Kun rapeaksi paahdettu leipä kohtaa grillatun, jälkimarinoidun munakoison, sinihomejuuston ja hieman roseeksi paistetun lampaanfileen, tulos on mitä ylellisin burgeri.
Lampaanfileeburgerit
Ainekset
Työvaiheet
- Tee sinappimajoneesi. Grillaa lampaanfileet ja kasvikset ohjeen mukaan.
- Puolita sämpylät tai halkaise leivät. Paista niihin rapea pinta grillissä. Paista pekonit grillin parilatasolla tai paistinpannussa.
- Levitä majoneesi leiville. Nosta grillattuja kasviksia päälle. Viipaloi lampaanfileet ja nosta ne ja pekonit kasvisten päälle. Viimeistele sinihomejuustolla.
Grillatut lampaanfileet
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi valkosipuli. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa.
- Laita lampaanfileet marinadiin ja anna maustua viileässä vähintään 4 tuntia. Kääntele muutaman kerran marinoitumisen aikana.
- Ota fileet vähintään 30 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön. Pyyhi enin marinadi talouspaperilla. Paista fileet puolikypsiksi keskilämpöisessä grillissä, noin 4 minuuttia molemmilta puolilta. Parhaan tuloksen saat lihalämpömittarin avulla. Työnnä mittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista, kunnes mittari osoittaa 58 astetta.
- Kääri fileet noin 5 minuutiksi folioon vetäytymään ja leikkaa viipaleiksi.
Lampaanfileeburgerille sopii tumma, mahonginruskea vehnäolut, kuten kypsän hedelmäinen ja yrttinenFranziskaner Weissbier Dunkel, 3,73 e/0,5 e.
Juomasuositus: Oluessa maistuvat juureva maltaisuus ja vehnän kepeä hedelmäisyys. Se on mainio yhdistelmä lammaseburgerille. (Mikko Salmi)
Grillatut kasvikset
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori valkosipuli ja hienonna se mahdollisimman pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa.
- Viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso ohuiksi viipaleiksi pituussuunnassa. Leikkaa paprikat muutamaan osaan.
- Grillaa munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet sekä paprikat nopeasti molemmin puolin. Kääntele kasvikset kastikkeeseen. Voit tarjota kasvikset heti, mutta maku syvenee, mitä pidempään annat niiden maustua.
Vinkki! Kasviksia tulee enemmän kuin hampurilaisiin tarvitaan. Kasvikset käyvät grillatun lihan tai kalan kumppaniksi, osaksi alkupalapöytää tai vaikkapa salaatin joukkoon.
Sinappimajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita keltuainen, etikka, sinappi ja mausteet kulhossa.
- Lisää öljyä ensin tippa kerrallaan, koko ajan vatkaten. Kun majoneesi alkaa paksuuntua, valuta öljyä ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.[ruutu id="1330667"]
Tämä herkku on kuulunut juhannusmenuuseen jos sen Glorian ruoka & viini -lehdessä julkaisusta alkaen. Resepti on alkuperäisestä muuttunut hieman. Pekonia ja homejuusto ovat jääneet pois ja lampaanfile on korvattu suuremmalle väkijoukolle helpommin valmistettavalla flank-stakella.