Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Kun rapeaksi paahdettu leipä kohtaa grillatun, jälkimarinoidun munakoison, sinihomejuuston ja hieman roseeksi paistetun lampaanfileen, tulos on mitä ylellisin burgeri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t 15 min + 4 t
Vaikeustaso
Vaikea

Lampaanfileeburgerit

Ainekset

4
sämpylää tai reilua palaa ciabattaa
400
g
grillattua lampaan ulkofileetä
4
dl
grillattuja kasviksia (ks. ohje)
4
rkl
sinappimajoneesia (ks. ohje)
8
viipaletta pekonia
4
viipaletta sinihomejuustoa

Työvaiheet

  1. Tee sinappimajoneesi. Grillaa lampaanfileet ja kasvikset ohjeen mukaan.
  2. Puolita sämpylät tai halkaise leivät. Paista niihin rapea pinta grillissä. Paista pekonit grillin parilatasolla tai paistinpannussa.
  3. Levitä majoneesi leiville. Nosta grillattuja kasviksia päälle. Viipaloi lampaanfileet ja nosta ne ja pekonit kasvisten päälle. Viimeistele sinihomejuustolla.

Grillatut lampaanfileet

Ainekset

400
g
lampaan ulkofileetä
Yrttimarinadi
1
valkosipulinkynsi
1
dl
hienonnettua rosmariinia, lehtipersiljaa ja/tai ruohosipulia
1 1/2
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunan mehua
1
tl
(sormi)suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa.
  2. Laita lampaanfileet marinadiin ja anna maustua viileässä vähintään 4 tuntia. Kääntele muutaman kerran marinoitumisen aikana.
  3. Ota fileet vähintään 30 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön. Pyyhi enin marinadi talouspaperilla. Paista fileet puolikypsiksi keskilämpöisessä grillissä, noin 4 minuuttia molemmilta puolilta. Parhaan tuloksen saat lihalämpömittarin avulla. Työnnä mittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista, kunnes mittari osoittaa 58 astetta.
  4. Kääri fileet noin 5 minuutiksi folioon vetäytymään ja leikkaa viipaleiksi.

 

Lampaanfileeburgerille sopii tumma, mahonginruskea vehnäolut, kuten kypsän hedelmäinen ja yrttinenFranziskaner Weissbier Dunkel, 3,73 e/0,5 e.

 

Juomasuositus: Oluessa maistuvat juureva maltaisuus ja vehnän kepeä hedelmäisyys. Se on mainio yhdistelmä lammaseburgerille. (Mikko Salmi)

Grillatut kasvikset

Ainekset

1
pieni kesäkurpitsa
1
pieni munakoiso
2
(suippo)paprikaa
Öljymarinadi
1
valkosipulinkynsi
1 1/2
dl
oliiviöljyä
(2
rkl
sitruunan mehua)
1
tl
(sormi)suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
chilirouhetta
muutama
timjaminoksa

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipuli ja hienonna se mahdollisimman pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa.
  2. Viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso ohuiksi viipaleiksi pituussuunnassa. Leikkaa paprikat muutamaan osaan.
  3. Grillaa munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet sekä paprikat nopeasti molemmin puolin. Kääntele kasvikset kastikkeeseen. Voit tarjota kasvikset heti, mutta maku syvenee, mitä pidempään annat niiden maustua.

 

Vinkki! Kasviksia tulee enemmän kuin hampurilaisiin tarvitaan. Kasvikset käyvät grillatun lihan tai kalan kumppaniksi, osaksi alkupalapöytää tai vaikkapa salaatin joukkoon.

