Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 303 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä dippi on peruskauraa Yhdysvalloissa. Dipissä on amerikkalaiseen tapaan tuorejuustoa ja ranskankermaa, mutta ne voi korvata esimerkiksi majoneesilla ja turkkilaisella jogurtilla.

Amerikkalaiset ovat erilaisten dippien suurkuluttajia ja tämä monikäyttöinen dippi on siellä supersuosittu.

Maustekurkut ovat tämän dipin pääosassa. Maustekurkkuja tulee dippiin kuutioituna ja dippiin sekoitetaan myös niiden lientä antamaan makua. Tuore tilli sopii makumaailmaan täydellisesti ja kevätsipuli tuo makuun terää.

Amerikkalaisittain dippi sekoitetaan tuorejuustosta ja ranskankermasta, mutta sen voi tehdä myös esimerkiksi majoneesin ja paksun jogurtin yhdistelmään. Dippi toimii kasvisten ja sipsien kanssa, mutta sitä kannattaa kokeilla myös esimerkiksi kalapuikkojen kastikkeena tai täytetyissä tonnikalaleivissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Dill pickle dip eli maustekurkkudippi

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
prk (200 g)
ranskankermaa
1-2
rkl
maustekurkkujen lientä
1
kevätsipuli
2 1/2
dl
pilkottuja maustekurkkuja
1
rkl
hienonnettua tilliä
1/2
tl
sokeria
ripaus
suolaa
mustapippuria
TARJOILUUN
perunalastuja, pretzeleitä, leipää, kasviksia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se tehosekoittimeen tuorejuuston ja ranskankerman kanssa. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon maustekurkkujen liemi.
  2. Hienonna kevätsipuli. Kuutioi maustekurkut. Yhdistä seos tuorejuustoseoksen kanssa.
  3. Sekoita joukkoon tilli, sokeri ja mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Dippi sopii heti syötäväksi, mutta sen maku muuttuu intensiivisemmäksi, jos sen antaa maustua viileässä vähintään yhden tunnin ajan.

Kommentit (6)

Vierailija

Maustekurkut voi olla myös ätläkän makeita, kannattaa tarkistaa purkista, onko makeus merkitty. Felixeissä ainakin on.

Vierailija

Onnistuuko sauvasekoittimella jos ei omista tehosekoitinta?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

Dippi onnistuu myös sauvasekoittimella sekä sähkövatkaimella. Tehosekoittimessa tekemällä koostumuksesta saa  kuohkeimman.

Vierailija

Hei! Paljonkohan toi 2dl suolakurkkua on? Ja käykö pakastettu tilli?

Vierailija

Maukasta mutta tulipa löysää litkua vaikka kuinka vatkasi

Vierailija

Tuttu kastike lapsuudesta, mutta tuorejuuston ja ranskankerman sijaan ainekset sekoitettiin kermaviiliin. Kastike on seurannut mukanani kaikki nämä vuodet ja on vakituisessa käytössä esimerkiksi kalaruokien kanssa. Maistuu herkulliselta myös grilliruokien kylkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.