
Munakoisojen seuralaiseksi sommitellaan fetaa ja mausteiden kanssa otetaan reilummat mitat käyttöön. Paistoksen proteiinilisäksi paistetaan chilillä höystettyjä kikherneitä.
Maukas munakoisopaistos ja rapeat kikherneet
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi munakoisot noin sentin paksuisiksi paloiksi.
- Paista munakoisot pannulla öljyssä kypsiksi muutamassa erässä. Paistamista nopeuttaa, jos käyttää kahta pannua samanaikaisesti. Laita munakoisot hetkeksi sivuun. Mausta suolalla, sumakilla ja juustokuminalla. Sekoita hyvin.
- Tee kastike. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä sekoitellen mausteiden kanssa keskilämmöllä, kunnes valkosipuli on kypsää. Lisää kuutioidut taatelit, balsamico, siirappi ja tomaatit.
-
Laita hieman vettä tomaattipurkkiin ja huljuttele. Kaada neste pannulla. Anna porista noin 20 minuuttia ilman kantta, kunnes kastike saostuu. Painele osa kirsikkatomaateista rikki lastalla. Lisää joukkoon puolet pähkinöistä ja lehtipersilja.
-
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kerrosta munakoisoviipaleita ja kastiketta uunivuokaan. Kun olet kerrostanut noin puolet munakoisosta, niin ripottele puolet fetasta vuokaan ja jatka kerrostamista. Ripottele pähkinät lopun juuston kanssa paistoksen pinnalle.
-
Paista 30 minuuttia uunissa. Tarjoa kuskusin tai vihreän salaatin ja leivän kanssa.
-
Valmista rapeat kikherneet: Valuta kikherneet. Sekoita ne kulhossa öljyn ja mausteiden kanssa.
-
Levitä kikherneet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia muutaman kerran sekoittaen. Voit myös paistaa kikherneet pannulla öljyssä. Tarjoa munakoisopaistoksen kanssa.
Kannattaisi ehkä tarkentaa, että tässä käytetään kirsikkatomaattisäilykettä. Tokihan sen tuosta reseptistä ymmärtää, mutta eiköhän joku tuosta mielensä pahoita kuitenkin :)