
Kaikki rakastavat rapeapohjaista galettea. Tee siis kerralla koko pellillinen! Lehtikaalilla ja ilmakuivatulla kinkulla täytetty peltigalette on juhlien suolainen vetonaula.
Prosciutto-peltigalette
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita tehosekoittimen kulhossa jauhot, suola ja sokeri. Lisää kylmä kuutioitu voi ja aja muruksi. Lisää öljy ja sekoita. Lisää vesi joukkoon vähän kerrallaan ja painele lopuksi käsin pöydällä taikinaksi. Painele taikina kiekoksi, kääri kelmuun ja anna viilentyä jääkaapissa vähintään tunti.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit, valkosipulit ja lehtikaalit. Paista 5 minuuttia, kunnes kaikki neste on haihtunut. Mausta chilillä, timjamilla ja suolalla. Anna jäähtyä.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ohueksi, vähän uunipeltiä isommaksi levyksi. Jos taikina repeää, painele se yhteen käsin.
- Levitä taikinan pinnalle ricottaa ja raastettu parmesaani. Lisää lehtikaalipaistos ja kinkkusiivut. Käännä taikinareunoista 3–4 senttiä täytteen päälle. Sekoita keltuainen ja maito. Voitele taikinareunat seoksella.
- Paista piirakkaa uunissa 35 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
Missä vaiheessa ja miten tämä siiretäön uuninpellile.
Miten tästä saa gluteenittoman version?
Varmaankin kaulitaan suoraan leivinpaperin päälle mistä on helppo vetää täytetty piirakka pellille...
Entä kasvis versio? mitä kinkun tilalle?
mikä paistolämpötila?
Hei, paistolämpötila on 200 astetta, kuten ohjeiden kohdassa 3 mainitaan. Ja kyllä, galette on ajateltu tehtäväksi suoraan leivinpaperin päälle! Vegeversiossa kinkun voi toki jättää pois tai korvata esimerkiksi vegepekonilla.
Bonsoyan savuleikkele toiminee tässä loistavasti
Yksinkertainen ja nopea piiras jossa 19 eri ainesosaa?!
Voiko tämän pakastaa?