
Linssit taipuvat niin keittoon, pastaan, salaattiin tai niinkuin tässä, loistavasti pataan! Dal Bhat on klassikko linssiruoka, mikä ehdottomasti kannattaa ottaa haltuun.
Dal Bhat - Linssipata
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä ja keitä kypsäksi kiehuvassa vedessä noin 20 minuutin ajan.
- Hienonna valkosipuli ja punasipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista sipuleita, inkivääriä ja juustokuminaa noin 5 minuuttia tai kunnes sipulit ovat pehmenneet.
- Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi.
- Lisää tomaattikuutiot ja sipulimausteseos linssien joukkoon. Kuumenna vielä kertaalleen ja mausta lopuksi suolalla.
Lisää 1 tl kurkumaa linssien keitinveteen, niin tulee vielä parempaa.
Tämähän on vasta dal, bhat kun tarkoittaa keitettyä riisiä. :)
No johan on väärä nimi keksitty ruoalle! Hassua.