Me Naiset on lisännyt 1220 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Maukas syyspiirakka yhdistää omenaa ja sieniä. Lihanystävät paistavat sienipiiraan lisätäytteeksi kinkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-omenapiirakka

Ainekset

Pohja
dl
ruisjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
tuoretta timjamia (tai ½ tl kuivattua)
½
tl
suolaa
125
g
voita
½
dl
kylmää vettä
Täyte
1
l
metsäsieniä (esimerkiksi kantarelleja ja mustatorvisieniä)
1
pieni purjo
1
omena
2
rkl
öljyä
2
rkl
tuoretta rakuunaa (tai 1 tl kuivattua)
1
prk
(200 g) ranskankermaa
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Valmista ensin pohja. Sekoita jauhot ja mausteet huoneenlämpöiseen voihin. Lisää joukkoon kylmä vesi ja vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirasvuokaan (Ø 25 cm) ja esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  3. Puhdista ja pilko sienet. Viipaloi ja huuhtele purjo. Kuutioi omena. Kuumenna öljy pannulla. Paista sieniä pannulla niin, että niistä irtoava neste keittyy kasaan. Lisää pannulle purjot ja paista 5 minuuttia. Lisää joukkoon omenakuutiot ja paista 2 minuuttia. Kumoa paistos kulhoon ja sekoita joukkoon rakuuna, ranskankerma ja kananmuna.
  4. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle. Kypsennä piirakkaa uunissa 35–40 minuuttia.

Kommentit (1)

Mirjami
Seuraa 
Liittynyt5.9.2016

Onko pohjan jauhomäärä oikea, täytteen suola? Mausteet?
Meiltä jäi syömättä, hyvät sienet meni hukkaan.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2324 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Ihanan mureat, tuoreella rosmariinilla maustetut juustokeksit maistuvat viinilasillisen, juustojen ja hillojen seurana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 16 kpl
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Ruotsalaiset juustokeksit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
100
g
Västerbotten-juustoa
1
rkl
hienonnettua tuoretta rosmariinia
n. 125
g
kylmää voita
½
dl
kylmää vettä
1
kananmuna
(seesaminsiemeniä)

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Raasta juusto ja leikkaa rosmariini mahdollisimman hienoksi. Lisää ne jauhoseokseen. Kuutioi kylmä voi joukkoon ja nypi seos murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina levyksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 3 mm:n paksuiseksi. Ota levystä muotilla keksejä. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Voitele munalla ja ripottele halutessasi siemeniä pinnalle.

  3. Paista uunissa noin 12 minuuttia. Älä paista liikaa, ettei kekseistä tule kuivia. Anna jäähtyä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2324 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Okonomiyaki-tyyppiseen japanilaiseen munakkaaseen saa kivasti uppoamaan myös juureksia. Saat annoksesta kaksi isompaa tai monta pientä munakaslettua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-okonomiyaki

Ainekset

2
isoa porkkanaa
4
cm:n pala
inkivääriä
6
kananmunaa
½
tl
suolaa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
miriniä (tai viinietikkaa ja 1 tl sokeria)
LISÄKSI
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2–3
rkl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Pese porkkanat ja inkivääri hyvin. Raasta ne kuorineen ja sekoita raasteet keskenään. Hienonna ruohosipuli esimerkiksi saksilla.

  2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita suola, soijakastike ja mirin joukkoon.

  3. Kuumenna paistinpannu. Laita puolet porkkana-inkivääriraasteesta kuumaan pannuun ja anna kypsyä hetki, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Lisää puolet munaseoksesta pannuun ja liikuttele seosta esimerkiksi lastalla, kunnes kananmuna alkaa hyytyä. Levitä seos sitten tasaisesti pannuun ja anna kypsyä sekoittamatta, kunnes munakas on täysin hyytynyt. Käännä munakas ja ruskista toinen puoli. Siirrä munakas lautaselle ja paista toinen munakas samaan tapaan.

  4. Viimeistele munakkaat majoneesilla ja ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1220 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Superhelppo tomaattikeitto valmistuu paseeratusta tomaatista vartissa. Aurinkokuivatut tomaatit ja chilillä maustettu kaurakerma antavat sopalle muhkean ja täyteläisen maun. Jos valitset vegaaniset höysteet, keitto on vegaaninen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kahden tomaatin keitto

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
8
aurinkokuivattua tomaattia
2
tlk (à 400 g)
paseerattua tomaattia
2
prk (4 dl)
chilillä maustettua kaurakermaa (Planti)
4
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
kuivattua timjamia
½
tl
sokeria
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Mittaa kaikki ainekset mustapippuria lukuun ottamatta kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta lopuksi mustapippurilla.

  2. Tarjoa esimerkiksi fetan, vuohenjuuston tai vegejuustokuutioiden ja paahdettujen siementen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2324 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Sami Repo

Tämä alkupala on ihanan helppo tehdä: revi mozzarella ranskankerman joukkoon, laita päälle herukoita ja viimeistele oliiviöljyllä ja itse tehdyllä kuusisuolalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kotiburrata, herukat ja kuusisuola

Ainekset

200
g
buffalomozzarellaa
½
dl
ranskankermaa
1
tl
valkoviinietikkaa
1
dl
herukoita
1
tl
oliiviöljyä
Kuusisuola
1
dl
kuusenneulasia
1
dl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kuusisuola. Irrota neulaset oksista. Hienonna neulasia ja suolaa tehosekoittimessa 1 minuutti, kunnes suola on värjääntynyt vihreäksi.

  2. Revi mozzarella suikaleiksi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma ja etikka. Laita juustoseos lautaselle, lisää herukat ja ripottele päälle oliiviöljy ja kuusisuolaa. Laita loppu kuusisuola kannelliseen rasiaan ja käytä mausteena. Suola säilyy kuukausia.

Vinkki Jos saat burrata-juustoa, korvaa mozzarella ja ranskankerma sillä.

Kommentit (0)