Näiden vappumunkkien sydän on silkkaa kinuskia.
Kinuskimunkit
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen eli 37-asteiseen maitoon. Lisää sokeri ja suola. Alusta joukkoon vehnäjauhot.
- Lisää pehmeä voi alustamisen loppuvaiheessa. Munkkitaikina saa jäädä löysemmäksi kuin normaali pullataikina. Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi noin puoli tuntia leivinliinan alla.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä taikinasta pikkupullia. Laita pullat pellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Kohota pullat kaksinkertaiseksi.
- Tee tässä välissä kinuskitäyte. Laita kattilaan kerma, fariinisokeria ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes seos sakenee. Sekoita välillä. Jäähdytä.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Jos leipä tummuu 1–2 minuutissa, öljy on sopivaa. Pidä kantta aina lähettyvillä ylikuumenemisen varalta.
- Laske reikäkauhan avulla muutama pulla kerrallaan kuumaan öljyyn. Paista noin kaksi minuuttia per puoli ja käännä.
- Nosta valmiit munkit talouspaperin päälle valumaan. Pyöritä kuumat munkit sokerissa.
- Annostele täyte pursotinpussiin, jossa on pitkänomainen pursotusterä, hillotylla. Paina tylla puoleenväliin munkkia ja pursota sisään vähän täytettä.
Tästähän puuttuu maidon määrä.
Pahoittelemme! Maito on jäänyt reseptistä vahingossa pois. Nyt se on lisätty ja maitoa tulee siis 1/2 litraa. Yst. terveisin, Soppa365-toimitus
5 dl maitoa vaikuttaa sopivalta 14-15 dl vehnäjauhomäärään...
itse vähentäisin sokeria ja lisäisin 2 tl kardemummaa ehkä ripaus sahramia, voin määrää lisäisin, mutta makuasioista ei voi kiistellä, ainoastaan järjestää peräkkäinjuoksukisan wapun kunniaksi...