Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2191 reseptiä.
Linkitetty 123 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Manteli-kvinoapihvien täyteläisen maun salaisuus on manteli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Manteli-kvinoapihvit

Ainekset

1 1/2
dl
kvinoaa
1/2
tl
suolaa
5
dl
vettä
100
g
fetajuustoa
1
dl
mantelijauhetta
100
g
salaattipinaattia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
sitruunanmehua
Lisäksi
200
g
vihreitä papuja
100
g
salaattipinaattia
50
g
sulatettuja pakasteherneitä
ripaus suolaa
Paistamiseen
öljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin lisukkeena tarjottava herne-guacamole valmiiksi (ks. ohje alhaalla).
  2. Tee pihvit. Huuhtele kvinoa runsaalla kylmällä vedellä siivilässä. Keitä suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi, noin 10–12 minuuttia. Valuta kypsästä kvinoasta ylimääräinen vesi pois.
  3. Murustele feta kulhoon. Sekoita joukkoon kvinoa ja mantelijauhe.
  4. Laita pinaatti, kuoritut valkosipulinkynnet ja öljy sauvasekoittimen kulhoon. Pyöräytä tasaiseksi soseeksi. Lisää sose kvinoa-feta-seokseen. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se sitruunamehun kanssa pihvitaikinaan.
  5. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin 12 pullaa ja litistä ne kevyesti. Paista öljyssä keskilämmöllä noin 3–4 minuuttia molemmin puolin.
  6. Pihvien paistuessa ryöppää pavut nopeasti kiehuvassa vedessä, 1–2 minuuttia. Laita pavut siivilään valumaan. Kun pihvit on paistettu, nosta paistinpannussa lämpöä ja paista papuja, pinaattia ja herneitä 1–2 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa.
  7. Tarjoa lisukkeena kasviksia ja pehmeää avokado-hernetahnaa (ks. ohje alhaalla).

Herne-guacamole

Ainekset

1
kypsä avokado
150
g
pakasteherneitä sulatettuna
2
rkl
sitruunamehua
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori avokado ja poista kivi.
  2. Soseuta avokado ja herneet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Mausta sitruunamehulla ja ripauksella suolaa.

(4 annosta, 5 min)

Kommentit (3)

KatriS
Seuraa 
Liittynyt27.8.2016

No nyt on sen näköinen vegeruoka, että minkäkin voisin kokeilla! Mutta millä voisi korvata mantelijauhon?

KatriS

Ilona Kämäräinen
Seuraa 
Liittynyt15.3.2015

Tuli tosi hyviä! Ens kerralla laitan ehkä yhden kananmunan taikinan joukkoon, että pysyisi pihvit paremmin kasassa... :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pidä banaaneja aina pakkasessa, jotta pääset surauttamaan nopeasti tämän herkkupehmiksen välipalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-banaanipehmis

Ainekset

1
prk
maidotonta mustikkarahkaa (Alpro)
200
g
pakastemustikoita
2
banaania pilkottuna ja pakastettuna
1
dl
soijamaitoa
LISÄKSI
esim. marjajauhetta, kuivattuja marjoja, granolaa, tuoreita marjoja, manteleita tai pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita tehosekoittimeen rahka, mustikat, jäiset banaanit ja soijamaito. Anna käydä tasaiseksi. Lusikoi pehmis saman tien tarjoilukulhoihin tai laita hetkeksi pakastimeen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2191 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Tästä salaatista löytyy voikukkaa kahdella tavalla! Voikukan luonteikkaat lehdet silputaan salaattiin ja kirpeät kukat paistetaan tempurataikinan suojaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + voikukkatempurat 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Voikukkasalaatti

Ainekset

200
g
varhaiskaalia
½
tl
suolaa
10
voikukanlehteä
2
kiiviä
1
ruukku
vesikrassia
1
ruukku
rucolaa
½
ruukkua
tilliä
Kastike
½
dl
rypsiöljyä
4
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
kokojyväsinappia
2
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
20
voikukkatempuraa (ks. ohje alempaa)

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaalit ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kulhoon. Lisää suola ja puristele kaali käsin pehmeämmäksi.
  2. Huuhtele voikukanlehdet, poista keskiruoti ja hienonna lehdet. Kuori ja viipaloi kiivit. Irrota yrttien lehdet. Lisää salaatin aineet kaalin joukkoon.
  3. Yhdistä kulhossa kastikkeen aineet ja sekoita ne salaattiin. Jaa salaatti lautasille ja lisää voikukkatempurat juuri ennen tarjoilua.

