Herkulliseen pikajäätelöön tarvitset vain kolme raaka-ainetta etkä lainkaan jäätelökonetta. Jäden voi maustaa oman maun mukaan marjoilla, hedelmillä, suklaalla, kinuskilla tai lakritsikastikkeella.
Maailman paras pikajäätelö
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
- Kaada kondensoitu maito kermavaahdon joukkoon. Lisää myös vaniljasokeri kermavaahtoon. Sekoita ainekset kaapimella sekaisin.
- Peitä kulho tuorekelmulla ja siirrä pakastimeen vähintään 6 tunniksi, kunnes jäätelö on jäätynyt.
- Kauho valmista jäätelöä kauhalla jälkiruokakulhoihin ja ripottele päälle marjoja. Valuta annosten päälle lopuksi lakritsikastiketta.
Onko tuo muka pikajäätelo jos sen teko kestää 6 tuntia?
Sopii myös kananmunille allergisille, hienoa. On myös nopeampi kuin kuin munista tehty, sellaista jäätelöä olen yleensä joutunut pitämään vähintään yön yli pakastimessa (mutta sekin on oikein hyvää!)
"1 prk" kondensoitua maitoa? Koska muualla ei välttämättä myydä samankokoisia purkkeja kuin Suomessa, olisi kiva tietää tuo määrä tarkemmin.
Stella, toiv. tämä auttaa edes vähän: katsoin nämä meilläpäin myytävät purkkikoot ja ne on kaikki 397 gr.
Tein ohjeen mukaan mutta makeutettu kondensoitu maito oli ainakin omaan makuuni liian makea. Muu perhe kyllä tykkäsi.