Mainos
Hyvän olon keittiö on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 160 keittokirjaan.

Helppo ja äärettömän nopea vegebolognese saa makunsa punaisista linsseistä, yrteistä ja luomukasvisliemestä. Tämä ruoka on täydellinen arjen pelastaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden pannun gluteeniton vegebolognese

Ainekset

10
cm pala
varsiselleriä
5
cm pala
purjoa
1
pieni porkkana
2
valkosipulin kynttä
1
pieni tetra (300 g) tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattipyreetä
290
g
kypsiä punaisia linssejä
200
g
Schnitzer gluteenitonta kierremakaronia
10
kpl
mustia kalamata-oliiveja
2
oksaa
basilikaa
1
oksa
timjamia tai ½ tl kuivattua
mustapippuria myllystä
7
dl
vettä
2
Reformi Luomu -kasvisliemikuutiota
parmesaanijuustoa viimeistelyyn

Työvaiheet

Huuhtele ja leikkaa selleri ja purjo ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Murskaa valkosipulin kynnet. Nosta kaikki raaka-aineet mausteet ja yrtit mukaan lukien pannuun tai kasariin.

Murustele päälle liemikuutiot, lisää joukkoon vesi ja sekoita. Anna kiehua keskilämmöllä viisi minuuttia (pastan kypsennysohjeen mukaan) välillä sekoittaen. Tarjoa heti. Viimeistele annos parmesaanilla.

 

Kommentit (1)

Maijastiina
Seuraa 
Liittynyt5.12.2015

Helppo, hyvä ja nopea arkiruoka ??

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Monikäyttöinen tofu taipuu raastettuna ja hyvin marinoituna ruokaisan salaatin täytteeksi. Tämä annos pitää kivasti nälkää, sillä proteiinia on runsaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtötofu-kvinoasalaatti

Ainekset

NYHTÖTOFU JA KIKHERNEET
1
pkt
maustamatonta tofua (270 g)
1
prk
kikherneitä (290 g/175 g)
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
tl
juustokumina
2
tl
harissa-maustetahnaa
1
rkl
sitruunamehua
KVINOASALAATTIPOHJA
2
dl
kvinoaa (ei puuroutuva)
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
1
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Aloita keittämällä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Käytä salaattiin ulkomaista kvinoaa, joka ei puuroudu keitettäessä kuten kotimainen. Valuta huolellisesti ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Kuivaa tofu huolellisesti joko talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä painellen. Raasta tofu raastimen karkeimmalla terällä ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti. Sekoita öljyn joukkoon mausteet sitruunamehua lukuun ottamatta. Sekoita herneet ja mausteöljy tofun joukkoon. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes tofu-kikherneseos on kauniin ruskeaa. Sekoita kerran kypsennyksen aikana. Purista sitruunamehu kuuman tofu-kikherneseoksen joukkoon.

  3. Tofu-kikherneseoksen kypsyessä pese raastinrauta ja raasta kukkakaali karkeimmalla terällä. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna lehtipersilja. Yhdistä kvinoa, kukkakaali, punasipuli ja lehtipersilja.

  4. Sekoita appelsiinivinegretti (ohje alla).

  5. Lusikoi kvinoa-kasviseosta lautaselle ja annostele tofu-kikherneseosta päälle. Tarjoa kastike joko salaatin joukkoon pirskoteltuna tai erikseen.

Vinkki! Raastettu ja paahdettu tofu tunnetaan nyhtötofuna. Täällä tyylillä valmistettuna tofu sopii hienosti myös tortillan täytteeksi.

Appelsiinivinegretti

Ainekset

¾
dl
appelsiinimehua
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vegaanillekin sopiva helppo kuningatarpiirakka saa pinnalleen herkullisia kauramuruja. Piirakka kestää hyvin pakastamisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuningatarpiirakka

Ainekset

200
g
maidotonta margariinia
2
dl
sokeria
2
dl
kasvipohjaista fraichea
1
tl
kardemummaa
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
2
tl
leivinjauhetta
dl
kaurahiutaleita
TÄYTE
½
l
puutarhavadelmia
3
dl
mustikoita
(2
rkl
perunajauhoja)

Työvaiheet

  1. Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita sokeri, fraiche ja kardemumma rasvan joukkoon.

  2. Sekoita kuivat aineet kaurahiutaleita lukuun ottamatta keskenään. Lisää jauhot rasvaseokseen varovasti sekoittaen.

  3. Ota taikinasta kolmannes toiseen kulhoon. Lisää siihen kaurahiutaleet.

  4. Vuoraa piiraspelti (25 cm x 37 cm) leivinpaperilla. Painele taikina jauhotetuin käsin pellin pohjalle. Jos käytät pakastemarjoja, sekoita perunajauho marjojen joukkoon.

  5. Levitä marjat piirakalle. Murustele pinnalle kaurahiutaleilla vahvistettu muruseos.

  6. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 25–30 minuuttia vuoan koosta ja piirakan paksuudesta riippuen. Tarjoa kaurajäätelön kanssa.

VINKKI! Tuplaamalla ainesten määrän saat ison uunipellillisen piirakkaa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.