
Varhaiskaali pitää paahtamisesta. Pilko se broilerin seuraan, kypsennä uunissa ja mausta reilusti sitruunalla, persiljalla ja fenkolin lehdillä.
Italialainen kaali-broileripaistos
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi broilerinfileet talouspaperilla ja laita ne laakeaan uunivuokaan.
- Leikkaa kaali ja fenkoli 2–3 cm leveiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Lisää vihannekset, öljy, siemenet ja mausteet vuokaan broilerin joukkoon ja sekoita hyvin.
- Purista sitruunoista mehu pieneen kulhoon. Hienonna persilja ja sekoita se mehuun. Sekoita puolet sitruuna-persiljaseoksesta broilerivuokaan.
- Paista vuokaa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja kaalit ja fenkolit pehmenneet. Sekoita loppu sitruuna-persiljaseos ruokaan ja tarjoa heti. Koristele ruoka fenkolin vihreillä lehdillä.
Tätä ollaan nyt juhannuksesta saakka tehty kerran pari kuussa ja aina vaan on yhtä hyvää! Kiitos!
Jätän fenkolin pois, sen maku ei sovi mun suuhun. Tämä on ihan herkkuruoka ja helppo tehdä korkeareunaisella uunipellillä myös isolle porukalle.
225 asteisessa uunissa 25-30min broilerin sisäfilettä? Broilerin sisäfile kypsyy muutamassa minuutissa, jonka jälkeen se kuivuu kovaksi lättänäksi. Tekeekö kukaan näiden reseptien mukaan näitä annoksia ennen julkaisua?
Paistileikkeestä voisi tuolla respetillä tulla vielä mehukasta.
Mukava ja helppo yhden astian ruoka, kaali tuo vaihtelua broilerin lisukkeena.
Broilerin sisäfileelle olisi ehdottomasti riittänyt lyhyempi kypsennysaika. Arvokas liha kuivui sitkeäksi reseptin paistolämpötilassa ja -ajassa. Ensi kerralla kokeilen laittaa sen uuniin vasta myöhemmin. En myöskään saanut kanaan tarttumaan muun ruuan makuja.
Kastikesuositus olisi kiva, sillä ruoka on kypsänä kuivahko. Olisiko sen sitruuna-persiljasekoituksen voinut jatkaa oliiviöljyllä kastikkeeksi?
Missä tai mistä neste?
Hei, Olisko nykyaikaa AINA tarjota myös vegetaariben ja vegaaninen versio?
Olen samaa mieltä et broilerifileet kannattaa laittaa vähän myöhemmin ei kuiva jokin kastike olis tietysti kiva!täytyy kehitellä!Kokkaavat mummo jättää vaan broilerin pois👍
Jätin kanat pohjalle ja käytin vain yhden sitruunan mehun. Lientä oli mukavasti pitämään liha pehmeänä, ei kuivunut!