
Sillä aikaa kun perunat kypsyvät, ehdit tehdä pika-aiolin.
Rapealla kinkulla ryyditetty taateli-perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 20 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.
- Valmista aioli perunoiden kypsyessä (ks. ohje alhaalla).
- Kuori ja paloittele omena. Paloittele selleri, sipuli, taatelit ja jäähtyneet perunat kulhoon.
- Mausta etikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla ja kääntele salaatti tasaiseksi. Peitä ja pane jääkaappiin vetäytymään vähintään 15 minuutiksi.
- Paahda kinkkuviipaleet kuumassa pinnoitetussa paistinpannussa molemmin puolin rapeiksi. Nosta viipaleet talouspaperille jäähtymään. Murenna jäähtyneet viipaleet.
- Lisää aioli perunasalaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista. Annostele salaatti lautasille ja ripottele rapeat kinkkupalat ja sipulirouhe salaatin pinnalle.
VINKKI! Tarjoa lisänä oliiviöljyllä ja sherryviinietikalla kevyesti maustettua vihersalaattia, esimerkiksi vuonankaalia ja jääsalaattia.
Nopea aioli
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset (sauvasekoittimen) kapeaan korkeaan astiaan.
- Valmista aioli sauvasekoittimella niin, että aloitat soseuttamisen astian pohjalta ja nostat sauvasekoitinta toistuvasti hitaasti ylös, kunnes majoneesi on tasaista. Laita jääkaappiin tekeytymään.
ohjeen nimessä on mainittu taateli. jäikö se vahingossa pois valmiista annoksesta?
Hei, kiitos palautteestasi! Tässä on tosiaan tapahtunut virhe ja taateli on jäänyt pois. Nyt resepti on korjattu! Hyvää kevättä! yst. Soppa365-toimitus