Kodin Kuvalehti on lisännyt 710 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Anna Huovinen

Viikunat, kahvi, hasselpähkinä ja muscovado antavat kahvikakulle syvän maun. Kakun voi leipoa jo hyvissä ajoin ennen joulua ja antaa tekeytyä kaapissa folioon käärittynä. Tee kahvikinuskikuorrutus vasta ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 viipaletta
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Viikunakakku

Ainekset

200
g
kuivattuja viikunoita
1 ½
dl
vahvaa kahvia
200
g
voita
2
dl
muscovadosokeria
3
munaa
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinajauhetta
2
dl
hasselpähkinöitä
Kuorrutus
1
dl
muscovadosokeria
½
dl
kuohukermaa
2
tl
pikakahvijauhetta
2
rkl
hasselpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Poista viikunoiden kovat kannat ja paloittele hedelmät. Keitä viikunoita kattilassa kahvissa pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Voitele ja jauhota viikunoiden kiehuessa 1,5 litran kakkuvuoka. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Rouhi pähkinät veitsellä ja sekoita rouhe jauhoihin.
  2. Soseuta pehmeät viikunat sauvasekoittimella. Lisää kuumaan soseeseen paloiteltu voi ja sokeri. Sekoita, kunnes voi sulaa. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
  3. Lisää munat viikuna-voiseokseen voimakkaasti sekoittaen. Lisää myös jauho-seos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Nostele taikina kahdella lusikalla kakkuvuokaan. Tasoita kakun pinta.
  5. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 50–55 minuutti. Kokeile kypsyys puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Kumoa ja jäähdytä kakku.
  6. Valmista kuorrutus kiehauttamalla sokeri, kerma ja kahvijauhe kattilassa. Anna kuorrutteen jäähtyä ja paksuuntua hieman. Valuta se kakun päälle. Koristele hasselpähkinöillä.

Kommentit (2)

Riikka Levo
Seuraa 
Liittynyt20.12.2015

Mahtaakohan kakku kypsyä pelkällä valolla 55 minuutissa...? Ei osunut silmään, että miten kuuma uuni saisi olla.

Virpi Orda
Seuraa 
Liittynyt21.12.2015

Aivan samaa mietin kuin sinäkin Riikka. Kokeilen 175ºC josko onnistuisi sillä. Yksi päivä tein toisenlaisen viikunakakun jossa 170ºC ja aika 40-60 min. Tunti oli sille kakulle 175º:ssa hyvä.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Loppuvuoden ilonpitoon täydellisessä kakussa maistuvat kahvi ja suklaa. Yllätyksenä viipaleesta löytyy raita, joka paljastuu vaniljaiseksi tuorejuustoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Cappuccino-kakku

Ainekset

200
g
pehmeää voita
1
dl
vahvaa kahvijuomaa
dl
sokeria
3
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
KUORRUTE
100
g
maitosuklaata
25
g
voita
½
dl
vahvaa kahvijuomaa
LISÄKSI
voita ja korppujauhoja vuokaan

Työvaiheet

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka (1,8–2 l). Keitä 1½ dl vahvaa kahvia, esimerkiksi espressoa.

  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaamista jatkaen. Yhdistä jauhot, kardemumma ja leivinjauhe ja lisää seos ja 1 dl kahvia vuorotellen taikinaan.

  3. Tee täyte. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.

  4. Laita puolet taikinasta vuokaan. Levitä tuorejuusto taikinan päälle suurpiirteiseksi kerrokseksi. Lisää loppu taikina tuorejuuston päälle. Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kakku on kypsä, kun siihen painettuun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä 5 minuuttia vuoassa ennen kumoamista.

  5. Tee kuorrute. Paloittele suklaa ja laita se voin ja kahvin kanssa kulhoon tai kattilaan. Sulata seos mikroaaltouunissa tai liedellä. Anna kuorrutteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja valuta se sitten kakun päälle ja reunoille. Säilytä kakku jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Iki-ihana tarte tatin onnistuu myös persimoneista. Valitse keikauspiirakkaan napakat hedelmät, jotka pitävät muotonsa kypsennettäessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
2 t

Tarte tatin persimoneista

Ainekset

100
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
tomusokeria
1
kananmuna
Täyte
4
persimonia
100
g
voita
1
dl
sokeria
2
tähtianista
1
kanelitanko

