Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 123 keittokirjaan.
OHJE Saana Sipilä ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Savutofu sopii täyteläiseen keittoon mainiosti savukalan tilalle. Herkullinen vegaaninen soppa saa makua myös fenkolista.

Kylmäsavustetussa tofussa on mieto savun aromi, jota voi hyödyntää vegaanisessa ruoanlaitossa. Savutofu maustaa liemen tai kastikkeen palvilihan tai savukalan tavoin.

Tällä kertaa kylmäsavutofusta valmistetaan keitto, johon käytetään klassisen kalakeiton aineksia kuten perunoita, porkkanoita, fenkolia ja sipulia. Mausteeksi lisätyt maustepippurit ja tilli antavat keittoon kotoisan maun.

Tofu lisätään joukkoon pannulla ruskistettuina kuutioina. Koska keitto höystetään tofulla vasta loppuvaiheessa, se ei ehdi luovuttaa makuaan liemeen, mutta säilyttää paistamalla saavutetun rapeutensa. Täyteläinen kaurakerma pyöristää maut yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen savutofukeitto

Ainekset

6
kiinteää perunaa
3
keskikokoista porkkanaa
1
sipuli
1
fenkoli
3
rkl
rypsiöljyä
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
10
maustepippuria
1
pkt
savutofua
2
prk
kaurakermaa
½
tl
suolaa
¼
ruukku
tilliä

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli. Leikkaa fenkolista sormimaiset oksat pois ja säästä hyväkuntoiset lehdet. Halkaise fenkoli pituussuunnassa ja suikaloi.

  2. Kuumenna öljy (2 rkl) kattilassa ja kuullota siinä kasviksia noin 5 minuuttia.

  3. Lisää vesi, liemikuutiot ja maustepippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

  4. Painele tofu kuivaksi talouspaperilla ja kuutioi tofu. Kuumenna öljy (1 rkl) pannussa ja ruskista siinä tofukuutiot.

  5. Lisää kattilaan kaurakerma ja tofukuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää lopuksi suola ja hienonna päälle tuoretta tilliä. Koristele fenkolintupsuilla.

Vinkki Kokeile maustaa keitto lopuksi raastetulla sitruunankuorella.

Kommentit (5)

Kihtikohtaus

Soijaa tungetaan nykyään joka ikiseen paikkaan ja saa sen kanssa olla varovainen.
Saan erittäin kipeän niveltulehduksen ja kihtikohtauksen jos syön edes hitusen tuotetta jossa on soijaa jossakin muodossa, tofu on pahinta.

Vierailija

Tässä uudestaan sensuroimanne kommentti - saa vapaasti poistaa taas :D

Mikään ei voita kalatonta kalakeittoa, paitsi tofuton tofukeitto

PS ihmiset kirjoittavat kriittisiä kommentteja tasan niin kauan kuin julkaisette tämmöisiä moskareseptejä. Enemmistö ihmisistä sentään ON tokuissaan. Lehtenne linja on muuttunut aivan älyttömäksi, teitä ei voi enää ottaa vakavasti ja todistatte sen päivittäin.

Nolla

Ihana idea! Kokeilen heti - hyvä resepti myös kalalle allergisille!

Ja tofunvihaajat - ongelmaanne on helppo ratkaisu: ette lue tofureseptejä! Maailma on täynnä reseptejä ja varmasti sieltä löytyy jokaiselle jotain. 

Kiitos siis tästä ja muista loistavista resepteistänne ja iso kiitos kasvispainotuksesta!

Vierailija

En pidä sisäelimistä enkä sen takia hae tältä reseptejä maksapihveihin tai vastaaviin, saati kommentoi ko. ohjeisiin miten ällöttäviä ne ovat. Ohjeita on niin paljon, että jokaiseen makuun löytyy onneksi omansa, jos vain tahtoa löytyy.

Leena

Tämä on nykyään ihan luottoreseptini. Yleensä teen ilman fenkolia, koska sitä ei löydy lähikaupasta. Kaurakermaksi laitan aina Plantin curry-maustettua kaurakermaa. Toimii!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.