Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 157 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Sami Repo

Sillä aikaa kun perunat kypsyvät, ehdit tehdä pika-aiolin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rapealla kinkulla ryyditetty taateli-perunasalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteitä perunoita (esim. Nicola)
1
iso omena
2
isoa lehtisellerinvartta
1
kevätsipulinvarsi
1 1/2
rkl
sherryviinietikkaa
ripaus sokeria
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Lisäksi
n. 2
dl
aiolia eli valkosipulimajoneesia ( ks. ohje alhaalla)
4-5
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
2-3
rkl
paahdettua sipulirouhetta
6-8
pehmeää, kivetöntä taatelia

Työvaiheet

  1. Kuori perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 20 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.
  2. Valmista aioli perunoiden kypsyessä (ks. ohje alhaalla).
  3. Kuori ja paloittele omena. Paloittele selleri, sipuli, taatelit ja jäähtyneet perunat kulhoon.
  4. Mausta etikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla ja kääntele salaatti tasaiseksi. Peitä ja pane jääkaappiin vetäytymään vähintään 15 minuutiksi.
  5. Paahda kinkkuviipaleet kuumassa pinnoitetussa paistinpannussa molemmin puolin rapeiksi. Nosta viipaleet talouspaperille jäähtymään. Murenna jäähtyneet viipaleet.
  6. Lisää aioli perunasalaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista. Annostele salaatti lautasille ja ripottele rapeat kinkkupalat ja sipulirouhe salaatin pinnalle.

VINKKI! Tarjoa lisänä oliiviöljyllä ja sherryviinietikalla kevyesti maustettua vihersalaattia, esimerkiksi vuonankaalia ja jääsalaattia.

Nopea aioli

Ainekset

2
isoa valkosipulinkynttä
2
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
rkl
dijoninsinappia
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset (sauvasekoittimen) kapeaan korkeaan astiaan.
  2. Valmista aioli sauvasekoittimella niin, että aloitat soseuttamisen astian pohjalta ja nostat sauvasekoitinta toistuvasti hitaasti ylös, kunnes majoneesi on tasaista. Laita jääkaappiin tekeytymään.

Kommentit (2)

Bamse
Seuraa 
Liittynyt28.11.2015

ohjeen nimessä on mainittu taateli. jäikö se vahingossa pois valmiista annoksesta?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kiitos palautteestasi! Tässä on tosiaan tapahtunut virhe ja taateli on jäänyt pois. Nyt resepti on korjattu! Hyvää kevättä! yst. Soppa365-toimitus

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Monikäyttöinen tofu taipuu raastettuna ja hyvin marinoituna ruokaisan salaatin täytteeksi. Tämä annos pitää kivasti nälkää, sillä proteiinia on runsaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtötofu-kvinoasalaatti

Ainekset

NYHTÖTOFU JA KIKHERNEET
1
pkt
maustamatonta tofua (270 g)
1
prk
kikherneitä (290 g/175 g)
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
tl
juustokumina
2
tl
harissa-maustetahnaa
1
rkl
sitruunamehua
KVINOASALAATTIPOHJA
2
dl
kvinoaa (ei puuroutuva)
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
1
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Aloita keittämällä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Käytä salaattiin ulkomaista kvinoaa, joka ei puuroudu keitettäessä kuten kotimainen. Valuta huolellisesti ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Kuivaa tofu huolellisesti joko talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä painellen. Raasta tofu raastimen karkeimmalla terällä ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti. Sekoita öljyn joukkoon mausteet sitruunamehua lukuun ottamatta. Sekoita herneet ja mausteöljy tofun joukkoon. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes tofu-kikherneseos on kauniin ruskeaa. Sekoita kerran kypsennyksen aikana. Purista sitruunamehu kuuman tofu-kikherneseoksen joukkoon.

  3. Tofu-kikherneseoksen kypsyessä pese raastinrauta ja raasta kukkakaali karkeimmalla terällä. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna lehtipersilja. Yhdistä kvinoa, kukkakaali, punasipuli ja lehtipersilja.

  4. Sekoita appelsiinivinegretti (ohje alla).

  5. Lusikoi kvinoa-kasviseosta lautaselle ja annostele tofu-kikherneseosta päälle. Tarjoa kastike joko salaatin joukkoon pirskoteltuna tai erikseen.

Vinkki! Raastettu ja paahdettu tofu tunnetaan nyhtötofuna. Täällä tyylillä valmistettuna tofu sopii hienosti myös tortillan täytteeksi.