Sinappimajoneesi

Ainekset

1
huoneenlämpöinen kananmunankeltuainen
1
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
dijoninsinappia
2
rkl
sokeria
¼
tl
(sormi)suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1–1 1/2
dl
huoneenlämpöistä rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita keltuainen, etikka, sinappi ja mausteet kulhossa.
  2. Lisää öljyä ensin tippa kerrallaan, koko ajan vatkaten. Kun majoneesi alkaa paksuuntua, valuta öljyä ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.[ruutu id="1330667"]

Kommentit (1)

Käyttäjä208
Seuraa 
Liittynyt29.10.2014

Tämä herkku on kuulunut juhannusmenuuseen jos sen Glorian ruoka & viini -lehdessä julkaisusta alkaen. Resepti on alkuperäisestä muuttunut hieman. Pekonia ja homejuusto ovat jääneet pois ja lampaanfile on korvattu suuremmalle väkijoukolle helpommin valmistettavalla flank-stakella.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Muurikkapaella saa, ja sen pitääkin, kärähtää kevyesti kiinni pannuun! Maistuva liemi, laadukas riisi ja itse tehty mausteseos tekevät paellasta uskomattoman herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + sofrito 30 min + liemi 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paella

Ainekset

3
broilerin koipireittä
100
g
chorizoa
1
punainen paprika
5
dl
paella- tai risottoriisiä
100
g
(pakaste)herneitä
n. 1
dl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
12
jättikatkarapua
Liemi
1
kg
sinisimpukoita
¼
tl
sahramia
4
dl
kuivaa valkoviiniä
l
vettä
3
kanaliemikuutiota
3–4
timjaminoksaa
3–4
rosmariininoksaa
Sofrito
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
1
tähtianis
1
laakerinlehti
6
luumutomaattia
Lisäksi
2
sitruunaa
¼
dl
oliiviöljyä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee sofrito. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä mausteiden kanssa öljyssä kattilassa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Lisää tomaatit kattilaan ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoittaen. Poista tähtianis ja laakerinlehti.
  2. Keitä liemi. Harjaa simpukat kylmässä vedessä. Kopauta niitä kevyesti ja heitä avonaiset tai rikkoutuneet pois. Lämmitä sahramia kattilassa, lisää viini ja kiehauta. Lisää vesi, liemikuutiot ja yrtit, kiehauta. Keitä simpukoita liemessä 1 minuutti. Ota ne reikäkauhalla pois ja säästä avautuneet paellan viimeistelyyn. Heitä pois ne, jotka eivät avaudu. Pidä liemi kuumana.
  3. Laita koipireidet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Viillä terävällä veitsellä koipireiden päältä luu esiin ja leikkaa luu varovasti irti.
  4. Ota kaikki paellan aineet esille. Leikkaa chorizo ja paprika 1 cm:n kuutioiksi. Mittaa riisi ja herneet valmiiksi.
  5. Kuumenna muurikka ja lisää 1 rkl öljyä. Paista broileria muutama minuutti ja siirrä pois pannusta. Lisää 1 rkl öljyä ja paista chorizot ja paprikat, mausta savupaprikalla ja siirrä sivuun. Paista vielä ravut nopeasti 1 rkl:ssa oliiviöljyä ja siirrä sivuun.
  6. Mittaa pannuun ½ dl öljyä ja kuullota siinä riisiä muutama minuutti. Lisää sofrito, broilerit ja noin puolet liemestä. Sekoittele ja anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää paprikat, chorizot ja loppu liemi. Hauduta 6–8 minuuttia. Maistele riisin kypsyyttä ja suolaisuutta. Lisää suolaa tarvittaessa.
  7. Sekoita herneet, ravut ja simpukat kevyesti kypsään riisiin. Kun liemi on imeytynyt, anna paellan paistua sekoittelematta 1 minuutti, se saa tarttua hieman kiinni pannuun.
  8. Lohko sitruunat. Purista pari lohkoa paellaan ja laita loput sen päälle. Viimeistele öljyllä, persiljalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Kikkoman on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Kikkoman

Poke-kastike soveltuu ihanteellisesti Havaijilta lähtöisin olevaan ruokatrendiin, poke-kulhoon, mutta maukas kastike nostaa myös makaronilaatikon uudelle tasolle.

