
Tämän unelmatortun herkullisuuden salaisuus on pehmeä tuorejuustotäyte.
Pehmeä unelmatorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä perunajauhot tai maissitärkkelys, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi varovasti nostellen.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunin keskitasolla 7–9 minuuttia.
- Levitä alustalle toinen leivinpaperi ja sirottele sille sokeria. Nosta kuuma torttulevy paistopaperin reunoista kiinni pitäen pelliltä ja kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.
- Revi paistopaperi varovasti irti kuumasta torttulevystä. Laita paperikaistaleet sitten takaisin torttulevyn suojaksi ja peittele puhtaalla leivinliinalla. Anna torttulevyn jäähtyä liinan alla huoneenlämpöiseksi. (Näin torttulevy ei murene käärittäessä.)
- Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, voi, sokerit, appelsiinimehu ja -kuoriraaste sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi.
- Jaa täyte nokareiksi torttulevyn päälle. Levitä tasaiseksi. Kääräise torttu aluspaperin avulla rullaksi. Jos haluat muhkean kääretortun, kääri torttulevy lyhyeltä sivulta alkaen.
- Kääräise torttu leivinpaperiin niin, että tortun saumapuoli jää alle. Siirrä torttu esimerkiksi leikkuulaudan päällä jääkaappiin. Anna vetäytyä pari tuntia tai vaikka seuraavaan päivään.
Vinkki! Ota täytteeseen tarvittava tuorejuusto ja voi huoneenlämpöön tunti pari ennen täytteen valmistusta. Täyte onnistuu parhaiten, kun ainekset ovat pehmeitä ja huoneenlämpöisiä. Tavallinen tuorejuusto kestää vatkaamisen kevytversioita paremmin.
Yhteensä yli 700 g voita, juustoa ja sokeria!
Löytyisikö jälkiruokaohjeita, joissa kalorimäärä olisi säällisen pieni?
Vaihda juusto rahkaan kokonaan tai osittain. Voita voi vähentää. Täytteen sokeria riittää vähempi määrä.
Eikö yhtään vehnäjauhoja?
Omasta mielestäni pelkillä perunajauhoilla tulee parempi kääretorttu kuin vehnäjauhoilla ikinä. Ja mikä parasta, sopii keliaakikollekin.
Onko kysymyksessä 50 cm vai 60 cm uuni? Minä olen taivutellut leivinpaperia, näin olen saanut ehkä pinta-alaksi 60-50 cm koon väliltä Laitoin puolet sokerimäärästä täytteeseen, ihan riittävä
Toinen asia, miksi vain vetomittoja? Painomitat tarkempia, 2 dl vai sama grammoina. Ero voi olla melkoinen. Jos kaikilla ei ole tarkkaa vaakaa, niin mitat grammoina ja desilitroina