
Näin teet itämaisittain maustetun paimenenpiiraan vegenä.
Paimenenpiiras itämaisittain
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista tahini-perunamuusi alla olevan ohjeen mukaan.
-
Liota soijarouhetta vedessä 5 min. Siivilöi.
-
Tee kastike. Kuori ja kuutioi sipuli, valkosipulinkynnet ja porkkana. Viipaloi sellerinvarret.
-
Kuumenna öljy pannussa, paista soijarouhetta kuumassa pannussa 2 minuuttia. Lisää soijakastike ja paprikajauhe.
-
Lisää sipuli, valkosipuli, porkkana ja sellerit pannuun. Sekoita joukkoon kuivat mausteet, liemikuutio ja vehnäjauho. Paista vielä 5 minuuttia.
-
Raasta appelsiinin keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää se tomaattipyreen ja hunajan kanssa kastikkeeseen. Lisää vesi ja anna kiehua kasaan noin 10 minuuttia.
-
Hienonna minttu ja lisää kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä kastike korkeareunaisen, uunivuoan pohjalle (vuoan vetoisuus 2–3 l). Levitä kastikkeen päälle tahini-perunamuusia. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä uunissa 20 minuuttia, kunnes pinta saa kullanruskean värin.
Tahini-perunamuusi
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 10–15 minuuttia.
-
Muhenna perunat keitinvesineen. Lisää tahini ja sitruunanmehu. Survo tai soseuta tasaiseksi muusiksi.
-
Käytä paimenenpiiraan päällä tai tarjoa lihapullien kanssa.
(20 min)
Korjaus avainsanastoon: Worsestershire-kastike ei ole vegaaninen ;) siinä on sardellia.
Hei, kiitos kommentistasi ja pahoittelut! Reseptin raaka-aineluetteloon on jostain lipsahtanut tuo kastike, vaikka se ei sinne kuulu. Ruoka onnistuu kyllä sen kanssa myös, mutta vegaaniseen ruokaan se ei tosiaan sovi. Nyt resepti on korjattu. T: Soppa365 toimitus