
Savutofu sopii täyteläiseen keittoon mainiosti savukalan tilalle. Herkullinen vegaaninen soppa saa makua myös fenkolista.
Kylmäsavustetussa tofussa on mieto savun aromi, jota voi hyödyntää vegaanisessa ruoanlaitossa. Savutofu maustaa liemen tai kastikkeen palvilihan tai savukalan tavoin.
Tällä kertaa kylmäsavutofusta valmistetaan keitto, johon käytetään klassisen kalakeiton aineksia kuten perunoita, porkkanoita, fenkolia ja sipulia. Mausteeksi lisätyt maustepippurit ja tilli antavat keittoon kotoisan maun.
Tofu lisätään joukkoon pannulla ruskistettuina kuutioina. Koska keitto höystetään tofulla vasta loppuvaiheessa, se ei ehdi luovuttaa makuaan liemeen, mutta säilyttää paistamalla saavutetun rapeutensa. Täyteläinen kaurakerma pyöristää maut yhteen.
Vegaaninen savutofukeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja lohko perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli. Leikkaa fenkolista sormimaiset oksat pois ja säästä hyväkuntoiset lehdet. Halkaise fenkoli pituussuunnassa ja suikaloi.
-
Kuumenna öljy (2 rkl) kattilassa ja kuullota siinä kasviksia noin 5 minuuttia.
-
Lisää vesi, liemikuutiot ja maustepippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
-
Painele tofu kuivaksi talouspaperilla ja kuutioi tofu. Kuumenna öljy (1 rkl) pannussa ja ruskista siinä tofukuutiot.
-
Lisää kattilaan kaurakerma ja tofukuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää lopuksi suola ja hienonna päälle tuoretta tilliä. Koristele fenkolintupsuilla.
Vinkki Kokeile maustaa keitto lopuksi raastetulla sitruunankuorella.
Soijaa tungetaan nykyään joka ikiseen paikkaan ja saa sen kanssa olla varovainen.
Saan erittäin kipeän niveltulehduksen ja kihtikohtauksen jos syön edes hitusen tuotetta jossa on soijaa jossakin muodossa, tofu on pahinta.
Tässä uudestaan sensuroimanne kommentti - saa vapaasti poistaa taas :D
Mikään ei voita kalatonta kalakeittoa, paitsi tofuton tofukeitto
PS ihmiset kirjoittavat kriittisiä kommentteja tasan niin kauan kuin julkaisette tämmöisiä moskareseptejä. Enemmistö ihmisistä sentään ON tokuissaan. Lehtenne linja on muuttunut aivan älyttömäksi, teitä ei voi enää ottaa vakavasti ja todistatte sen päivittäin.
Ihana idea! Kokeilen heti - hyvä resepti myös kalalle allergisille!
Ja tofunvihaajat - ongelmaanne on helppo ratkaisu: ette lue tofureseptejä! Maailma on täynnä reseptejä ja varmasti sieltä löytyy jokaiselle jotain.
Kiitos siis tästä ja muista loistavista resepteistänne ja iso kiitos kasvispainotuksesta!
En pidä sisäelimistä enkä sen takia hae tältä reseptejä maksapihveihin tai vastaaviin, saati kommentoi ko. ohjeisiin miten ällöttäviä ne ovat. Ohjeita on niin paljon, että jokaiseen makuun löytyy onneksi omansa, jos vain tahtoa löytyy.
Tämä on nykyään ihan luottoreseptini. Yleensä teen ilman fenkolia, koska sitä ei löydy lähikaupasta. Kaurakermaksi laitan aina Plantin curry-maustettua kaurakermaa. Toimii!