Ruskistettu voi ja manteli ovat financierin tärkeimmät ainekset. Vadelman raikkaus sopii ranskalaisleivokseen ja värjää sen kauniin roosan väriseksi.
Vadelmafinancier
Ainekset
Työvaiheet
-
Vuoraa noin 30 cm x 20 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla.
-
Sulata voi pannulla ja jatka kuumentamista keskilämmöllä, kunnes voi ruskistuu ja tuoksuu pähkinäisen paahteiselta. Tähän menee noin 8–10 minuuttia. Anna ruskistetun voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.
-
Yhdistä mantelijauhe ja vehnäjauhot. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella (siemeniä ei tarvitse poistaa). Kääntele ruskistettu voi, jauhoseos ja vadelmasose valkuais-sokerivaahtoon. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta veitsellä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Leikkaa jäähtynyt financier pieniksi harkoiksi ja siivilöi tomusokeria päälle. Ripottele koristeeksi kuivattua vadelmaa.
Nämä ovat hyviä ja helppotekoisia ja marjoiksi sopii muutkin kuin vadelmat. Hankin jopa financiervuoan jotta saan lempileivonnaisistani oikein tyylikkäitä "kultaharkkoja" Sitä voi käyttää muuhunkin leivontaan. Tällä ohjeella tulee myös söpöjä minimuffinseja.