
Keitä kielet edellisenä päivänä. Loppuvalmistelut sujuvatkin vauhdilla.
Possunkieli ja pähkinäsalsa
Ainekset
Työvaiheet
- Harjaa kielet juuresharjalla kylmässä vedessä puhtaiksi.
- Kuumenna 1 l vettä kiehuvaksi kattilassa. Paloittele purjo 5 sentin paloiksi ja lisää se mausteiden ja suolan kanssa kiehuvaan veteen. Nosta kielet kypsymään. Keitä miedolla lämmöllä noin 2 tuntia eli kunnes kielet ovat haarukalla pisteltynä pehmeitä. Anna kielten jäähtyä liemessään.
- Nylje kielistä nahka ja leikkaa kielen alla olevat rauhaset pois. Leikkaa kielet ohuiksi viipaleiksi. Levitä teriyakikastike viipaleille.
- Rouhi pähkinät. Hienonna lehti-persilja, basilika ja minttu. Sekoita rypsiöljy ja limetinmehu. Yhdistä kaikki pähkinäsalsan ainekset. Levitä salsa kieliviipaleiden päälle. Lisää sormisuolaa maun mukaan.
Kumpaa tuossa Farangin karamellipossussa nyt oikein on, niskaa vai kylkeä? Hyvää varmaan molemmat, mutta täsmällisyyttä toivoisin resepteihin!