Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3101 reseptiä.
Linkitetty 256 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Varhaiskaali pitää paahtamisesta. Pilko se broilerin seuraan, kypsennä uunissa ja mausta reilusti sitruunalla, persiljalla ja fenkolin lehdillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen kaali-broileripaistos

Ainekset

1
pkt (400 g)
maustamatonta broilerin sisäfilettä
1
varhaiskaali
1
fenkoli
2–4
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
pinjansiemeniä
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
sitruunan mehu
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi broilerinfileet talouspaperilla ja laita ne laakeaan uunivuokaan.
  2. Leikkaa kaali ja fenkoli 2–3 cm leveiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Lisää vihannekset, öljy, siemenet ja mausteet vuokaan broilerin joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Purista sitruunoista mehu pieneen kulhoon. Hienonna persilja ja sekoita se mehuun. Sekoita puolet sitruuna-persiljaseoksesta broilerivuokaan.
  4. Paista vuokaa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja kaalit ja fenkolit pehmenneet. Sekoita loppu sitruuna-persiljaseos ruokaan ja tarjoa heti. Koristele ruoka fenkolin vihreillä lehdillä.

Kommentit (2)

Eitsu

Tätä ollaan nyt juhannuksesta saakka tehty kerran pari kuussa ja aina vaan on yhtä hyvää! Kiitos!

Larla

Jätän fenkolin pois, sen maku ei sovi mun suuhun. Tämä on ihan herkkuruoka ja helppo tehdä korkeareunaisella uunipellillä myös isolle porukalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3101 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Klassisen maustepippurin sijaan silakkalaatikko saa makunsa sitruunasta ja dijoninsinapista. Purjo antaa mukavaa mehevyyttä kerrosten väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Ravintolatason silakkalaatikko

Ainekset

500
g
silakkafileitä
1
kg
perunoita
1
(noin 250 g)
purjo
3
rkl
voita
1
ruukku tilliä
½
sitruunan mehu
3
dl
kuohu- tai ruokakermaa
150
g
ranskankermaa
1
rkl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
½
dl
korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Kuivaa silakkafileet talouspaperilla. Poista halutessasi evät ja ruoto.

  2. Pese ja viipaloi perunat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuullota purjoa voissa pari minuuttia, kunnes se hieman pehmenee.

  3. Hienonna tilli. Purista sitruunan mehu kulhoon. Sekoita joukkoon kerma, ranskankerma, sinappi ja mausteet. Lisää purjo ja tilli.

  4. Voitele uunivuoka. Levitä perunaviipaleita vuoan pohjalle. Lisää silakkafileitä ja purjo-kermaseosta. Lisää sitten kerroksittain perunoita, silakkafileitä ja kermaseosta. Ripottele korppujauhot pinnalle.

  5. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna laatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Leivän päälle kuuluu muutakin kuin ylähuuli. Herkkupatongit täytetään kaikella ihanalla ja hyvää tekevällä. Tomaattisalsa, jogurttibroileri ja rapeat omenat ovat yllättävän toimiva yhdistelmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Brasilialaiset kanapatongit

Ainekset

4
tomaattia
1
limetin mehu ja kuoriraaste
½
punasipulia
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
oliiviöljyä
KANATÄYTE
300
g
(paistopisteen) valmista grillikanaa
3
rkl
turkkilaista jogurttia
3
rkl
majoneesia
1
dl
mustia oliiveja
3
rkl
rusinoita
LISÄKSI
1
omena
2
isoa maalaispatonkia tai 4 pientä esipaistettua

Työvaiheet

  1. Kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli joukkoon. Purista sekaan puolet limetin mehusta, lisää myös suola, pippuri ja öljy.

  2. Poista kanasta nahka ja suikaloi hienoksi. Sekoita joukkoon jogurtti, majoneesi ja limetin kuoriraaste. Valuta ja hienonna oliivit joukkoon, lisää sekaan myös rusinat.

  3. (Kuori ja) viipaloi omena ja lorauta loput limetin mehusta päälle.

  4. Täytä patongit tomaatti-punasipuliseoksella, kanatäytteellä ja omena- viipaleilla. Puolita tarjolle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Nyt ollaan perusasioiden äärellä. Mikään ei voita juustoista kiusausta, jossa juurekset, peruna ja poro ovat kimpassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 5 min
Vaikeustaso
Helppo

Poro-juureskiusaus

Ainekset

500
g
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
2
ps (à noin 200 g)
suikalejuureksia (pakaste)
POROTÄYTE
1
pieni purjo
100
g
kylmäsavuporoa (leikkeleinä)
½
tl
rouhittua mustapippuria
PAISTAMISEEN
voita
KASTIKE
1
pkt
kylmäsavuporosulatejuustoa (Koskenlaskija)
2
dl
kuohukermaa
8
kpl
kokonaisia katajanmarjoja
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Tee ensin kastike. Paloittele kylmäsavuporosulatejuusto kattilaan, lisää kuohukerma. Rouhi katajanmarjat morttelissa ja lisää kattilaan. Keitä kastiketta kasaan sillä aikaa, kun teet loput. Mausta lopussa mustapippurilla.

  3. Halkaise purjo pituussuunnassa, huuhdo ja hienonna. Suikaloi kylmäsavuporo. Sulata voi pannulla ja paista purjoa hetki, lisää kylmäsavuporo ja paista muutaman minuutin ajan. Mausta mustapippurilla.

  4. Voitele iso uunivuoka voilla. Sekoita pakastejuurekset ja peruna-sipulisekoitus, porotäyte ja kastike keskenään vuoassa. Ripottele päälle korppujauhoja ja kypsennä noin 20 minuuttia.

  5. Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen ja jatka vielä noin 30 minuuttia. Tarjoa kiusaus raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 142 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Uunissa pitkään hautuva juureslaatikko saa ihanasti makua appelsiinista ja sitruunasta. Viipaloi juurekset tasaisesti, jotta ne kypsyvät yhtä aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-punajuurigratiini

Ainekset

500
g
palsternakkaa
500
g
punajuurta
3
dl
kuohukermaa
150
g
ranskankermaa
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna (tai 2 tl kuivattua)
1
appelsiinin kuori
1
sitruunan kuori
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
(tuoretta rosmariinia)

Työvaiheet

  1. Kuori palsternakat ja punajuuret ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Laita voidellun uunivuoan pohjalle. 

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  3. Mittaa kerma ja ranskankerma kattilaan. Kuori ja purista tai raasta valkosipulinkynnet joukkoon. Hienonna rosmariinin lehdet kattilaan. Kiehauta seos. Siirrä liedeltä. Pese sitrukset ja raasta kuoret kermaseoksen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike juuresten päälle vuokaan.

  4. (Lado rosmariinin oksia päälle.) Peitä vuoka foliolla ja kypsennä noin 45 minuuttia. Ota folio pois ja jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)