Appelsiinivinegretti

Ainekset

¾
dl
appelsiinimehua
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Lämmin salaatti on koukuttava yhdistelmä rapeaa ja pehmeää, suolaista ja makeaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-pekonisalaatti

Ainekset

1
ruukku roomansalaattia tai muuta vahvalehtistä salaattia
1
ps (200 g)
versoparsakaalia eli broccolinia
1
l (500 g)
tuoreita aprikooseja
1
pkt (170 g)
pekonia
1
dl
saksanpähkinöitä
2
tl
sokeria
Marinadi
½
dl
rypsiöljyä
1
rkl
sitruunan raastettua kuorta
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria rouhittuna
Viimeistelyyn
lehtipersiljaa ja/tai ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Huuhteke ja kuivaa salaatti. Revi se vadille tai suoraan lautasille.
  2. Sekoita marinadin ainekset.
  3. Huuhdo ja puolita versoparsakaalit pitkittäin. Puolita aprikoosit ja poista kivet.
  4. Pyöräytä aprikoosit marinadissa ja nosta lautaselle odottamaan. Pyyhkäise loppu marinadi kulhosta parsakaalien pintaan.
  5. Kuumenna muurikkapannu. Paista pekonit rapeiksi molemmin puolin. Lisää niiden lomaan saksanpähkinät ja paahda niihin kaunis pinta kevyesti. Ripauta pekonien pintaan sokeria ja käännä, jotta ne karamellisoituvat kevyesti. Siirtele pekonit ja pähkinät muurikan laidoille.
  6. Lisää pannulle versoparsakaalit ja aprikoosit. Paista ne kahdella lastalla käännellen kauniin paahtuneiksi. On makuasia, haluatko aprikooseista pehmeitä ja kuumia vai nostatko ne pannulta nopeammin.
  7. Nosta pekonit, pähkinät, parsakaalit ja aprikoosit salaatin päälle. Viimeistele tuoreilla yrteillä. Tarjoa heti leivän kanssa.

Vinkki! Salaattiainekset voi kypsentää myös grilliparilalla tai sisällä isolla valurautapannulla. Voit vaihtaa aprikoosit nektariineihin. Grillaus on kätevä tapa pehmentää napakat hedelmät.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Tähteeksi jääneet keitinperunat pyöräytetään raikkaan makuisessa jogurttikastikkeessa, jossa on maukasta luonnonkalasäilykettä, kokojyväsinappia ja sitruunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Hävikkiperuna-villikalasalaatti

Ainekset

noin 800
g
keitettyjä perunoita
1
purjo
1
prk (150 g)
luonnonkala/villikalasäilykettä öljymarinadissa
2
dl
maustamatonta rasvatonta ja laktoositonta jogurttia
1
rkl
sitruunanmehua
2
tl
kokojyväsinappia
1
rkl
pieniä kapriksia
1
kerä rapeaa salaattia
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paloittele perunat. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi.

  2. Sekoita kulhossa kalasäilyke marinadeineen, jogurtti, sitruunanmehu, sinappi ja kaprikset. Lisää perunat ja sekoita. Nostele perunasalaattia huuhdottujen, rapeiden salaatinlehtien päälle. Rouhaise päälle mustapippuria.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Makea meloni ja suolainen feta mahtuvat hyvässä sovussa samalle lautaselle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vesimeloni-fetasalaatti

Ainekset

2
oksaa rosmariinia
½
vesimeloni
1
chili
1
pkt (200 g)
fetaa
4
rkl
kapriksia
2
rkl
oliiviöljyä
KASTIKE
1
dl
oliiviöljyä
½
sitruunan mehu
2
rkl
hunajaa
2
rkl
unikonsiemeniä
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
suolaa
LISÄKSI
syötäviä kukkia, kuten krassia tai kehäkukkaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele yrtit ja painele kuivaksi talouspaperilla. Irrota lehdet. Hienonna chili.

  2. Kuori meloni ja pilko hedelmä isoiksi paloiksi. Kuutioi feta. Valuta ja kuivaa kaprikset.

  3. Aseta feta- ja melonipalat tarjoiluvadille.

  4. Yhdistä kastikkeen ainekset kulhossa ja sekoita hyvin. Lusikoi kastiketta salaatin päälle.

  5. Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä hetki. Lisää kaprikset ja yrtit. Lisää paistos vadille juuri ennen tarjoilua. Koristele halutessasi kukkasin.