
Piirakka vai pannukakku? Jotain siltä väliltä, eli tuplahyvää! Perunaviipaleilla päällystetyn pohjan voit tehdä etukäteen, ja juuri ennen tarjoilua pannarin päälle levitetään herkullinen graavilohitäyte.
Peruna-lohipannari
Ainekset
Työvaiheet
- Riko kananmunat kulhoon. Lisää maito, jauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota huoneenlämmössä noin ½ tuntia.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat ja leikkaa ne veitsellä ohuiksi viipaleiksi.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Lado perunaviipaleet taikinan päälle. Tiputa voinokareita perunoille. Kypsennä pannaripohjaa uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä, ja siirrä pannari sen jälkeen jääkaappiin viilentymään.
- Suikaloi graavilohi.
- Kaada ranskankermat kulhoon. Hienonna kapriksia vähän veitsellä. Hienonna tilli. Sekoita kaprikset ja tilli ranskankermaan.
- Sulata herneet siivilässä juoksevan viileän veden alla. Kaada herneet pieneen kulhoon. Hienonna kevätsipuli, lisää se herneiden joukkoon ja mausta seos sitruunanmehulla, oliiviöljyllä ja suolalla.
- Lusikoi ranskankerma pannarille. Levitä herne-kevätsipuliseos ja graavilohisuikaleet ranskankerman päälle. Viimeistele pannari silmusalaatilla ja tillinoksilla.
Ohjeessa ei sanota, pannaanko paistos vielä uuniin täytteen levittämisen jälkeen.
Ei varmaankaan ole tarkoitus laittaa ja siksi sitä ei sanotakaan :).
Hei, pannaria ei laiteta uuniin enää täytteiden lisäämisen jälkeen :)