Voikukkatempura

Ainekset

20
voikukan kukintoa
1
kananmuna
2
dl
maitoa
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
maissijauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
cayennepippuria
Lisäksi
dl
ruokaöljyä

Työvaiheet

  1. Ravistele kukat puhtaaksi, älä huuhtele.
  2. Vatkaa kananmunan rakenne kulhossa. Sekoita maito, jauhot, leivinjauhe ja mausteet joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Jos sinulla ei ole mittaria, kokeile öljyn lämpötilaa pienellä taikinanokareella. Jos öljy alkaa heti poreilla taikinanokareen ympärillä, öljy on tarpeeksi kuumaa.
  4. Dippaa kukinnot taikinassa ja valuta ylimääräinen taikina pois. Paista noin viisi kukintoa kerrallaan kuumassa öljyssä kullanruskeiksi. Valuta talouspaperilla ja tarjoa heti esimerkiksi salaatissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2191 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tacoissa piilee kaksi mehevää makuyllätystä: teriyakiselleri ja jalapeno-kaalisalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtöselleritacot

Ainekset

½
juuriselleri (1 l raastettuna)
4
rkl
öljyä
1
dl
teriyakikastiketta
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
savupaprikajauhetta
(1–2
rkl
vettä)
1
tl
suolaa
1
tl
tabascoa
LISÄKSI
8
pientä rieskaa
1
avokado
1
ruukku
lehtisalaattia
1
ruukku
korianteria
1
prk (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin jalapeno-punakaalisalaatti (ohje alla).

  2. Kuori selleri ja raasta se isolla terällä. Paista raastetta öljyssä isossa pannussa, kunnes se kuivuu, ruskistuu ja karamellisoituu, noin 10 minuuttia. Lisää teriyaki, tomaattipyree ja paprikajauhe ja jatka paistamista 10–15 minuuttia. Jos paistos tuntuu kuivalta tai tarttuu pannuun, lisää vähän vettä. Mausta suolalla ja tabascolla.

  3. Halkaise avokadot, poista kivi ja kuori, viipaloi hedelmä. Lämmitä rieskat ja täytä ne nyhtösellerillä, kaalisalaatilla, avokadolla, salaatinlehdillä ja korianterilla. Viimeistele ranskankermalla.

Jalapeno-punakaalisalaatti

Ainekset

¼
punakaali
1
punasipuli
2
rkl
jalapenoa hienonnettuna (säilyke)
2
limetin mehu
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali ja sipuli. Hienonna jalapenot.

  2. Purista limetit kulhoon. Lisää sokeri, suola ja kaali. Puristele hetki, jotta kaali pehmenee ja maut sekoittuvat.

  3. Sekoita sipuli ja jalapenot salaattiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Intialainen peruna-hernesalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteitä perunoita
½
dl
+ noin ¼ dl oliiviöljyä
2
tl
kurkumaa
1
tl
jeeraa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
punasipuli
200
g
pakasteherneitä
½
sitruunan mehu
½
ruukkua
minttua
½
ruukkua
lehtipersijaa
1
rkl
(mustia) seesaminsiemeniä
1
rkl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Harjaa perunat puhtaiksi ja puolita ne. Keitä suolalla maustetussa vedessä puolikypsäksi, noin 8 minuuttia. Valuta ja levitä leivinpaperin päälle uunipelille. Murskaa hieman haarukalla.

  2. Sekoita ½ dl öljyä ja mausteet keskenään ja kääntele perunoihin. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita.

  3. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita punasipuli, herneet ja sitruunan mehu keskenään. Hienonna yrtit joukkoon. Lorauta joukkoon vielä noin ¼ dl öljyä.

  4. Paahda siemenet kuivalla kuumalla pannulla. Kääntele kaikki ainekset keskenään.

Kommentit (0)