Kodin Kuvalehti on lisännyt 605 reseptiä.
Linkitetty 743 keittokirjaan.
Ohje Kiia Renko Kuva Sami Repo

Sharlotka on itkettävän herkullinen venäläinen omenakakku. Älä säästele omenoiden kanssa, tässä kakussa kuohkean taikinan on tarkoitus vain sitoa omenat yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 tunti 20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Omenakakku Sharlotka

Ainekset

5
kpl
Granny Smith-omenaa (tai reilusti kotimaisia hapokkaita omenoita)
3
kananmunaa (M-koko)
2 1/2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
Pinnalle
kanelia
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 24-senttinen irtopohjavuoka tai tasapohjainen kakkuvuoka kevyesti. Voitele myös leivinpaperiarkki ja liimaa se vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Pese ja leikkaa omenat paloiksi siemenkotaa myötäillen. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne vuokaan. Omenoita on vuoassa riittävästi, kun ne täyttävät vuoasta noin puolet.
  3. Vaahdota kulhossa munat ja sokeri. Lisää vaniljasokeri ja jauhot varovasti käännellen. Levitä paksu taikina vuokaan omenoiden päälle. Paista omenakakkua uunin alatasolla 20 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 25–30 minuuttia. Jäähdytä.
  4. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja irrota leivinpaperi. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle kanelia ja tomusokeria.

Vinkki! Tarjoa kakku vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon tai paksun vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (17)

Vierailija

Ei erikoinen,liian makeaa höttöä. Omena-kaurapaistos parempi.

Vierailija

Liian makea ja jäi taikinaksi keskeltä (vuoka ja paistoaika oli ohjeen mukainen).

Vierailija

hyvaa tuli, ja helppoa oli, mut ei valttamatta tarvi tomusokeria paalle, varsinkin jos vaniljakastiketta laittaa.

Vierailija

niin, ja pohjan kuuluu olla kauttaaltaan kova pinnasta, silloin on valmista (vhn kuin marenki)

Vierailija

Olen eri mieltä muiden kommentoijien kanssa, sillä kakku oli todella hyvä ja erilainen kuin mitä olen koskaan syönyt. Maussa ja tuoksussa oli hunajaisuutta, vaikka sitä ei kakussa olekaan. Vinkki: älä kumoa kakkua, vaan paista se irtopohjavuoassa, jolloin ihana lohkeava marenkia muistuttava pinta jää päälle näkyviin. Itse sirottelin tomusokeria ja kanelia päälle, eikä ollut yhtään liian makeaa.

Vierailija

Helppo ja maiatuva resepti. Ja ei yhtään rasvaa!

Vierailija

Kuten raaka-aineista voi päätellä, tämä on sokerikakkua omenapaloilla. Parhaimmillaan leipomispäivänä, vaniljakastikkeen kera. Leikkasin omenat hyvin ohuiksi siivuiksi ja ripottelin kanelia jo omenakerrosten väliin, ja jätin tomusokerin päältä pois - sokeria on pohjassa ihan riittävästi. Kypsyi kiertoilmalla hyvin, enkä kumonnut kakkua, koska minusta marenkimainen pinta oli kaunis.

Tänä vuonna omenia tulee paljon, joten eri reseptien kokeilu on mukavaa vaihtelua. Tämä on vähärasvainen vaihtoehto :)

Pix

Aivan ihanan makea, jos tuntuu liian makealta voi van.sokerin myös jättää pois Teen varmasti toistekkin. Paistoajat pitivät kutinsa ainakin mein uunilla. Kumosin kakun, seuraavaksi kokeilen ja jätän kumoamatta. Kiitos ohjeesta!

Vierailija

Helppo ja hyvä. Tein vuosi sitten ekan kerran ja nyt taas, kun on omenasato kypsynyt.

Käyttäjä12302
Seuraa 
Liittynyt24.8.2018

Oli herkullinen. Tomusokeria ei tarvita, eikä välttämättä kaneliakaan. Omenan maku riittää.

SannaH

Jätin kakun myös kumoamatta! Hyvä oli ainakin näin. Rapsakka päältä. Pehmeä sisältä ja pohja kostea omenista. Hyvä resepti. Sai paljon kehuja vierailta. Tarjosin kotitekoisen vanilijakastikkeen kera. Suosittelen! Onnistuukohan pakastus?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hauska kuulla! Tämä kakku kuuluu varmaankin niihin, jotka ovat parhaimmillaan uunituoreena. Jos kokeilet pakastusta, kerro miten kakku maistui sen jälkeen! Rakenne todennäköisesti kostuu vielä hieman enemmän. Tekeekö se kakun olemukselle hyvää vai ei, jää kokeiltavaksi :)

Raakaa vai ylikypsää vai jokin...

Minulla tämä kakku ei onnistunut ollenkaan. Tein ohjetta noudattaen. Pohjalle laskeutui omituinen sakkamainen kerros keltaista, ilmeisesti kananmunaa. Kakun kumottaessa sen päällä oli siis jotain sitkeää, mautonta ja inhottavaa - ja loppu kakku oli omenoista huolimatta rutikuivaa, mautonta ja sammalmaista syötävää. En tiedä, missä meni vikaan!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Erikoinen juttu! Kakun rakenne kuulostaa hämmentävältä. Olisikohan niin, ettei muna-sokerivaahto ollut vatkautunut ihan kunnolla? Olivatko kananmunat vatkatessa kylmiä? Se saattaisi johtaa siihen, että osa vaahdosta erottuu vuoan pohjalle. Ikävää joka tapauksessa.

Vierailija

Tämä oli nyt kolmas viime viikkoina leipomani omppupiirakka. Muita olivat tahmea calvados-omenapiirakka ja omenahyve. Jos laittaa paremmuusjärjestykseen, niin sharlotka on hyvällä kakkossijalla mutta koko perheen mielestä  ihan ykkönen on toistaiseksi ollut calvados-omppupiirakka.

Näytä kaikki kommentit (17)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 26 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Ainekset (8 annosta)
Mustikkapiirakan pohja

100 g
voita
¾ dl
sokeria
1
muna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ tl
leivinjauhetta
Mustikkapiirakan täyte

200 g
ranskankermaa (tai kermaviiliä)
1
muna
¾ dl...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jo pelkästään vohveleiden ihaileminen saa veden kielelle! Suolainen ja makea yhdistyvät ihanasti näissä taivaallisissa maapähkinävohveleissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
25 minuuttia + taikinan turpoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävohvelit

Ainekset

3
kananmunaa
4 1/2
dl
(kaura)maitoa
1
dl
kivennäisvettä
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
rkl
sokeria
2
rkl
öljyä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
MAAPÄHKINÄVAAHTO
1
tlk
kauravispiä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
LISÄKSI
kirsikoita, (paahdettuja) seesaminsiemeniä, suolapähkinöitä, suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota 30 minuuttia. Paista vohvelit raudalla.
  2. Vaahdota kauravispi. Sekoita loput ainekset joukkoon.
  3. Tarjoa vohvelit maapähkinävaahdon, kirsikoiden ja paahdettujen seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)