Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 609 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Välipalakaurakeksit valmistuvat kolmesta raaka-aineesta ilman lisättyä sokeria, voita ja vehnäjauhoja.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-kaurakeksit

Ainekset

2
banaania
2 ½
dl
kaurahiutaleita
3/4
dl
rusinoita tai kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

  1. Muussaa banaanit ja sekoita aineet keskenään.
  2. Tee taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille.
  3. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kommentit (1)

Maujukan
Seuraa 
Liittynyt15.3.2016

Banaani kaurakeksi kokeitavaksi

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 288 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Helposti syötävät maissiribsit vääntyvät hauskasti käyriksi uunin tai grillin kuumuudessa. Näiden syöminen onnistuu ilman sen suurempaa sotkua ja naaman tahriintumista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissiribsit

Ainekset

4
tuoretta maissintähkää
4
rkl
öljyä tai voita
2
tl
cajunmaustetta
1
tl
valkosipulijauhetta
1/2
tl
cayennepippuria
tuoretta persiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy tai voi sekä mausteet keskenään.
  2. Puolita maissintähkät. Leikkaa sen jälkeen puolikkaat pituussuunnassa puoliksi ja sitten vielä puoliksi.
  3. Sivele palat mausteöljyllä tai -voilla. Kypsennä grillissä tai 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Viimeistele maissiribsit tuoreella hienonnetulla persiljalla.

Vinkki Voit käyttää myös esikeitettyä maissia, mutta se ei taivu käyräksi, toisin kuin tuoreet maissit. Taipumista voit edesauttaa kypsentämällä maissit uunissa kova sisus ylöspäin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Riisiviinietikalla kirpsakoidut herneet sopivat lisukkeeksi kalalle, niillä voi korvata edamamepavut erilaisissa kulhoruoissa ja saattaa annos huveta parempiin suihin sellaisenaankin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 alkupala-annosta
Valmistusaika
10 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pikkelöidyt palkoherneet

Ainekset

l
herneenpalkoja
¾
dl
miriniä
½
dl
vettä
2
rkl
riisiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Riivi herneet paloista kulhoon.

  2. Kuumenna mirin, vesi ja riisiviinietikka kattilassa höyryävän kuumaksi. Kaada kuuma liemi herneiden päälle. Siirrä kulho peitettynä jääkaappiin heti, kun liemi on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Anna herneiden pikkelöityä vähintään 1 tunti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Ina Niiniketo KUVA Ninna Lindström

Thaimaalaisittain vihreällä currylla maustettu keitto maistuu niillekin, jotka yleensä ohittavat kesäkeiton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreäcurry-kesäkeitto

Ainekset

500
g
varhaisperunoita
8
naattiporkkanaa
1
kukkakaali
3
kesäsipulia
3–4
dl
herneenpalkoja (n. 1 dl herneitä)
1
rkl
kookosöljyä
1
rkl
vihreää currytahnaa
6
dl
vettä
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
2
limetin mehu
1
tl
suolaa
1
ruukku korianteria
1
ruukku thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Pese ja puolita perunat. Pese myös porkkanat , kuori ne halutessasi ja leikkaa 4–6 osaan. Irrottele kukkakaali kukinnoiksi ja paloittele varsi. Leikkaa sipulit varsineen viipaleiksi. Riivi herneet.

  2. Kuumenna kookosöljy kattilassa. Kuullota sipuleita ja currytahnaa öljyssä muutama minuutti.

  3. Lisää vesi ja kookosmaito ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää perunat ja keitä ne puolikypsiksi, noin 10 minuuttia. Lisää porkkanat ja kukkakaali ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Lisää lopuksi herneet.

  4. Purista limeteistä mehu ja lisää se keittoon. Mausta suolalla. Hienonna yrtit ja lisää ne keiton pinnalle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 115 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuohkeaksi vatkattu feta on ollut hitti jo jonkin aikaa. Samalla tekniikalla voi valmistaa muitakin juustoisia dippejä. Erityisen hyvin vatkattavaksi sopii vuohenjuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vatkattu vuohenjuustodippi

Ainekset

PÄÄLLYS
6
viipaletta
pekonia
1
pieni salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
100
g
pehmeitä, kivettömiä taateleita
1
tl
punaviinietikkaa
TAHNA
400
g
pehmeää vuohenjuustoa
3
rkl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sitruunanmehua
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuutioi pekoni. Paista pannulla. Laita talouspaperin päälle valumaan.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli. Paista se pannulla öljytilkassa kypsäksi. Kuutioi taatelit ja lisää ne pannulle. Paista sekoitellen noin minuutti.
  3. Tee tahna. Murustele vuohenjuusto tehosekoittimen kulhoon. Lisää jogurtti, hunaja, öljy ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi, kuohkeaksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa enemmän öljyä tai tilkka vettä. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja pippurilla.
  4. Laita tahna tarjoilukulhoon. Nosta päälle pekonia ja taateli-sipuliseosta.

Vinkki Viimeisen silauksen dipille antaa vihreä dukkah, joka on seesaminsiemenistä ja pähkinöistä tehty mausteseos.

Kommentit (0)