
Umamisuus pukee tummaa suklaata! Miso tuo täyteläiseen suklaakakkuun aivan uuden makukerroksen.
Miso-suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. PingoÂta leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Murenna keksit tehosekoittimesÂsa. Sulata voi ja sekoita se ja kaakaojauÂhe keksimurujen joukkoon. Levitä seos vuokaan ja paina tiiviiksi. Paista pohjaa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Kuumenna uuni uudelleen 180-asteiÂseksi. Valmista täyte. Hienonna suklaa veitsellä ja laita kulhoon. Lämmitä kerma kattilassa juuri ja juuri kiehuvaksi. Lisää miso ja lämmitä, kunnes miso liukenee kermaan. Kaada misokerma suklaan joukkoon ja anna suklaan seisoa kermasÂsa 5 minuuttia. Sekoita seos nuolijalla taÂsaiseksi. Lisää kananmunat ja kardemumÂma ja sekoita täyte tasaiseksi.
- Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. AnÂna kakun jäähtyä vuoassa.
- Hienonna kuorrutteen suklaa veitselÂlä. Kiehauta kerma ja sekoita se suklaan joukkoon niin, että suklaa sulaa. Lisää tilkka kuumaa vettä. Kaada suklaa jäähÂtyneen kakun pinnalle. Anna kakun tiivisÂtyä vuoassa vielä ainakin tunti.
- Ripottele kaakaojauhe ja sormisuola kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Ei siis jauhoja ekä sokeria laisinkaan ?