Työvaiheet

  1. Kuutioi kylmä voi. Nypi se jauhojen ja sokerin kanssa kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Laita taikina tuorekelmussa jääkaappiin tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista persimoneista kannat ja puolita hedelmät. Mittaa voi ja sokeri pannuun. Sulata keskilämmöllä, lisää mausteet ja anna voi-sokeriseoksen karamellisoitua pikkuhiljaa 10 minuuttia. Lisää persimonit leikkuupinta alaspäin ja paista 5–8 minuuttia. Ota pannu pois levyltä.
  3. Kauli taikina noin 4 mm:n paksuiseksi pyöreäksi, hieman pannua isommaksi levyksi. Siirrä taikina kaulimen avulla varovasti pannuun persimonien päälle. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
  4. Anna tarte tatinin jäähtyä 5 minuuttia. Laita lautanen pannun päälle ja keikauta piiras varovasti lautaselle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Herkulliset cookiet saavat makunsa kuivatuista karpaloista ja valkosuklaahipuista. Keksit ovat parhaimmillaan sopivan kypsiksi paistettuina, jolloin ne ovat pehmeän sitkeitä. Anna keksien jäähtyä rauhassa tasaisella alustalla.

Vinkki! Taikina säilyy jääkaapissa, joten voit paistaa osan kekseistä seuraavana päivänä. Se kestää myös pakastamista.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
45–50 kpl
Valmistusaika
35 min + 2 h jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Karpalo-valkosuklaacookiet

Ainekset

175
g
valkosuklaata
5
dl
erikoisvehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
225
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
dl
sokeria
2
isoa kananmunaa
1
ps (145 g)
kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

  1. Rouhi valkosuklaa veitsellä. Voit myös käyttää valmiita suklaahippuja.

  2. Sekoita kulhossa jauhojen joukkoon vaniljasokeri ja leivinjauhe.

  3. Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokerit keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.

  4. Lisää munat voiseokseen yksitellen huolellisesti vatkaten.

  5. Kääntele joukkoon valkosuklaa ja karpalot. Lisää jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi, vältä turhaa vatkaamista. Nosta taikina jääkaappiin 2 tunniksi.

  6. Ota taikinasta ruokalusikkamitalla palloja ja laita ne leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa.

  7. Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 10–14 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Jäähdytä ensin pellillä 10 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. Keksit saavat olla koostumukseltaan pehmeän sitkeitä.

Kommentit (2)

Vierailija

Missä vaiheessa jauhot ja voi yhdistetään? Taitaa reseptistä uupua jotain...

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiostasi, jauhoseos lisätään samassa vaiheessa kuin valkosuklaa ja karpalot. Lisään tiedon ohjeeseen!

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Klassikon uusi tyyli! Mehevöitä tutut mokkapalat punajuurella, ja ne häviävät lautaselta ennätysvauhtia.

Vinkki! Keitä punajuuret kypsiksi etukäteen, niin leipominen käy nopeammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuurimokkapalat

Ainekset

3–4
(450 g)
punajuurta
250
g
voita
dl
erikoisvehnäjauhoja
¾
dl
tummaa kaakaojauhetta
3
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
4
kananmunaa
4
dl
sokeria
Kuorrutus
100
g
voita
1
pkt (500 g)
tomusokeria
½–¾
dl
vahvaa kahvijuomaa
noin ½
tl
nestemäistä punaista tai violettia elintarvikeväriä
3
rkl
tummaa kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Keitä punajuuret kuorineen napakan kypsiksi, koosta riippuen 30–40 minuuttia. Jäähdytä,
    kuori ja raasta punajuuret.

  2. Sulata sillä aikaa voi ja anna jäähtyä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  3. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

  4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  5. Lisää jäähtynyt voisula munavaahtoon. Kääntele joukkoon jauhoseos ja lopuksi punajuuriraaste. Levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille.

  6. Paista noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  7. Sulata voi korkeareunaisessa kattilassa. Vatkaa tomusokeri ja kahvi kierrevatkaimella voin joukkoon. Ota 1 dl seosta erikseen ja lisää siihen elintarvikeväri. Sekoita kaakaojauhe lopun kuorrutuksen joukkoon.

  8. Levitä kaakaokuorrutus pohjan päälle ja valuta lusikalla punainen kuorrutus raidoksi. Vedä cocktailtikulla raitojen läpi vastakkaisiin suuntiin. Leikkaa mokkapalat vasta, kun kuorrutus on jähmettynyt.

Kommentit (0)