelihapihvit, muurikalla "kastike", siihen sit halloumi ja pihvit muhimaan vielä. Tosi hyvää, teen toistekkin.
Maistui mun suua hiukan astianpesuaineelle (varmaan korianteri) joten lisäsin aurajuustoa ja tuli ihan jees. Aattelin syödä lämpimien juustoleipien kanssa tai pastan kanssa.
Pysyykö halloumissa rapea paistopinta, kun sitä keitellään tomaattimurskassa? Vai onko paistaminen vähän turha vaihe? Itse lisäisin yrttejä antamaan välimerellistä makua.
Ihan skeidaa soppaa tuolla ohjeella.
Ystävä tarjosi tätä lounaalla, ja oli aivan törkeän hyvää riisin kanssa. Oli pakko saada resepti itselle. Kokeilen huomenna!
Update edelliseen kommenttiin; kokeilin reseptiä itse ja oli tosi hyvää! Tosin lisäsin vähän chiliä. Ja jättäisin pois sen 2dl vettä, tomaateista tulee jo ihan tarpeeksi.
Olishan pannu yksinään vähän tomaattinen, mutta sopii jasmiiniriisin kanssa täydellisesti. Suosittelen!