...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Poke-kastikkeella maustettu makaronilaatikko

Ainekset

2
rkl
voita
200
g
ruskeita herkkusieniä viipaloituna
1 iso keltasipuli tai 2-3 salottisipulia (n. 150 g) hienonnettuna
4
isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
1,5
dl
Kikkoman Poke-kastiketta
1
dl
salviaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä
400
g
naudan jauhelihaa (n. 17 % rasvaa)
400
g
makaronia tai esim. orecchiette-pastaa
200
g
cheddaria raastettuna
3
kananmunaa
1
l
huoneenlämpöistä lihalientä

Työvaiheet

  1. Kuumenna voi paistinpannussa ja paista herkkusieniä käännellen, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Lisää sipuli ja valkosipuli, ja paista vielä muutaman minuutin ajan sekoitellen.
  2. Nosta pannu pois levyltä ja lisää 0,5 dl Poke-kastiketta, salvia sekä mustapippuria. Sekoita ja siirrä sivuun odottamaan.
  3. Kuumenna puhdistettu paistinpannu ja lisää jauheliha. Ruskista liha omassa rasvassaan rapeaksi. Nosta pannu levyltä ja mausta lopulla Poke-kastikkeella ja mustapippurilla.
  4. Voitele uunivuoka ja lisää makaronit, jauheliha, sieni-sipuliseos sekä juustoraaste. Sekoita huolellisesti.
  5. Vispilöi kananmunat lihaliemeen ja kaada seosta muiden ainesten päälle niin, että makaronit juuri ja juuri peittyvät.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Sekoita ruokaa kerran kypsennyksen puolivälissä, jotta makaronit eivät painu vuoan pohjalle. Saat pinnasta tarvittaessa erityisen rapean, jos kytket kypsennyksen lopuksi uunin grillivastukset päälle ja paahdat ruoan pintaa kunnes se on ruskistunut. Anna makaronilaatikon vetäytyä uunista ottamisen jälkeen noin 10 minuuttia. Tarjoile vihersalaatin kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Mehevän uunipastan salaisuus? Iso nippu lehtikaalia, kermainen liemi sekä pekonipeitto, jonka alla pasta saa muhia rauhassa kypsäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekoni-lehtikaalipasta uunissa

Ainekset

1
ps (200 g)
lehtikaalia
1
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
oreganoa, persiljaa tai basilikaa
4
dl
pastaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
5
dl
vettä
1
kasvis- tai kanaliemikuutio
2
dl
kermaa
1
pkt (180 g)
pekonia
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja paloittele lehdet. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtti. Sekoita vihannekset, yrttisilppu ja pasta korkeareunaisessa uunivuoassa ja mausta suolalla ja pippurilla. (Jos kypsennät ruuan seuraavana päivänä, peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin.)
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee liemi vedestä ja liemikuutiosta. Sekoita kerma joukkoon ja kaada liemi kuumana pastan ja vihannesten päälle. Levitä pekonit pinnalle ja valuta öljy päälle. Paista pastavuokaa uunissa 30 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Taltuta syysnälkä yhden vuoan taktiikalla! Omenasiiderissä haudutettu punakaali, tuore rosmariini ja mausteinen raakamakkara ovat uskomattoman hyvät yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Siiderissä haudutettu kaali-makkarapaistos

Ainekset

4
punasipulia
2
omenaa
¼
punakaali
4
rkl
rosmariinia hienonnettuna
1
sitruuna
1
tl
currya
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (280 g)
mausteista raakamakkaraa
Lisäksi
4
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1
tlk (33 cl)
kuivaa siideriä
1
prk (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko sipulit. Lohko myös omenat. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna rosmariininlehdet. Laita aineet uunivuokaan. Purista sitruunan mehu joukkoon. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
  2. Leikkaa makkaroiden pintaan viillot ja paina makkarat kasvisten pinnalle. (Jos kypsennät ruuan seuraavana päivänä, peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin.)
  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Tee lihaliemi vedestä ja liemikuutiosta. Kaada siideri liemeen. Lisää liemi makkaravuokaan ja kypsennä uunissa 20–30 minuuttia.
  4. Lusikoi ranskankerma kypsän ruuan pinnalle.

Kommentit (0)