Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2050 reseptiä.
Linkitetty 227 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen

Mozzarella ja parmesaani mehevöittävät vihreän galette-piirakan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vihreä mozzarellagalette

Ainekset

Taikina
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
100
g
voita
50
g
parmesaanijuustoa
2
rkl
basilikaa hienonnettuna
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
300
g
lehtipinaattia
1
sipuli
2-3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
3/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
250 g
mozzarellaa
1/2
dl
pinjansiemeniä
1/2
dl
basilikanlehtiä
1/2
dl
rucolaa
1/2
dl
parmesaanilastuja
Voiteluun
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot ja suola. Lisää kuutioitu voi ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Hienonna basilika. Sekoita parmesaaniraaste ja basilika muruseokseen. Lisää taikinaan vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
  2. Huuhdo ja valuta pinaatti. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää sipulit. Kuullota muutama minuutti. Lisää pinaatti ja paista muutamia minuutteja, kunnes neste on haihtunut pannusta ja pinaatti on pehmeää. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä ainekset pannusta sivuun jäähtymään.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  4. Kauli taikina isoksi pyöreäksi levyksi (Ø 35–40 cm) leivinpaperin päälle. Vedä taikina leivinpapereineen uunipellille.
  5. Lusikoi pinaattipaistos taikinanlevyn keskelle siten, että reunoille jää noin 4 cm tyhjää. Revi päälle mozzarella. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Ripottele täytteeseen pinjansiemenet.
  6. Voitele piirakan reunat kananmunalla.
  7. Paista piirakkaa uunin keski-tasossa noin 25 minuuttia, kunnes se on kauniin kullanruskea.
  8. Koristele piirakka basilikan- ja rucolanlehdillä ja parmesaanilas-tuilla. Tarjoa lämpimänä.

Vinkki Voit paahtaa galetten päälle tertun kirsikkatomaatteja samalla, kun paistat piirakan. Laita tomaatit vuokaan, valuta päälle oliiviöljyä ja paista 200-asteessa 10 minuuttia.

Kommentit (2)

Hamipa
Seuraa 
Liittynyt13.10.2014

300g pinaattia? Kuulostaa paljolta. Teimme vähemmällä, ja hyvää oli. Suolaakin vähennettiin ja silti oli suolaisuudessaan ylärajoilla. Mutta niin maukasta, että!

Makustelija
Seuraa 
Liittynyt5.10.2016

Laitoin pinaattia kaksi pussia eli yht. 150 g ja riitti mainiosti. Maku oli kohdillaan.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2050 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Mehevästä ja miedonmakuisesta kyssäkaalista syntyy ihana soppa, joka sopii niin alkuruuaksi kuin pieneksi lounaaksi. Peruna suurustaa keiton samettisen pehmeäksi. Vastavoimaa lempeydelle antavat kirveli ja caviart. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kyssäkaali-juustokeitto

Ainekset

3
kyssäkaalia (750 g)
2
jauhoista perunaa (250 g)
1
sipuli
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
dl
kuohukermaa
150
g
goudajuustoa
(1/2 tl suolaa)
Lisäksi
1/2
ruukkua
kirveliä
1
dl
caviartia tai mätiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi kyssäkaalit ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kyssäkaalit, perunat, vesi ja liemikuutio. Keitä keskilämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
  3. Soseuta keitto sileäksi ja sekoita kerma joukkoon. Raasta juusto ja lisää keittoon. Lämmitä keittoa koko ajan sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Mausta tarvittaessa suolalla.
  4. Koristele keitto kirvelillä ja caviartilla tai mädillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Klassisessa kantarellipiirakassa on murea pohja ja mehevän juustoinen täyte. Piirakka on ihanimmillaan hetken jäähtyneenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellipiirakka

Ainekset

Pohja
125
g
kylmää voita
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl (40 g)
parmesaania raastettuna
2
rkl
vettä
Täyte
1
l
kantarelleja
1–2
rkl
tuoretta rosmariinia tai timjamia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
150
g
juustoraastetta (esim. gruyère)
2
rkl
voita
3
munaa
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Murenna voi ja jauhot hiekkamaiseksi muruksi. Raasta parmesaani ja lisää se jauhoseoksen joukkoon. Mittaa joukkoon vesi. Sekoita taikina nopeasti, älä vaivaa.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm:n) pohjalle ja reunoille. Jos käytät irtopohjaista piirasvuokaa, leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperipala ja painele taikina sen päälle. Rypistä toinen leivinpaperi, avaa se ja paina kevyesti taikinan päälle vuokaan. Laita pohja jääkaappiin 10 minuutiksi.
  3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pistele pohja leivinpaperin läpi haarukalla, jätä leivinpaperi pohjan päälle ja esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  4. Puhdista sienet ja leikkaa ne muutamaan osaan, pienet sienet voit jättää kokonaisiksi. Hienonna yrtit. Raasta juusto.
  5. Paista sieniä voissa kuumalla pannulla 5 minuuttia. Sekoita munat, kerma, juustoraaste ja mausteet keskenään. Sekoita joukkoon kantarellit.
  6. Kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle.
  7. Paista uunin alatasolla 30–35 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2050 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Paras sienirisotto tehdään itse keiteltyyn sieniliemeen. Mustatorvisienten hienous saa kiehtovan kaverin sikurirouskusta, jota ripautetaan risottoon lisämausteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + liemi 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustatorvisienirisotto

Ainekset

1
l (n. 400 g)
mustatorvisieniä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
(1 rkl kuivattuja tai ½ l tuoreita sikurirouskuja)
3
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
8–10
dl
sienilientä
1
dl
tuoretta kirveliä
50
g
voita
2
dl
mascarponejuustoa
Sieniliemi
1
sipuli
1
rkl
öljyä
l
vettä
1
dl
kuivattuja sieniä
(esim. suppilovahveroita tai tatteja)

Työvaiheet

  1. Keitä ensin sieniliemi. Lohko sipuli kuorineen neljään osaan. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa 5 minuuttia. Lisää vesi ja kuivatut sienet. Keitä miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Siivilöi.
  2. Puhdista ja hienonna sienet. Jätä muutama sieni kokonaiseksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa 2 minuuttia. Lisää mustatorvisienet (ja sikurirouskut) pannuun ja paista 5 minuuttia. Sekoita riisi joukkoon ja kuullota hetki.
  3. Kaada viini risottoon ja anna kiehahtaa. Kun neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin, lisää 1 dl kuumaa sienilientä. Sekoita ja lisää 1 dl lientä kerrallaan, kunnes risotto on lähes kypsää ja puuromaista. Tähän menee noin 18 minuuttia.
  4. Hienonna kirveli ja sekoita se risottoon. Lisää voi ja juusto ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maistuisi Italian nonnallekin! Parsakaalignocchit ovat herkullista ja helppoa arkiruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaalignocchit

Ainekset

1
(300 g)
parsakaali
½
punasipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
kuivattuja chilihiutaleita
1
tlk (400 g)
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4 + 4
rkl
raastettua parmesaania
Lisäksi
1
ps (400 g)
gnoccheja

Työvaiheet

  1. Irrota parsakaalista kukinnot ja hienonna varret. Keitä varsisilppua kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja paista sipuleita ja mausteita keskilämmöllä noin 6 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta 10 minuuttia, hiero niitä välillä puuharukalla. Lisää varsisilppu ja jatka haudutusta 5 minuuttia. Lisää kukinnot ja jatka vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaania joukkoon.
  3. Keitä gnocchit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele kastikkeeseen. Raasta vielä parmesaania päälle.

Kommentit (0)