Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2733 reseptiä.
Linkitetty 207 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Varhaiskaali pitää paahtamisesta. Pilko se broilerin seuraan, kypsennä uunissa ja mausta reilusti sitruunalla, persiljalla ja fenkolin lehdillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen kaali-broileripaistos

Ainekset

1
pkt (400 g)
maustamatonta broilerin sisäfilettä
1
varhaiskaali
1
fenkoli
2–4
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
pinjansiemeniä
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
sitruunan mehu
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi broilerinfileet talouspaperilla ja laita ne laakeaan uunivuokaan.
  2. Leikkaa kaali ja fenkoli 2–3 cm leveiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Lisää vihannekset, öljy, siemenet ja mausteet vuokaan broilerin joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Purista sitruunoista mehu pieneen kulhoon. Hienonna persilja ja sekoita se mehuun. Sekoita puolet sitruuna-persiljaseoksesta broilerivuokaan.
  4. Paista vuokaa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja kaalit ja fenkolit pehmenneet. Sekoita loppu sitruuna-persiljaseos ruokaan ja tarjoa heti. Koristele ruoka fenkolin vihreillä lehdillä.

Kommentit (2)

Eitsu

Tätä ollaan nyt juhannuksesta saakka tehty kerran pari kuussa ja aina vaan on yhtä hyvää! Kiitos!

Larla

Jätän fenkolin pois, sen maku ei sovi mun suuhun. Tämä on ihan herkkuruoka ja helppo tehdä korkeareunaisella uunipellillä myös isolle porukalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pannulla voissa paistetut juuresmuusirieskat ovat jopa parempia kuin uunissa paistetut normirieskat. Ooh, miten hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min + taikinan tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat pannurieskat

Ainekset

3
dl
huoneenlämpöistä (suolattua) perunamuusia tai peruna-bataattimuusia (esim. Apetit)
½
tl
suolaa
1
kananmuna
2
dl
gluteenitonta jauhoseosta
Paistamiseen
voita

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja siirrä taikina jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

  2. Pyöritä taikinasta kunnolla jauhotetuin käsin 6 palloa leivinpaperin päälle leikkuulaudalle. Voit joko kahden leivinpaperin välissä, runsaasti (gluteenittomia) jauhoja käyttäen kaulia ja painaa pallot ohuiksi rieskoiksi tai painaa ne litteiksi vasta pannulla lastan avulla.

  3. Kuumenna pannu kunnolla kuumaksi. Sulata voi kuumalla pannulla. Paista rieskat pannulla kullanruskeiksi. Ohuet rieskat kypsyvät nopeasti. Tarjoa heti voisulan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2733 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkkua hetkessä! Paista broilerinmaksoja pari minuuttia. Kastike syntyy samassa pannussa parmesaanista, kermasta ja pastan keitinvedestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + sulatus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen broilerinmaksapasta

Ainekset

300
g
broilerinmaksaa
400
g
pastaa
60
g
parmesaania
4
kokonaista mustapippuria
4
kokonaista viherpippuria
1
rkl
voita
2
timjaminoksaa
1
tl
suolaa
dl
pastan keitinlientä
1
dl
kermaa

Työvaiheet

  1. Anna pakastettujen maksojen sulaa huoneenlämmössä noin tunti, irrottele ne toisistaan ja valuta talouspaperilla.

  2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä). Raasta parmesaani.

  3. Rouhi pippurit morttelissa ja paahda kuivassa kuumassa pannussa noin minuutti. Kaada pippurit pois pannusta.

  4. Lisää voi ja timjaminoksat pannuun, ja paista broilerinmaksoja noin minuutti molemmin puolin. Mausta maksat suolalla kypsennyksen loppuvaiheessa. Maksat saavat jäädä kypsyysasteeltaan mediumiksi eli sisältä punertaviksi. Siirrä maksat pois pannusta.

  5. Valuta kypsä pasta ja ota talteen 1½ dl keitinvettä. Laita pasta takaisin kattilaan.

  6. Kaada talteen otettu pastan keitinvesi ja kerma pannuun ja kiehauta. Sekoita kastike, maksat, pippurit ja parmesaani pastan joukkoon. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Sirly Ylläsjärvi ja Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Muhevan lihaisa chiliresepti on peräisin lappilaisen keittiömestarin Sirly Ylläsjärven ja Heidi Seikkulan keittokirjasta Reseptejä ja elämyksiä – Lapin kahdeksan vuodenaikaa. Resepti on kirjailijoiden ystävän, Oscarin, herkulliseksi todettu bravuuriruoka. 

Vinkki! Mikäli käytät vain hirven jauhelihaa tai muuta vähärasvaista jauhelihaa, lisää aurinkokuivattujen tomaattien lientä ja/tai toinen säilyketomaattitölkki. Muuten pata voi kuivua liikaa. Myös porsaan jauheliha sopii pataan loistavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
3 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Oscarin chili

Ainekset

2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
tuoretta chiliä (tai oman maun mukaan)
150
g
aurinkokuivattuja tomaatteja
250
g
grillimakkaraa
200
g
savukylkeä
200
g
pepperonia
400
g
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
500
g
hirven jauhelihaa (myös muut lihat käyvät)
200
g
kidneypapuja
200
g
maissia
(Paistamiseen voita)
Päälle
tuoretta persiljaa
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi.

  2. Aloita pilkkomalla sipuli, valkosipuli, chili, ja aurinkokuivattu tomaatti yhteen astiaan sekä makkara, savukylki ja pepperoni toiseen. Silppua persilja erikseen.

  3. Kuullota ensimmäisenä paloitellut kasvikset (runsaassa voissa) valurautapadassa tai isossa kattilassa.

  4. Lisää joukkoon makkara, pepperoni, savukylki ja paista kaikkia vielä hetken aikaa. Kaada sekaan säilyketomaatit ja kiehauta.

  5. Sekoittele mukaan raaka jauheliha ja kiehauta. Lopuksi voit laittaa kattilaan valutetut pavut ja maissit. Aseta kansi päälle ja hauduta uunissa 3 tuntia. Voit halutessasi hauduttaa pataa yön yli myös miedommalla lämmöllä, 95 asteessa. Tai sitten ihan liedellä, jos sinulla ei ole käytössäsi uunia. Tarjoa ranskankerman ja persiljan kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Stifado on perinteinen kreikkalainen lihapata, jonka voi mainiosti valmistaa myös kasvisversiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen pata stifadon tapaan

Ainekset

350
g
vegekanaa tai seitania
4
sipulia
3
isoa valkosipulinkynttä
1–2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
500
g
tomaattimurskaa
dl
punaviiniä
1
kasvisliemikuutio
1
kanelitanko
3
kokonaista neilikkaa
3
laakerinlehteä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy padassa liedellä. Lisää savupaprikajauhe. Kuullota paprikaa, kunnes mausteinen tuoksu alkaa irrota. Lisää pataan vegekana, paista noin 5 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, kasvisliemikuutio, mausteet ja sipulit. Hauduttele hetki miedolla lämmöllä, kunnes sipuli alkaa pehmetä, ja siirrä pata sitten ilman kantta uuniin.

  4. Kypsennä uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Anna padan vetäytyä hetki ennen syömistä.

Kommentit (0)