Omenaviipaleet taipuvat ruusuksi tämän hurmaavan juustokakun päälle.
Omenajuustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja perunajauhot. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, reunoiltaan voidellun irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
- Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, munat, sokeri ja kardemumma sekaisin. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Ripottele puolukkasurvos pieniksi nokareiksi juustoseokseen.
- Jatka juustokakun paistamista 45 minuuttia uunin alatasolla.
- Huuhdo omenat mutta älä kuori niitä. Viipaloi omenat aivan ohuiksi, puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Poista kota. Keitä viipaleita sokerivedessä noin minuutti. Nosta siivut valumaan lävikköön.
- Kieputa ruusut: tee ruusun sisäosan pieni nuppu rullaamalla yksi omenaviipale. Kääri nupun ympärille lisää viipaleita terälehdiksi. Laita valmiit ruusut odottamaan leikkuulaudalle.
- Ota kakku uunista ja nostele ruusuja kauttaaltaan kakun pinnalle. Paista kakkua vielä 10 minuuttia.
- Anna kakun jähmettyä vuoassa ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään.
- Irrota vuoan reuna, auta tarvittaessa veitsellä. Valuta halutessasi pinnalle hieman juoksevaa hunajaa.
Vinkki! Pyörittele ruusut jo ennen juustokakun valmistusta. Kun kakku on paistunut 45 minuuttia, ruusujen on oltava valmiita koristelua varten.
Moikka! Näyttääpä kauniilta. Onko täytteeseen tuleva puolukkasurvos sokeroitua?
En kyllä ymmärrä miten tuon täytteen määrän saa sopimaan 20 cm vuokaan, kun jäi puolet yli... Kannattaa ehkä puolittaa täytteen määrä jos käyttää kyseisen kokoista irtopohjavuokaa.