Manteli-kvinoapihvien täyteläisen maun salaisuus on manteli.
Manteli-kvinoapihvit
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin lisukkeena tarjottava herne-guacamole valmiiksi (ks. ohje alhaalla).
- Tee pihvit. Huuhtele kvinoa runsaalla kylmällä vedellä siivilässä. Keitä suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi, noin 10–12 minuuttia. Valuta kypsästä kvinoasta ylimääräinen vesi pois.
- Murustele feta kulhoon. Sekoita joukkoon kvinoa ja mantelijauhe.
- Laita pinaatti, kuoritut valkosipulinkynnet ja öljy sauvasekoittimen kulhoon. Pyöräytä tasaiseksi soseeksi. Lisää sose kvinoa-feta-seokseen. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se sitruunamehun kanssa pihvitaikinaan.
- Muotoile taikinasta kostutetuin käsin 12 pullaa ja litistä ne kevyesti. Paista öljyssä keskilämmöllä noin 3–4 minuuttia molemmin puolin.
- Pihvien paistuessa ryöppää pavut nopeasti kiehuvassa vedessä, 1–2 minuuttia. Laita pavut siivilään valumaan. Kun pihvit on paistettu, nosta paistinpannussa lämpöä ja paista papuja, pinaattia ja herneitä 1–2 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa.
- Tarjoa lisukkeena kasviksia ja pehmeää avokado-hernetahnaa (ks. ohje alhaalla).
Herne-guacamole
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori avokado ja poista kivi.
- Soseuta avokado ja herneet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Mausta sitruunamehulla ja ripauksella suolaa.
(4 annosta, 5 min)
No nyt on sen näköinen vegeruoka, että minkäkin voisin kokeilla! Mutta millä voisi korvata mantelijauhon?
KatriS
Hei, tässä on toinen ohje kvinoapihveihin, joissa ei ole mantelijauhoa: http://www.soppa365.fi/resepti/34079/porkkana-kvinoapihvit-pitaleivaen-v...
terveisin, Soppa365 toimitus
Tuli tosi hyviä! Ens kerralla laitan ehkä yhden kananmunan taikinan joukkoon, että pysyisi pihvit paremmin kasassa... :)