Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen

Omenaviipaleet taipuvat ruusuksi tämän hurmaavan juustokakun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omenajuustokakku

Ainekset

100
g
voita
3 ½
dl
kaurahiutaleita
½
dl
sokeria
2
rkl
perunajauhoja
Täyte
2
pkt
maustamatonta tuorejuustoa (400 g)
1
prk
ranskankermaa (125 g, ei kevyttä)
3
munaa
1
dl
sokeria
1
tl
jauhettua kardemummaa
1
dl
puolukkasurvosta
Koristeet
4-5
isoa punaista omenaa
1
l
vettä
3/4
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja perunajauhot. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, reunoiltaan voidellun irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
  2. Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, munat, sokeri ja kardemumma sekaisin. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Ripottele puolukkasurvos pieniksi nokareiksi juustoseokseen.
  3. Jatka juustokakun paistamista 45 minuuttia uunin alatasolla.
  4. Huuhdo omenat mutta älä kuori niitä. Viipaloi omenat aivan ohuiksi, puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Poista kota. Keitä viipaleita sokerivedessä noin minuutti. Nosta siivut valumaan lävikköön.
  5. Kieputa ruusut: tee ruusun sisäosan pieni nuppu rullaamalla yksi omenaviipale. Kääri nupun ympärille lisää viipaleita terälehdiksi. Laita valmiit ruusut odottamaan leikkuulaudalle.
  6. Ota kakku uunista ja nostele ruusuja kauttaaltaan kakun pinnalle. Paista kakkua vielä 10 minuuttia.
  7. Anna kakun jähmettyä vuoassa ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään.
  8. Irrota vuoan reuna, auta tarvittaessa veitsellä. Valuta halutessasi pinnalle hieman juoksevaa hunajaa.

Vinkki! Pyörittele ruusut jo ennen juustokakun valmistusta. Kun kakku on paistunut 45 minuuttia, ruusujen on oltava valmiita koristelua varten.

Kommentit (2)

Linda Salminen
Seuraa 
Liittynyt15.6.2015

Moikka! Näyttääpä kauniilta. Onko täytteeseen tuleva puolukkasurvos sokeroitua?

Paula Tanninen
Seuraa 
Liittynyt16.10.2014

En kyllä ymmärrä miten tuon täytteen määrän saa sopimaan 20 cm vuokaan, kun jäi puolet yli... Kannattaa ehkä puolittaa täytteen määrä jos käyttää kyseisen kokoista irtopohjavuokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ajankohtaisimmat croissantit ovat nyt raidallisia. Voitaikinan ja tumman suklaan liitto keikkuu makean ja suolaisen rajamaastossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
20 min + sulattaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Minisuklaacroissantit

Ainekset

1
pkt (500 g)
esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
50
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)

Työvaiheet

  1. Ota voitaikina huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen leipomista.

  2. Sekoita pehmeä voi ja kaakaojauhe.

  3. Kauli voitaikina noin puolta ohuemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä voi-kaakaojauheseos ohueksi kerrokseksi levylle. Leikkaa levy pitkittäin puoliksi taikinapyörällä. Leikkaa puolikkaat pieniksi kolmioiksi. Yhdestä puolikkaasta levystä tulee 9 kolmiota.

  4. Laita jokaisen kolmion leveään päähän pieni pala suklaata. Rullaa kolmiot sarviksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Pariisilaiskahviloissa sitruunatortut tehdään nyt huikean korkeiksi. Sitruunan tilalla täytteessä toimii myös kotimainen kirpakka tyrni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tyrni-marenkitorttu

Ainekset

100
g
voita huoneenlämpöisenä
½
dl
sokeria
2
keltuaista
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
3
keltuaista
2
dl
sokeroimatonta tyrnimehua
1
dl
sokeria
2
rkl
perunajauhoja
½
dl
sitruunamehua
25
g
voita
MARENKI
5
valkuaista
2
dl
tomusokeria
LISÄKSI
voita vuokaan

Työvaiheet

  1. Aloita täytteestä. Erottele keltuaiset kattilaan (säästä valkuaiset marenkia varten). Lisää kattilaan tyrnimehu, sokeri ja perunajauhot. Purista joukkoon sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Anna jäähtyä taikinan valmistuksen ajan.

  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen koko ajan vatkaten. Laita valkuaiset muiden valkuaisten joukkoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

  3. Voitele piirasvuoka (Ø noin 22–25 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja levitä täyte pohjalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.

  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lusikoi marenki korkeaksi pyramidiksi piirakan päälle. Ruskista marengin pinta kauttaaltaan joko keittiökäyttöön tarkoitetulla kaasupolttimella eli tohottimella tai käyttämällä piirakkaa noin minuutin ajan uunin grillivastusten alla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ruskistettu voi ja manteli ovat financierin tärkeimmät ainek­set. Vadelman raikkaus sopii ranskalaisleivokseen ja värjää sen kauniin roosan väriseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 20 kpl
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelmafinancier

Ainekset

150
g
voita
3
dl
sokeria
5
valkuaista
2
dl
mantelijauhoja
3
dl
vehnäjauhoja
dl
vadelmasosetta (n. 2 dl pakastevadelmia sulatettuna)
LISÄKSI
2
rkl
tomusokeria
1
rkl
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Vuoraa noin 30 cm x 20 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla.

  2. Sulata voi pannulla ja jatka kuumentamista keskilämmöllä, kunnes voi ruskistuu ja tuoksuu pähkinäisen paahteiselta. Tähän menee noin 8–10 minuuttia. Anna ruskistetun voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.

  4. Yhdistä mantelijauhe ja vehnäjauhot. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella (siemeniä ei tarvitse poistaa). Kääntele ruskistettu voi, jauhoseos ja vadelmasose valkuais-sokerivaahtoon. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta veitsellä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  5. Leikkaa jäähtynyt financier pieniksi harkoiksi ja siivilöi tomusokeria päälle. Ripottele koristeeksi kuivattua vadelmaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Raikkaimmat leivontarendit tulevat nyt Japanista ja Pariisista. Suolainen ja uma­minen miso on loistava pari makealle banaanille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
15 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Miso-banaanileipä

Ainekset

3
kypsää banaania
1
dl
cashewpähkinöitä
75
g
voita
50
g (3 rkl)
misotahnaa
1
dl
siirappia
2
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kanelia
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
PINNALLE
2
pientä banaania
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
tl
misoa
2
rkl
tummaa siirappia
LISÄKSI
voita ja korppujauhoja vuokaan

Työvaiheet

  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø noin 24 cm).

  2. Muussaa banaanit haarukalla. Rouhi pähkinät muutamaan osaan veitsellä. Sulata voi ja sekoita joukkoon miso, siirappi ja munat. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan pähkinöiden ja banaanisoseen kanssa. Kaada taikina vuokaan.

  3. Leikkaa pinnalle tulevat banaanit pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne taikinan pinnalle kehän muotoon. Ripottele siemenet päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 t. Anna jäähtyä hetki ennen irrottamista.

  4. Sekoita miso ja siirappi pienessä kulhossa. Irrota miso-banaanileipä tarjoiluvadille ja lusikoi misosiirappi pinnalle.

Kommentit (0)